Керем Бюрсин преди и след "Почукай на вратата ми" (тема 114)

• 41 040
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Привет! Heart
Следя ви цял ден, нямам какво да добавя по темата. Повод да се влюча ми даде поста на Mira07 Heart Eyes и то повдигнатия израз. Аз си мисля, че точно защото знаем, че животът е много кратък трябва да  се научим да правим компромиси. Не за фундаментални неща, които са в противоречие с основните ни разбирания за живота и света около нас, които са ни формирали като личност, или не дай Боже насилие във всичките му форми и проявления - физическо, психическо, емоционално. Но за разумни компромиси, след дискусия с партньора за изясняване на позициите съм твърдо "за". Изхождам и от своя личен опит, тази една година след загубата на ММ много често се връщам и правя "преглед" на връзката ни, на действията и бездействията ни и често се упреквам "защо трябваше да кажа това или да направя онова, защо не се съгласих с него" и т.н. , и т.н. Когато човекът до теб ти е мил, скъп и ценен, когато държиш на него, няма лошо да преодолееш себе си и да направиш компромис. Така мисля аз. Simple Smile

След такава загуба, хората стават по-чувствителни, по-уязвими и по-емоционални. Дари Sparkling Heart написа, че Ханде не е направила компромис. След като видиш колко кратък може да бъде живота, дали ще искаш и можеш да го живееш с компромиси?

Помнете, че самото съжителство не е компромис, но за неговото успешно случване се налага да се правят компромиси. Използвайки тяхната сила, вие с лекота можете да се справите с всички препятствия, без любовта ви да пострада. Защото без компромис понякога няма изход. Иначе щяхме да живеем в един перфектен свят, в който нямаше да се нуждаем един от друг, а щяхме да сме самодостатъчни.

Компромисът – „ваксина“ срещу раздяла
Скрит текст:
https://www.hera.bg/s.php?n=2175
Наталия Мариова

Колкото и розово и красиво да е всяко начало на романтичната връзка, с времето тя се подлага на множество изпитания и от начините, по които двойката избере да се справи с тях, зависи дали тя ще оцелее във времето.
Неизбежно, в хода на съвместното съжителство и под влияние на различни житейски фактори, половинката ни започва да се държи по начин, който вече не ни допада, а в определени моменти дори и противоречи на нашите принципи и убеждения. С тъга установяваме, че между първоначалната представа за нея и настоящата такава, се забелязват съществени различия. Гледните ни точки по различни въпроси се разминават, всеки смята своята позиция за правилна, не приема мнението и предпочитанията на другия. Това са част от „страничните ефекти” на съвместния живот, които на определен етап от него могат да се окажат сериозен проблем, в случай че към тях не се подходи правилно. Но спокойно... дори тази мрачна констатация има и положителен аспект.

Компромисът
На пръв поглед „магическа”, но работеща думичка, която е успяла да накара стотици семейства да изживеят живота си щастливо, преодолявайки житейските перипетии и изпитания, сервирани им всекидневно.
Въпреки че може да настъпи момент, в който да не покриват изцяло критериите си един за друг, именно благодарение на компромиса, хиляди партньори са успели да продължат да се обичат и са избрали да изживеят живота си заедно, вместо всеки от тях да поеме по своя път, в търсене на „идеалната“ половинка.

Компромисът е толерантност, отстъпка, разбирателство, означава желание да поставиш партньора си на първо място, без участието на погубващия всяка връзка егоизъм. Това е може би една от най-трудните, но и в същото време най-успешни стъпки, които трябва да бъдат реализирани в съвместното съжителство. Понякога решението ще е по-изгодно за единия от партньорите, но в името на любовта и разбирателството трябва да сте готови да жертвате собствените си нужди и желания.

Компромисите не са аритметична система. Те са гъвкав баланс между даване и получаване, който трябва да приемете още в началото на връзката. Дори първоначално да ви се струва трудно или пък дори непосилно, последващият резултат със сигурност ще ви допадне.

Кога е нужен?
Най-често, компромисът ни се притичва на помощ, когато сме изправени пред ситуации, в които откриваме съществени различия в гледните точки и възприятия на всеки от партньорите. Различията могат да възникнат както при обсъждане на проблеми от ежедневието, така и при разрешаването на по-сложни ситуации, касаещи бъдещето на двойката. В този случай всеки счита своето мнение за правилно. Но нали помните приказката с козлетата на моста - всеки държи на своето и никой не е склонен да отстъпи? Крайният резултат, до който довеждат тези действия, е ясен – вероятността връзката да се „удави“ е повече от сигурна.

Какви компромиси правим най-често?
Дали ще говорим за ежедневното изхвърляне на боклука, пазаруване, или пък лишаване от определени наши желания в името на любимия, при всички положения сме изправени пред негово величество компромиса. В зависимост от конкретната ситуация, отделните двойки прибягват до най-разнообразни компромиси в различните етапи на живота си. Дали ще направим компромис и ще преглътнем визуалната промяна на партньора, настъпваща с времето, някой негов вреден навик, определени негови предпочитания или поведение, не е от особено значение. Определящото в случая е нашият избор и готовност за компромис.

Компромисът не означава слабост!
Повечето двойки са твърдо убедени, че правейки компромиси, изглеждат слаби. Но именно човек, склонен да ги извърши в името на любимия, показва от една страна сила и способност да жертва част от своите индивидуални принципи, а от друга-– в огромна степен държи на половинката си и избира да направи тази жертва за нея и за съвместното им бъдеще.

Копромисът не е загуба – той всъщност е подадена ръка. Подаваме ръката си, за да съумеем да прескочим трапа, наречен „криза в съжителството“ и да продължим да се наслаждаваме на любовта.

Но колкото и да е ценен компромисът, дори с него не бива да се злоупотребява. Злоупотребявайки с храна, напълняваме, а прекалявайки с компромисите, преминаваме разумната и полезна граница и потъпкваме своите принципи, чест и достойнство. Компромисът е двустранен процес, който следва да бъде правен и от двете страни.

Той не бива да бъде приеман като даденост, да се счита, че другият е готов да отстъпи при всякакви обстоятелства и на всяка цена. Това би демотивирало напълно всеки човек, склонен да прави компромиси. Ето защо е необходимо, когато получите компромис, да се постараете да го забележите и оцените подобаващо. По този начин си гарантирате повторното му случване.

Как да го направим?
Просто смъкнете летвата на изискванията си, приемете собствените си слабости и тези на половинката, както и неизбежните дребни провали в съвместния ви живот. Когато възникне проблем, обезвредете бомбата на скандала със спокоен тон, дайте предимство на разума, а не на емоциите, оставете другия да говори и го изслушайте внимателно. Несъгласието трябва да подтикне към търсене на решение, а не да стане начин да изкарате високо и гневно напрежението от себе си. Защото проблемът не е в наличието на недоразумения и различия помежду ви, а в неспособността за тяхното адекватно преодоляване.

Как да продължим да отстояваме принципите си, без да изгубим партньора си?
Когато сами сме взели решение да направим компромис и процесът е двустранен, когато самото наличие на принципите ни се съобразява с половинката и с конкретната ситуация, а възможността за отстъпление е преценена правилно, тогава е налице гаранция, че отстоявайки ги, няма опасност да изгубим любимото си същество или в стремежа си да го запазим, да жертваме себе си.

Помнете, че самото съжителство не е компромис, но за неговото успешно случване се налага да се правят компромиси. Използвайки тяхната сила, вие с лекота можете да се справите с всички препятствия, без любовта ви да пострада. Защото без компромис понякога няма изход. Иначе щяхме да живеем в един перфектен свят, в който нямаше да се нуждаем един от друг, а щяхме да сме самодостатъчни.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 17:08 от Dilemi

# 361
Ако това,което се говори е вярно/че Ханде ще партнира на Джан Яман/,аз ще го очаквам с нетърпение!
Харесвам отношението на Джан към партньорките му/когато е във роля - не знам как е в личния му живот,пък и това не е моя работа/!
Надявам се Ханде да бъде щастлива!Заслужава го!
За Керем имам друго усещане......

# 362
  • София
Усмивката, стана ми интересно - какво усещане имаш за Керем? Thinking

# 363
Явно в интернет има различни мнение за това Ханде и Керем заедно или разделени са?
Попаднах на следните разсъждения в една група на сериала.

Аз още съм от тези които вярват че всичко което се показва не е това което изглежда. Аз вярва в ме те са заедно все още.

# 364
Усмивката, стана ми интересно - какво усещане имаш за Керем? Thinking

Не знам дали е усещане,или по-скоро ми става неприятен от някой негови мимики и пози!
Един вид,като  мъж-момче,което няма мярка в глезотиите!
Попаднах на едно видео/не мога да го цитирам,защото не помня къде беше/,на него Керем беше полегнал на  диван и правеше едни такива физиономии като нарочно да вбеси този,който го гледа!
Аз не обичам несериозното поведение и може би затова не харесах този му вид!
А даже много мразя,когато някой знае,че дразни човека насреща,но продължава да се прави на "интересен"!

# 365
Компромис е точно обратната страна на самодостатъчността. За съжаление в новите времена първото е все по-трудно. Жалко, че няма да доживеем да видим плодовете на самодостатъчността. Мисля, че ще са доста горчиви за бъдещето ни, дори като биологичен вид.
Въпреки това не упреквам Ханде за твърдостта. По същия начин както не харесвам,
но не изразявам оценка за лигавните (понякога) на Керем (отбелязани от usmivkata). Например на мен не ми харесваше във видеата от караваната как Керем имитира тънкия глас на Ханде. Вярно добронамерено, вярно шега, но то нямаше почти пропуск на всяко включване. От личен опит знам колко трудно се живее с мъж с подобен характер. Смятам обаче, че не тези особености ги разделиха.

Независимо от отношенията на Ханде и Мурат Далкалъч преди, предполагам цялото семейство са му благодарни, че е бил до тях в трудния момент. Ето това е да се докажеш като приятел. Въпреки изневярата Ханде е приела неговата утеха. Въпреки последвалата раздяла и триенки Мурат продължи да лайква постове с Мави, което на мен ми допада, защото малката пък съвсем е извън драмата.
mury9 - за написаното от теб "... самия факт, че е изневери на дъщеря ми..." - така разсъждава всяка една жена, майка - особено на момиче. Мъжете обаче са други. Имат разделно мислене заради двете глави. За един баща по-важно би било предложеното рамо, а не разни предходни "инциденти".

# 366
  • София
Хм… интересна гледна точка, усмивке. Не се бях замисляла върху това, за което пишеш. Но ще трябва да помисля малко и да погледна някакви клипове с него в нета, преди да се изкажа, за да не съм неподготвена. Относно държанието му преди, по време и след Сен чал, могат да се включат с мнение дамите, които го следят по-отдавна. Помня, че с Диди си бяхме обсъждали на лично следното - че той е доста сериозен мъж и по принцип не се лигави, тъкмо обратното. Но едва ли не заради Ханде се е държал така, по-детински, за да я впечатли. Че това не бил той. Не знам, Диди да се включи тук като по-запозната. Моите впечатления са следните - преди, в периода със Серенай е бая сериозен, бих казала даже тежкар. А около Ханде и на сета на Сен чал си беше баш дечко. И аз не обичам глезотиите. Не му отива на един мъж да се лигави или поне не е по моя вкус. Ама нали Керем не ми е в къщата, та не ми пречи да му гледам щуротиите. Grinning

# 367
Явно в интернет има различни мнение за това Ханде и Керем заедно или разделени са?
Попаднах на следните разсъждения в една група на сериала.
Скрит текст:

Аз още съм от тези които вярват че всичко което се показва не е това което изглежда. Аз вярва в ме те са заедно все още.
Азисия, 🤗 аз пък силно се надявам разсъжденията на тези фенове да са грешни и всичко да е такова каквото изглежда. Едни зрели хора не мога да си представя, че ще имат чак толкова сериозна причина, за да се вкарват във филми, без да са разделени да се правят на такива и ще ми изглеждат някак жалки.  Също така ще ми се разклати доверието в любовта и заобикалящия ме свят. Тц, не искам🧐 🤣

Всичко това в кръга на шегата. Надяват се хората до последно...

# 368
Хм… интересна гледна точка, усмивке. Не се бях замисляла върху това, за което пишеш. Но ще трябва да помисля малко и да погледна някакви клипове с него в нета, преди да се изкажа, за да не съм неподготвена. Относно държанието му преди, по време и след Сен чал, могат да се включат с мнение дамите, които го следят по-отдавна. Помня, че с Диди си бяхме обсъждали на лично следното - че той е доста сериозен мъж и по принцип не се лигави, тъкмо обратното. Но едва ли не заради Ханде се е държал така, по-детински, за да я впечатли. Че това не бил той. Не знам, Диди да се включи тук като по-запозната. Моите впечатления са следните - преди, в периода със Серенай е бая сериозен, бих казала даже тежкар. А около Ханде и на сета на Сен чал си беше баш дечко. И аз не обичам глезотиите. Не му отива на един мъж да се лигави или поне не е по моя вкус. Ама нали Керем не ми е в къщата, та не ми пречи да му гледам щуротиите. Grinning
Обожавам мъже и жени с чувство за хумор!
Но,има една граница,която не трябва да се преминава,както от едните,така и от другите!
Стават клоуни!
Особено,ако човекът насреща е по-сериозен и по-обран,каквато ми се струва е Ханде!
Без да съм сигурна дали са все още заедно,или вече са разделени,без дори да съм сигурна,че са били през повечето време заедно си мисля,че възката им не беше от най-здравите!
Вече писах,че отсъствието им на Пеперудите беше точно заради зараждащата се пукнатина между двамата...
Че се опитваха да я затворят тази пукнатина,опитваха се,поне според мен!
Но,ако наистина са били заедно и сега са се разделили,това според мен не е от вчера,нито от 18.01.2022!Много преди това е започнало да се пропуква!
А що се отнася до думите на Керем,че не иска женитба и деца,пак имам друго становище!
Възможно е по този начин да изразява мнението на Ханде!Може би са говорили по този въпрос и той няма как да каже,"-Да,искам,но Ханде не иска"!,нали?
Не ми се иска да е така,харесвам ги много!

# 369
  • София
В допълнение към написано от Марги ще добавя, че тези фенове или са гледали много турски дизита, ама от тези дейли драмите, нискобюджетните, с най-примитивните интрижки, или са доста отчаяни. След всичко случило се да вярваме, че Ханде и Керем са заедно и това е театър, ми се струва наивно, граничещо с глупост, да не говорим, че не им отива на положението. Големи, зрели хора, доказали се в професията си, да са марионетки на някого, не ми е сериозно някак си.

# 370
  • София
От вчера си мисля, защо Ханде изтри снимките от СЧК. За личните да допуснем, че е от гняв. Но, защо и тези от най-успешният й проект до момента. И ми се заби една мисъл. Дали пък не й предстои нов проект и да е посъветвана да изчисти всичко свързано с предишният. До този момент всички говорят за СЧК и за ХанКер. Трябва да се подготвят феновете за нова роля, несвързана с Керем.  Да се дистанцира от "Почукай на вратата ми". Като разгледах профила й в Инстаграм не видях да е оставила снимки от предишните си проекти. Няма нито една от "Любовта не разбира от думи", от "Халка", от "Дъщерите на Гюнеш", от "Черната перла", от "Азизе". Което ми подсказва, че тя периодично ги изтрива, преди да започне нов проект. И за мен има логика. Смятам, че това почистване не е свързано с Керем, а с нейни предстоящи нови роли. Сигурна съм че Ханде никога няма да ги изтрие от личният си архив. Това е невъзможно. Та този сериал я изстреля на върха. Този сериал я накара да изживее една прекрасна и незабравима любов.

Прочетох двама турски анализатори, които коментираха неочакваното отследване на Керем. И двамата казват, че след като са се скарали,  наистина е имало сдобряване. Очаквали са друго развитие на нещата. И са много изненадани, какво се е случило в последният момент, за да накара Ханде да действа по този начин. Засега нямат обяснение.  И аз мисля, че нещо е станало в последният момент, но какво?

Само разсъждавам. Не взимам страна.

Когато има раздяла и двете страни са виновни, само че, кой повече и кой по-малко не ни е дадено да знаем. За да има такава необуздана реакция от страна на Ханде, значи има първопричина. И то много сериозна. Не вярвам ей така, от каприз да го е направила, както чета сега от най-различни фенове. Била разглезена лигла, била си повярвала много и т.н.  Всички коментират, колко влюбен е Керем. Колко  го съжаляват. Нека да отбележим, че Ханде не е по-малко влюбена. Та тя го гледаше с онзи нейн влажен поглед на сърна. Видяхме, как се чувстваше самотна в Ню Йорк и без да се замисли написа "Miss you" на снимката, която качи. Помним как с нетърпение го чакаше на летището на връщане от Испания. Дори Керем беше изненадан. Нека да си спомним за огромната изненада, която му приготви за неговият рожден ден. Та тя три дни не спря да му прави изненади, да му поднася торти, да му организира купоните и накрая кулминацията беше да покани майка му. Е, това ако не е любов, какво е? Защо я упрекват, в какво я упрекват. Трябва ли да демонстрира чувствата си ,за да удовлетвори любопитството на много фенове и да ги накара да  повярват, колко тя го обича. Чувствата не се демонстрират, те се изживяват насаме. А Ханде за мен съвсем не е безчувствена и студена жена. Напротив. Казала е, че за нея любимият мъж става център на вселената. И съм сигурна, че Керем беше точно този център. Не е било само някаква мимолетна страст, тя го обича много. Но има нещо, което силно я е наранило. Затова е тази нейна реакция. Тя няма майка. И цялата й любов е насочена към сестра й и нейното семейство. Това я крепи. Когато се появи Керем и се влюбиха, вече той стана нейният център.  Момичето е лудо влюбено в момчето. Ако нямаше сериозна причина, защо ще се налага тя да постъпва така? Та те си правеха планове да зиминават заедно в САЩ. Кроеха планове за бъдещето си. Когато я питаха журналистите, дали и Керем ще дойде, тя отговори, че там е неговият дом и е нормално да я придружи. И изведнъж тези планове започнаха да се променят. Керем имаше много професионални ангажименти. Пътуване до Италия, после до Испания. Разбира се без Ханде. Няма лошо. Но плановете за САЩ изведнъж отпаднаха. Тогава още ми правеше впечатление, че когато и лайкваше някоя снимка това "Amanım" взе да липсва. Не беше на рожденият ден на Мави, нямаше го на представянето на Атасай. Когато тя замина за САЩ, той беше в Анкара да снима нещо с неговите приятели. Не я придружи. Какво иска една силно влюбена млада жена. Да бъде с любимият си. Керем се отдаде изключително много на работата. Чудесно. Но не трябва едно да бъде за сметка на друго.  Рожденият ден на Ханде мина някак си вяло. Не беше тази атракция, която тя направи за него. Нямаше тези красиви думи, които тя написа на сторито си в деня на неговият рожден ден. Тези силни и трогващи думи съчетани с онази прословута и незабравима снимка. Дойде Нова година. Вместо да си изкарат прекрасно те се разболяха. Бяха изолирани. Веднага след това им връчиха да гледат Мави. Не знаем, какво е било настроението им, но видях онези постове с лакираната ръка на Керем и с разменените реплики с Джанер и Гамзе. Там Керем питаше дали скоро се прибират. А Джанер на шега му отговори, че ако иска може още да си удължат отпуската. Дали не му е дотегнало всичко това.

И все пак, нали съм си непоправима оптимистка, аз се надявам разумът да надделее. Когато двама души се отделят за известно време един от друг, когато се обичат все още силно, могат да преосмислят доста неща. Да разберат могат ли един без друг. И да направят съответните компромиси. Защото живота е много кратък.
Все още вярвам, че нищо не е загубено.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 19:38 от БлагаВест

# 371
Bell Кацам в темата. Изчела всичко, но все още се чудя защо си слагам това звънче? Защото го открих случайно и много ми харесва. Wink Благодаря на пишещи.
Bell Раздялата е факт. Нещо, което никак не ми се искаше да стане, защото им повярвах. Сега се опитвам да разбера, защо не ги разчетохме. Бяхме толкова влюбени в тях /поне аз/, че не видяхме дребните камъчета, които обърнаха колата.
Bell Ханде и Мурат, баща й, болката от загубата на майка й...Ще напиша нещо, което вярвам, ще разберете правилно. Тази загуба съсипва, смазва, сълзите пресъхват и нямаш сили да продължиш /изпитах го/, но Ханде не е малко момиче, което ще иска да прегърне мама след училище, не е момиче, което ще я търси в мрака, за да иска да я целуне. /мама винаги ще липсва, но едно е да си малък, друго голям/ И защо написах всичко това - ето какво сте написали за Мурат - "Мурат първо се погрижи за бащата, а след това за дъщерята след погребението. Успешна тактика, откъдето и да го погледнеш. Ханде беше толкова сломена, че ѝ трябваше рамо, на което да си поплаче!" - употребата на "успешна тактика". Според вас, това любов ли е? Не, не е. /не съм знаела до преди 2 години нито коя е Ханде, нито кой е Мурат/. Гамзе е имала Джанер, а Ханде е опряла приятелско рамо на Мурат. И една година по-късно сякаш се осъзнава и отменя годежа. Не, не му е простила, просто по-късно му е казала "сбогом". А дали причината е Керем, няма никога да разберем. Може само да гадаем. Това за брака и децата от интервюто вече писах, че ми е несериозно.
Bell И няколко думи за Керем. Мелиса не е следвала Ханде. За мен напълно нормално. И аз имам брат, а ние дори не сме приятели във ФБ и ИГ. А сме в прекрасни отношения. Така че, няма смисъл да търсим скрит смисъл в това. Защо Керем не бе с Ханде в NY и още няколко дестинации - ами защото свободата е велико нещо. Пък и са големи хора. Така са решили. С днешна дата Керем не трие нищо.
Bell И не, не оправдавам Ханде, че изтри знакови снимки от сериала. Но пък и аз какво разбирам. Аз съм само фен, които е част от многото последователи. И щом отделям от най-важното, което имам - времето, ще се опитвам да сглобявам пъзел от действия и постъпки.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 20:04 от st_ina

# 372
  • София
Линде, има логика в написаното от теб. Само те поправям за следното - Ханде не е изтрила постовете (поне не всички, ако е трила въобще нещо от тях), свързани със старите й сериали. Не ми се скрийншотваше всичко, но ето някои от публикациите, които си стоят:

Пази си доста постове, свързани с предишни проекти. Така че не съм съгласна, че изтриването на снимките с Керем от сета, от фотосесията за Хелоу и от Гласа на Турция, както и изтриването на трейлъра на сериала нямат общо с него. Съвсем обратното. Неслучайно това съвпадна и с отследването му. Ханде е толкова обидена, наранена и ядосана, че не иска нищо общо с Керем. Буквално го изтри отвсякъде. И от Туитър го е отследвала. Confused

# 373
Това е, което ми направи днес впечатление и на мен - Ханде не го следва с Туитър. Там поне мога да проверя и да твърдя със сигурност. Там д работата обаче, че не бях сигурна там следвала ли го е някога изобщо Stuck Out Tongue Winking Eye

Сериалите на Ханде им ли ги с бг превод? Поне някои от тях?

# 374
  • Плевен / София
Това е, което ми направи днес впечатление и на мен - Ханде не го следва с Туитър. Там поне мога да проверя и да твърдя със сигурност. Там д работата обаче, че не бях сигурна там следвала ли го е някога изобщо Stuck Out Tongue Winking Eye

Сериалите на Ханде им ли ги с бг превод? Поне някои от тях?
Във Vbox има "Любовта не разбира от думи", "Черна перла" и "Халка"."Азизе" съм гледала на руски.

Общи условия

Активация на акаунт