Любители на кучета - 127

• 34 823
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
  • СИ

... Днес 15 мин водих диалог на висок тон с една дама пред един тест център. Реших да мина да се тествам директно с кучето, за да не губя време после, а то какво стана.... 10 мин седях на опашката, а зад мен две малки деца не спряха да дразнят кучето...

Където има хора и деца, кучетата трябва да са с намордник и на къс повод. Стане ли сакатлък, няма да те питат, колко ти е добро или умно кучето и кой кого дразнел.

# 151
  • София
Аз пък викам, където има кучета, моторни триони или хвърчащи автомобили, родителите да си контролират децата или поне да обръщат внимание къде са и дали са се заиграли с нещо опасно. Щото ако хлапето се заиграе с резачката и стане сакатлък, резачката после и да я питат що го е ухапала, файда няма да има. Кучето е отговорност, но детето, все пак, също!

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 16:52 от ToniShu

# 152
Морско конче, по принцип си прав, ама става въпрос за градска среда, където на всеки десет метра има куче. Редно е хората да си учат децата да се отнасят с уважение към животните и другите хора. За мен беше изключително обидно някой да се държи по такъв неуважителен начин с член на семейството ми (било той двукрак или четирикрак).

# 153
  • СИ
Аз пък викам, където има кучета, моторни триони или хвърчащи автомобили, родителите да си контролират децата или поне да обръщат внимание къде са и дали са се заиграли с нещо опасно. Щото ако хлапето се заиграе с резачката и стане сакатлък, резачката после и да я питат що го е ухапала, файда няма да има. Кучето е отговорност, но детето, все пак, също!

АбсЕлютно подкрепям и съм съгласен. Децата и кучетата са отговорност. Затова кучетата на къс повод и с намордник, а децата под око.

# 154
  • София
АбсЕлютно подкрепям и съм съгласен. Децата и кучетата са отговорност. Затова кучетата на къс повод и с намордник, а децата под око.
Така вече съм съгласна Simple Smile Втората част е важна, защото едно голямо куче, било и с намордник, може да събори детенце така, че да се удари лошо (недай Боже!!!). Трябва да се внимава и трябва да се учат децата как да се държат край животни (в България си е наложително, като това да ги научиш да пресичат на зелено с очите на 4).

# 155
  • Варна
Може би в случая трябва на децата да се сложи намордник и повод, ама нейсе 😂😂😂

# 156
  • София
Е, хайде сега - те са деца и няма как да знаят, ако не ги научи някой. Но този някой трябва да си знае отговорността, че не е само да го нахраниш, да го ошамариш и да го приспиш Sad

# 157
  • Варна
Е, хайде сега - те са деца и няма как да знаят, ако не ги научи някой. Но този някой трябва да си знае отговорността, че не е само да го нахраниш, да го ошамариш и да го приспиш Sad

Аз също съм имала безброй случки като Лютиче, просто пътя за разходка минава през една градина, в която е позиционирана детска площадка и децата търчат и извън нея. Добре, че винаги съм нащрек, да пазя чуждите деца.

# 158
За това са родителите,да обяснят на децата си,кое е правилно и кое не.Аз така бих казала на майка им!
Моето куче,ме слуша повече от децата,които виждам в магазина 😅

# 159
Децата, хубу, малки, имат шанс да поумнеят, като пораснат. А какво ще кажете за пораснало дете (30+) да се промъква вечерно време между коли, за да изненада куче (знаете какъв ми е добитъкът)?!? Че и това ни се случи тия дни. Добре че е малък още, само това ще кажа. Не са го изненадали де, видял е “засадата” и е решил той да изненада шегобиеца.

Иначе подкрепям, че деца и кучета на едно място - твърдо не. Толкова се дразня, че в близките ни два парка алеите, определени за разходка на кучета, са все покрай детски площадки или съоръжения, които привличат деца. Ми не е нормално. Аз мойто дете не смея да го взимам с мен, когато отиваме на място с повече кучета.

# 160
  • Sofia
Нито детето е виновно,нито кучето. От родителя или собственика е вината.
Аз имам и деца (на 8г и на 3г) и куче ( почти на 2г).
Децата уча,че куче НЕ се пипа без да се пита собственика дали може ако е на повод,ако разреши-да го погалят по гърба. Не по главата,не по опашката и леко,без крещене и бутане до кучето.  Като има улично куче да не го пипат,дразнят и в никакъв,ама никакъв случай да не размахват,посягат или мятат ръце,пръчка или друго,което да уплаши кучето. 
Кучето ни,джак ръсел 8кг,винаги на повод. Ако някои иска да се порадва-предупреждавам,че ще бъде щателно облизан и олигавен.

# 161
  • Бургас
Значи само аз имам късмет. Като съм в невъзможност да разхождам Елза, защото детето не ще и се тръшка да ходи на площадката при приятелите, взимам катапулта и топката и се курдисвам до площадката. Хвърлям топката на една полянка и веднага ми се строява редица от желаещи хлапета. Всички се редуват да хвърлят (малко като с боядисването на оградата в Том Сойер). Кучето направо плете крака от умора и всички са доволни. Не че няма бутнати и окаляни хлапета в играта, но майките познават кучето и няма драми.

# 162
  • София
Винаги ме е дразнил спорът за кучета-деца, все едно двете най-невинни същества в света ни трябва непременно да бъдат оползотворени в подсилване на егото ни. Супер грозно ми е Sad И вярвам на 1000% поне, че това, което прави Маргаритка е напълно постижимо, стига да има една капчица желание у човека.

# 163
За мен няма спор кучета срещу деца. Обичам и двете. Имам куче и искам да имам деца. Ако се появи проблем в бъдеще, разбира се, че няма да пренебрегна здравето и живота на детето ми и колкото и да е трудно и тежко, ще се наложи да намеря друг дом на кучето. Детето и кучето не се противопоставят или самоизключват и няма нужда да сме привърженици на едното или другото.
Всъщност няма значение дали е дете или възрастен. Щом се държи зле с животно, този човек не става. За децата обаче има лъч надежда и ме е яд на възрастните, които не възпитават любовта към животните. Или поне респект.
Обмислях дали не е било правилно да поканя момченцата да погалят кучето, щом имат такъв интерес към него, но после реших, че не заслужават.

# 164
Тъй ,тъй, тъй. За мен спор деца - кучета също не съществува. Има безотговорни стопани на кучета и безотговорни родители. И двата вида за мен са непоносими.
   АЗ работя в магазин за храна за животни ,вкл. и домашни любимци. Преди малко идва един клиент и докато пазарува се вайка- И двете кучки бременни. Да ги .......у мъстийте.  Едвам раздадох предното кучило,даже две изхвърлих в реката /!!!!!!!!!!!!!!/ и тия пак хванали. Ще ти подаря едно. Аз му казвам,че няма нужда да ми подарява, просто да кастрира кучетата. Не иска, грехота било. Ама се кефи нищожеството, щото в селото плъзнала паровироза,  и на старците измрели псетата. И сега всеки му иска кученце.
    Онемях! И питам,нали нещо зоополиция,това - онова щеше да има ?!
   Радвам се ,че не ми е от редовните, даже май го виждам за пръв път. Явно по другите магазини са вдигнали цените  и дойде да провери и като видя цената си купи. Той е мъстия, не кучетата му.

Общи условия

Активация на акаунт