Любители на кучета - 127

• 34 821
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • София

Добро утро.И ние сме станали рано в неделя,но не за да ходим за олио:grinning:Марси ме изпраща за работа.Вчера го водихме на много сняг на бонсови поляни и полудя в преспите.Голяма радост.Полепват му се лапите на буци и не може да ходи дори

# 136
  • под тепетата
Блазе му на Марси за снега! Същий братчед на Швепса Satisfied
 Някой има ли мнение за тези нашийници с чипове?
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/Max-Molly-27771/Max-Molly-Sma … B0&rlv_rpos=1

# 137
  • sofia
Добрютро!
Марси, направо ще го изям! Голям сладур!!!
Нашийниците и аз ги гледах. Много са красиви!

# 138
  • под тепетата
То въпросът е дали вършат работа. Разбрах, че ги регистрираш някъде. Под еди-кой си номер има информация за куче/собственик. Абонамент плаща ли се за това? Ако правилно съм разбрала, не е като джи пи ес, не праща сигнал.

# 139
  • София
Много са свежи тия нашийници.В нечовешкия магазин стилажа на марката привличат вниманието.Аз бих купила един такъв весел десен за лятото.Водят ги бътзосъхнещи,което е добре.Плочка с име и данни си имаме,та не ми е важно

# 140
  • Бургас
Билянче, вземи му на Озьо нашийник. Много ще му ходи!
Поздрав:)

# 141
  • под тепетата
Взех, ама не за Озю ( той е такъв досадник, че някой трябва да го открадне, за да не е до г.за на дядо си за повече от 5 минути ( или до г...за на комшийката овчарка Satisfied). Взех за оная волна душа Лео, че ми е  полухъски и вече никъде не ходи на свободно, ама знам ли го?! Още не ми е минало от оная целодневна екскурзия, дето ни организира миналото лято. Дядо, баба и куче на АТВ-то в бурята Dizzy Face Взех му по-мъжкия цвят.
Озю си има оранджев с тел. номер.

Tintina, Мечо Пух да не ви е роднина ? Satisfied

# 142
  • София
Блазе му на Марси за снега! Същий братчед на Швепса Satisfied
 Някой има ли мнение за тези нашийници с чипове?
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/Max-Molly-27771/Max-Molly-Sma … B0&rlv_rpos=1
Имахме такъв нашийник. Има медальонче с QR код. Регистрираш кучето и ако избяга и някой сканира кода ще види вашите данни. Като медальон с име. Нашият медальон с код почти веднага беше изгубен.😀

# 143
  • под тепетата
И това го имам наум, с хъскито никакъв медальон не успяхме да опазим. На Ози затова каишката му е с телефонен номер. И Лео има такава с номер, но ще взема още една, пък ще видим колко ще оцелее медальона. Да разбирам, че трябва сканиращо устройство за разчитане, като при чипа във врата?

# 144
  • София
Билянка, QR кодове се четат с приложение на телефона (Айфоните и без приложение могат), би трябвало всеки да може да го прочете, ако му попадне медальона.
Скрит текст:

# 145
  • Пловдив
Никакъв смисъл няма от тази смарт ID каишка, освен заради самата шарениика/каишка.По добре на нея да закачиш медальон.Него поне ще го прочете всеки, а надали някой ще се сети да търси в онлайн базата на фирмата.

# 146
Добро утро . Преди малко оставихме сама Мейпъл и тя веднага започна да лае и вие Confused направо ми се скъса сърчицето, но не се върнахме. Днес ще я оставим целият ден сама, само за обед ще се приберем да я разходим. Надявам се да не я стресираме прекалено с това оставане сама, ама няма как, трябва да свикне.

Иначе уикенда за първи път я пуснахме в кучешко заграждение, нищо че беше доста кално. Дойде още едно кученце и като почна едно бягане, гонене, голяма радост. Накрая си имахме кално прасенце Grinning та, неделен ден, нали е ден за баня, се отчетохме

И понеже постоянно ни краде чехлите и взехме чехъл-играчка, много и допадна Grinning муцуната е постоянно завряна в него

# 147
  • Бургас
Ох, пак ли понеделник...

# 148
Да ви споделя - нещата при нас започнаха да се подобряват само 2-3 дни след кучешкото училище. Явно просто човек трябва да ни даде правилните насоки. Разходките рязко станаха много приятни и почти безгрижни.
Днес 15 мин водих диалог на висок тон с една дама пред един тест център. Реших да мина да се тествам директно с кучето, за да не губя време после, а то какво стана.... 10 мин седях на опашката, а зад мен две малки деца не спряха да дразнят кучето. Едното реши да тича към нас, после спира ряько и крещи срещу кучето. Майката ник'ва я нямаше. Зяпаше в една точка. Молбите ми да си прибере детето (за неговата собствена безопасност) останаха нечути. И после моето куче ще е виновно, ако скочи срещу детето...
Добре, че е душичка Heart

# 149
  • София
Браво на добричката, умна и ученолюбива Рила - наша гордост ще е тя Simple Smile
И ей заради такива случки все съм скептична към "сензациите" с нахапани хора и деца. Другите ми "любими" са тия дето си учат децата да удрят или да се страхуват. Според мен, за да вземеш куче трябва да има психо тест, но може скоро да си мисля, че и за да се възпроизведеш е редно да се минава такъв Sad

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 17:29 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт