Любители на кучета - 127

• 34 869
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
A вие защо не сте кастрирали вашето куче?

# 466

Трябва ли да има причина? Аз не смятам да кастрирам нашата. Въпрос на избор. Това обаче не значи, че чуждите кучета трябва да ми маркират вратата.

# 467
  • Пловдив

Трябва ли да има причина? Аз не смятам да кастрирам нашата. Въпрос на избор. Това обаче не значи, че чуждите кучета трябва да ми маркират вратата.
Няма нищо необичайно в поведението на чуждите мъжки кучета покрай разгонената кучка . Най обичам стопани на женски кучета не подлежащи на разплод(да се разбира без родословие ),
които търсят вина за поведението на чуждите мъжки кучета , навсякъде другаде но и не във собственото си куче и решението си да не го кастрират.
Моето е кастрирано и пак се държи "странно" като надуши разгонена кучка. В което всъщност няма нищо странно и необичайно.Само ,че е "безопасна игла".
Не одобрявам пускането на кучета да се "саморазхождат" ,но проблема не е само в чуждите кучета.

# 468
  • София
Напълно съм съгласна. Ако ня а да се запложда с цел развъждане и мъжкото и женското трябва да са кастрирани.

# 469
Не казвам, че е проблемът е само в чуждите кучета. Когато кучето е разгонено, болно, агресивно, неразположено по някакъв начин, се разхожда на повод, под пълен контрол и далече от други кучета.
Ако моето си е вкъщи и чуждо куче дойде да ми драска по вратата или да си маркира територията, то някой не си върши работата като стопанин. Не може някой да се оплаче, че нечии животни се разхождат безпризорно и да се търси вина у него, че той не си е кастрирал женската. Еми сори, ама...

# 470
  • На земята
Здравейте.
Стискам палци за болните животинки, много е тъжно и когато не може да им се помогне.
За кастрирането - мисля да кастрираме Мейси като поотрасне още малко. Мисля, че и за нея ще е по-добре. Иначе всеки си има убеждения, но да си оставиш кучето на улицата е най-малкото безотговорно. Нашата е в двора почти през целия ден при хубаво време. Вечер спи при детето.
Сменихме й храната с Eucanuba и хора казвам ви, вечер трябва да слагаме противогази. Мислех да питам за някакъв пробиотик докато свърши тази храна. Ето я смрадливата принцеса.

# 471
  • Пловдив
Само ,че това поведение е и навън,по улици,градинки,заграждения.Освен ако не разхождате разгоненото куче някъде в дивото,за хигиенни нужди.
Интересно ще ми е ,какво ще ви е мнението за кастрацията след като започне да прави фалшиви бременности,което е най-безобидното, или недай боже развие пиометра,а за
хормонално зависимите карциноми в по-късна възраст пък направо не ми се мисли.

# 472
  • sofia
Кучето в градска среда, следва да е на повод и да се контролира, за да не пречи на останалите. Включително да не препишква врати. Кастрацията не е задължителна и си е лична работа.
Един Льольо:

# 473
whitefang, остави хората да си гледат животните така, както искат. Няма нужда и да поставяш всички под общ знаменател и да се изказваш като последна инстанция.

# 474
  • Варна
whitefang, остави хората да си гледат животните така, както искат. Няма нужда и да поставяш всички под общ знаменател и да се изказваш като последна инстанция.

Лютиче, прочети внимателно последния му пост, той го пише за твое добро.

# 475
esstela, както казах - не се отнася за всички кучета и няма нужда от заклеймяване и така любимия "mom shaming" (или еквивалента му) и в тази тема. Информиран личен избор е и това не ме прави безотговорен стопанин.

# 476
  • Пловдив
Не поставям никой под общ знаменател.Поста ми беше провокиран  от пост на Kim29,чието безпородно ,женско куче е разгонено ,"за пореден път" и търси вина  за "странното" поведение на
чуждите мъжки кучета ,другаде,но не и в собственото си решение да НЕ кастрира кучето си. Не ще лае,ще вие по цяла нощ мъжко куче,като е надушило разгонена женска в периметър от километри.Ще припикава ,ще бяга и т.н..

# 477
  • София
На мен женско куче ми избяга и след половин час я намерихме с мераклията. После инжекции, фалшива бременност, мастит....

# 478
Малко ще разведря спора с една случка. Преди 1-2 седмици в Борисовата, вече бяхме тръгнали да си ходим и чух, че някой тича през гората към нас. Оказа се един самоед. Изчаках го да ни стигне, хем Вълчан да не реагира по-силно, че някой ни преследва, хем стопанинът (който викаше от разстояние 20-30 м.) да може по-лесно да го прибере. Подушиха се кучетата, обмениха социални поздрави, нямаше проблем. Стигна ни стопанинът, видимо подразнен, че кучето му своеволно е тръгнало нанякъде и не му е обърнало внимание, като го е викал и ме пита дали Вълчан е женско куче и дали не е разгонено. Joy Остана доста разочарован, че все пак няма обяснение за такова поведение.

# 479
Проблемът не е в поведението на кучето, а поведението на стопанина, който си пуска кучетата да се разхождат сами и без контрол. Кучето си е куче, но човекът е отговорен за него. Нормално е да лае, и да вие, да маркира, но не е нормално собственикът да не си го прибере и да не почисти след него.

Общи условия

Активация на акаунт