Любители на кучета - 127

• 34 766
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Ами тя майка му е 9 кг и е смеска между чихуахуа и нещо друго мъничко. Роди 6 малки бонбончета и всичките бяха осиновени.
Почти всички си приличат, само 1 е малко по-дребно. Таки е първото бебе съответно е и най-дебеличкото. 😁
Забравих да споделя че в редките случаи когато го разхождаме и ни попитат каква порода е, много обичаме със съпруга ми да събираме погледите като им кажем : Каракачахуа 😁😁
Кюфтакис е голям сладур!
Обаче как чихи ражда такова мече? Умът ми не го побира?!?

# 646
Кюфтакис е много сладък!😍 И аз не мога да си представя как се са случили нещата,но животните също са изобретателни 😂
 Скоро не съм се разписвала с моето кюфте,та ето..Прясна прясна от преди малко-Пак гледа кой как си е прострял дрехите 😅

# 647
Много лъскава тази клюкарка Heart

# 648
Много лъскава тази клюкарка Heart
Канетата са така..Лъщят 😁
Само където аз не се реша толкова,колкото нея реша 😂
А що косъм свалям всеки ден...🤦

# 649
  • Sofia
Иланг,
Твоя хубавец имаше ли проблем на изхода при дъвчене на кафеевото дърво?
Бела от 3-4 дни упорито го дъвче и гризе,от 2 дни голям зор при изхождане.
Може ли да е от дръвцето?

# 650
  • София
Иланг,
Твоя хубавец имаше ли проблем на изхода при дъвчене на кафеевото дърво?
Бела от 3-4 дни упорито го дъвче и гризе,от 2 дни голям зор при изхождане.
Може ли да е от дръвцето?

Извинете  че се намесвам, но моята трето дръвце гризе.🙂 Любими са й. Няма никакви проблеми с изхождането.

# 651
  • sofia
Да споделя...Бяхме на офталмолог днес. В очите на Леон се появиха бели петна. Ходихме при неговите ветеринари, слагаха му някакви инжекции, 2 седмици така, чудиха се какво му е и накрая ни изпратиха при специалист.
Просто...нямам думи да ви кажа, как се чувствам и колко съм ядосана и тъжна. Оказва се, че има липидни кристали в очите. Които са причинени и от стероидите, които системно са му прилагани при всеки проблем общо взето. Също, вероятно и метаболизмът му е разбит,  поради прекалено ранна кастрация...
Ставата, която 2 месеца лекуваха със стероиди и противовъзпалителни, също е проблем, характерен за породата...
Сега ще яде лайт храна. Проблемът с очите е необратим. Но, може да запазим сегашното положение. В момента, за щастие не е засегнато зрението му.
Толкова ме е яд, че Лелчо извади толкова лош късмет с ветеринари..А и на мен, че им се доверих..

# 652
  • Sofia
alcazar,благодаря за споделеното мнение.
Тези дни е все на повод и не е яла боклуци,само на гранули и единственото ново е дръвцето. За това се замислих дали да не е от него,ме го бели на лентички и трескички.

Кришка,много съжалявам че така стана с Лелчо. Дано да няма повече поражения и от тук натам да е здрав и щур. Да го нагушкаш от нас.

# 653
Миличък Леон, много ви прегръщам, Кришка! Heart

# 654
Кришка, ти си направила най-доброто, което можеш да направиш, не се обвинявай. Прегръдки Hug

# 655
Кришка, прегръдки и почесване по корема за Леон! Ще се справи косматкото Heart

# 656
  • Sofia
Милият Леон! Къде го чукаш, къде се пука… не е можело да предположиш, пък и е работа на ветеринарите да знаят уж!

# 657
Кришка, колко рано сте го кастрирали? Малките породи кучета, доколкото знам няма проблем да се кастрират по-рано. Те и по-рано достигат пубертет. Проблем за ставите може да е ранното кастриране на големите породи. Ама за метаболизма…не знам.

# 658
  • sofia
Благодаря ви, момичета!
Кастрираха го на около 9 месечна възраст...
При него беше заради проблем, но е можело да ни посъветват, да поизчакаме. Тази операция, по отстраняване на тестиса в корема е можело до 5 годишната му възраст да се направи...
При някои кучета, ако се кастрират в ранна възраст, се получавали метаболитни проблеми...

# 659
  • София
Оооо, Кришка... Много прегръдки за теб и Лелчо! Не се обвинявай, няма смисъл и няма да му помогне. Всички знаем, че си правила каквото специалистите са казали, че е добре за него - нито си пестила, нито си се отклонявала от препоръките, даже басейн му намери! Лелето ще си отживее с теб като цар, без значение от специалните грижи, които ще трябва да полагаш. Аз съм на 10000% убедена!
Кои бяха ветеринарите му? Ще имате ли нови и кои?

Общи условия

Активация на акаунт