Любители на кучета - 127

• 34 866
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
  • На земята
Не поставям никой под общ знаменател.Поста ми беше провокиран  от пост на Kim29,чието безпородно ,женско куче е разгонено ,"за пореден път" и търси вина  за "странното" поведение на
чуждите мъжки кучета ,другаде,но не и в собственото си решение да НЕ кастрира кучето си. Не ще лае,ще вие по цяла нощ мъжко куче,като е надушило разгонена женска в периметър от километри.Ще припикава ,ще бяга и т.н..
Извинявай, но това ми дойде в повече. Звучи като да имаш проблем с безпородните кучета. Надали и ти си чиста порода. Опитай се да се изказваш с малко повече уважение, защото така написани мненията ти бият на агресия.

# 481
  • София
Няма такова нещо предвид Зъбчо. Обсъждали сме темата за развъждането и проблемите свързани с него.

# 482
  • sofia
Въпросът с кастрацията е деликатен и е малко, като темите за кърмене и естествено раждане...

# 483
  • Варна
Въпросът с кастрацията е деликатен и е малко, като темите за кърмене и естествено раждане...

Деликатен? До момента, в който стопанина на некастрираното животинче, не почне да мрънка във фейса или форум, че кучето му е избягало или блъснато, защото е усетило разгонева женска или пример с мой близък, който кастрира женския лабрадор, обаче доктора не си е свършил работата, последва втори лекар, още две операции и накрая кучето си отиде м мъки.

# 484
  • sofia
Разбира се, че е деликатен. Това е лично решение. Не е обаче лично решение, всеки собственик да се държи отговорно спрямо кучето си. Това трябва да е нормативно уредено и контролирано.

# 485
  • Tenerife
A вие защо не сте кастрирали вашето куче?

Добре, че съм отдавна из форумите, за да мога да реагирам спокойно на подобно агресивно поведение, като визирам и другите Ви мнения, не само това.
Първо, не само моето куче не е кастрирано, а и съседското, мъжкото. Като се замисля, малко кучета в квартала ни са кастрирани, а от мъжките, които познавам, нито едно не е.
Второ, напълно наясно съм, че вината не е на Капи, нито би била на което и да е мъжко куче докато моята Нина е разгонена. Ядосвам се на безотговорните си съседи, които си пускат кученцето безпризорно да скитосва по улиците денем и нощем! Ще изтърпя чакането му пред нашата врата, ще го водя до у тях, но проблемът е, че то с часове е гладно, жадно и недоспало и щъка из улици с натоварен трафик! Жал ми е за Капи, ако не е станало ясно!
Трето, когато разхождам Нина абсолютно винаги е на повод и под мой контрол, доколкото ме слуша в разгонено състояние. Знам долу- горе кога излизат съседските мачовци и излизам с калпазанката за кратко и когато другите не са на разходка. Щом видя отдалеч мъжко куче се прибираме набързо.
Четвърто, не съм нито за, нито против кастрацията. Още когато взех Нина от приюта не беше кастрирана. Не знаех кога ще ѝ се случи, за това изчаках. След първото, откакто е при мен, разгонване, се консултирах с ветеринаря. Оказа се, че операцията е доста скъпа за моя джоб в момента, но има и други причини, които сме обсъдили с доктора. Според него, предвид що за същество е Нина, има голяма опасност да си разкъса шевовете при операция, като преди това изгризе предпазното, което ѝ се слага на врата! Няма как да я следя 24 часа, а тя не търпи нищо по себе си и секунди! Само се моля никога да не ѝ се налага друг тип операция! Наясно съм с опасностите при некастриране, но съм обсъдила с ветеринаря и това. Всичко може да се случи с едно животинче, независимо дали е кастрирано или не!
Пето, не обичам да влизам в обяснителен режим, особено на грубо зададени въпроси, но дано съм била изчерпателна и правилно разбрана.
Шесто, Нина може да "безпородна", но това не значи, че ако поискам не мога да я пусна при някой мачо!

# 486
  • Пловдив
Нямам проблем с безпородните кучета. А и не всяко породисто е редно да се допуска до разплод. Представям си на Ким щом цената за кастрация не и по джоба,на колко
от смятащите да заплодят ,"ей така да роди ,за здраве" им са по джоба генетичните изследвания за наследствено предавани заболявания характерни за породата,които е необходимо
да се направят на едно породисто куче,преди допускане до разплод. Животните не изпитват "удоволствие" от "секса". И щом няма да бъде използвано за правене на нови поколения(продължаване на породната линия) ,смятам ,че е мазохизъм от страна на
собствениците на женски кучета да си причиняват всичките главоболия при всяко разгонване и здравните рисковете  за животното в дългосрочен план. Улиците са пълни с бездомни ,защото никой не кастрира . Ама щял да го пази при всяко разгонване ,а де от къде  идват тея кучета аджеба?!

Моето куче е безпородно. Някъде да съм твърдял ,че е породисто?! Прибрано от улицата,изхвърлено от собственици ,които "много са си пазали кучката ,като се разгони" . Съответно е и кастрирано макар ,че е мъжко(няма да се използва за раплод,топки не му трябват,а и намалява вероятността от рак на простата и тестисите).
И не виждам какво точно е "Агресивнтото" на поведението ми!
Успех ви пожелавам!

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 14:43 от whitefang

# 487
Много съм съгласна с Уайтефанг ..Кажи речи съм на същото мнение на 100%.
А аз като собственик на женско куче,при положение,че няма да се разпложда НЕ бих си причинила мизерията покрай разгонването.Тайра преди кастрацията 2 пъти беше разгонена-НЕ мерси!..То гащи ли не бяха,то превръзки,подложки...Айде айде..Космите са ми достатъчни 😁

# 488
  • София
Моят Марси е породист с родословие от страна и на двамата родители в чужбина .Определено в екземпляр, който буди възхита у всички.Преди дни навърши 6 месеца.Вкъщи мъжът ми е против кастрацията,но определено ще мислим по темата.
Аз друго влязох да питам.Тъй като досега се храни по 3 пъти дневно,а трябвало да преминем към двуразово хранене...как процедирахте вие?Той в толкова лаком че имам чувството че не би спрял да яде и цял ден да му пълня паничката.Ще гледа жално все едно е умрял от глад:grinning:

# 489
  • София
Взех Ксена на 8.5 години. Чистокръвна отвсякъде. Родословието й може да се проследи до 1985 г. назад. Беше си изпълнила "дълга" по раждане 4 или 5 пъти.
След като я водих по лекари, я кастрирахме. Защото откриха кисти на яйчниците, от които не спря да кърви повече от месец и половина. Откриха аденом и карцином.
Аз пари от нея няма да изкарвам чрез заплождане. Интересува ме да е здрава и по-дълго да ми е радост. Заслужила си е дълги у хубави старини.

# 490
  • sofia
Аз съм привърженик на кастрацията. Леон е кастриран. Просто казвам, че това е нещо, което всеки отговорен стопанин трябва да реши за себе си. Не говорим за ексцесии, като безотговорно развъждане, печалбарство и т.н.

Не може да убеди котарака да си играят и това е...

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 12:05 от Кришка

# 491
  • София
Моята Холи е дъщеря на многократен шампион не само в България. Въпреки това я кастрирахме, и сега смятам, че това е било правилното решение.

# 492
  • под тепетата
Как е тя, змия?

# 493
  • София
На разходка изглежда щастлива. Циститът е налице все още, но пък очното налягане е идеално. Едно от лекарствата, които даваме през устата, трябвало да действа и на цистита.
Направила съм си таблица, в която отбелязваме кога какво даваме. Иначе няма шанс да се даде всичко навреме - 5 вида лекарства в окото и три през устата.
Някои се дават два пъти, други три, трети четири пъти.
Лудница е.

# 494
  • София
Аз мисля, че Whitefang и Лютичето просто не се разбират, защото минават всичко и през постовете на Ким Simple Smile Разбира се, че докто кастрацията не е задължителна по разпоредби, значи е личен избр на стопанина и съответно няма смисъл да си вменяваме несъществуващи задължения. Ясно е, че стопанинът следва да носи отговорност - както за разгоненото си куче, така и за пуснатото без надзор.
Аз съм била винаги привърженик на кастрацията, заради здравните рискове, които намалява. Но не значи, че бих сметнала Лютиче за безотговорен стопанин - всички четем кой как си гледа кучето и не мисля, че Рила е недогледана по какъвто и да било начин. Нито мога да допусна, че Whitefang има нещо против безпородните кучета. Вие двамата според мен сте доказателство, че не всички се вписваме в крайностите, а напротив - посредата има много нюанси и те не са за пренебрегване. Аз съм сигурна, че вие, ако седнете да си говорите в кучешката градинка, изобщо няма да имте разногласия (и всъщност нямате  и сега).

Kim29, по повод шестата ти точка, не е въпросът какво можеш да правиш с кучето си (реално можеш и лично да го сгазиш с колата; то е беззщитно - всичко можеш). Обсъждаме кое е редно и кое не, ако човек иска да е отговорен стопанин. Съседите ти са за наказания (дано си ги получат!), кучето им страда напълно излишно Sad Но и ти като стопанин следва да помислиш кое е добре за твоето куче и как да му го осигуриш - тези обяснения с "ще си свали яката" и  че е чешит, просто не са валиден аргумент. Предполагам, че имаш по-сериозни, които не си описала и не си и длъжна да описваш. Но ако проблемът е по-скоро финансов, предлагам ти да потърсиш местни организации, които могат да ти съдействат; дори в България има кампании по безплатни кастрации, все ще има и при вас. А кастрацията спестява много мъки на животинката. Всичко друго настрана, здравето е важно не заради нашия комфорт и спокойствие, а за да не страда другарчето ни. 

Днес Бубата я скъсахме от търчане по двора, изобщо не искаше да спира или да се прибира Simple Smile И разбира се, нямаме ни една снимка или клип, та като дойде време за данъци пак на дивана сигурно ще я видите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт