Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с кучето си, докато съм в карантина поради положителен тест за COVID-19?
Как мога да накарам кучето си да вземе хапче, ако не иска?
Как да се справя с алергичното поведение на кучето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с кучето си, докато съм в карантина поради положителен тест за COVID-19?
-
Как мога да накарам кучето си да вземе хапче, ако не иска?
Можете да опитате да смесите хапчето с храна като пастет, извара, кисело мляко или пасирани зеленчуци. Ако това не помогне, можете да го дадете като награда след команда или като част от обучението му. Ако кучето отказва да вземе хапчето, опитайте да го поставите в основата на езика и задръжте затворена муцуната, докато преглътне. Можете също така да опитате смесването му с храна или използването му като награда след команда.
-
Как да се справя с алергичното поведение на кучето?
-
Как мога да накарам кучето си да вземе лекарството, след като вече не го приема като лакомство?
-
Как да запознаем кучето с бебето у дома?
На дядо си обаче - никога!

Можеш да разгледаш видеа за първите дни с кучето. Аз си харесах ето този пич в Ютюб и ми беше доста полезен.

Дори в безотговорност бях обвинена! Един безотговорен стопанин не обсъжда с ветеринарният лекар всички аспекти за отглеждането, лекуването и евентуалната кастрация на кучето си. Аз съм говорила за всичко с нашият доктор. Помолих на няколко вноски да платя операцията, но ми казаха, че не процедират така. Ако се обърна към приюта, от който взех Нина, е вероятно да намалят цената за кастрацията, но тогава трябва да я закарам на половин час път с кола от нас! Тя не иска да се качи в кола, а транспортин нямам, за сега! И като казвам, че не желае да се качи, имам предвид, че изпада в паника и ужас, дори веднъж се изниза от нагръдника и хукна из паркинга! Отне ми около 15 минути да я придумам, да я гушна, да я вържа отново и да се приберем! Нина е малтретирана от хора и се е била с по- големи кучета, преди да се намерим! Плашат я много неща! Когато се разхождаме, ако нещо много я стресне, виждам паниката в очите ѝ и хуква като обезумяла, без изобщо да ме чува, докато не се успокои! В първите дни, когато я взех, се стресна от едни комшии, вдигащи шум на терасата си, точно когато се прибирахме една сутрин, отскубна се отново от каишката и отпраши! Търсих я 3-4 часа, като я открих в съседно селище! До нас има главен път, а отгоре магистрала! Не мога да тичам, но вървях по главният път, след нея. Бях по средата на пътя, размахвайки каишката, за да ме виждат шофьорите и да намалят/спрат, за да не я блъсне някой! Когато се покри из поляните на съседното село, се върнах до нашето, взех съсед с кола и когато я намерихме я прибрахме. Година след този случай изживяхме другият, когато не искаше с мен да се качи в колата на приятел и кръстосва паркинга. Мисълта ми е, че Нина не е лесно за манипулиране куче, въпреки, че от първият момент е залепена като гербова марка за мен и вече се радва на някои комшии, стига и аз да съм там. Много месеци не искаше да доближи никого! При първото разгонване се опитах да ѝ сложа памперс. Изтрая точно две минути! После го разкъса и до там. Вече я познавам достатъчно добре, знам на кое как реагира. Знам и при разгонване как реагира. Ветеринарят също я познава и сме обсъдили всичко с него. Той се страхува, че е голяма вероятността да разкъса нещото на врата си, а после и шевовете на операцията! Ако на някой това му се струва малка причина, ок. За мен не е малко.
Благодаря и на всички, които ме разбраха!