Любители на кучета - 127

• 34 855
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • под тепетата
Това е следващо дете в семейството, което ще разхождате и когато не ви е добре, вали, студено е, тъмно е. Трябва да имате сигурно място, на което да го оставяте, ако нямате възможност да го взимате с вас на почивки и пътувания. И да предвидите част от бюджета и за него, то също ще си има личен лекар. Децата порастват и хващат пътя за някъде, кучето си остава на 3 човешки години цял живот! И ви дава безпрекословната си любов, за вярност не съм сигурна, че за един кашкавал нашичкия може и да ми изневери Stuck Out Tongue Closed Eyes На дядо си обаче - никога!

# 511
  • София
Е със сигурност не мога да очаквам пет годишно дете да се грижи изцяло за куче.Но все пак могат да се възлагат дребни задачки.Аз съм с ясното съзнание,че ще си поемам грижите.
Котка не можем,мъжът ми е алергичен ,единствения вариант ни е гола котка.
Най-вече ме притеснява това,че аз не съм гледала куче и нямам абсолютно никакъв опит в приучаването и създаване на навици.
Четох също,че малките породи са с по-малък пикочен мехур и трудно задържат урина дълго време,а при условие работим на осем часов работен ден,дали бихме могли да приучим кученцето да ходи в котешка тоалетна (знам че звучи нелепо,но пак казвам,че съм един абсолютно незапознат човек),поне да не се мъчи да стиска.
Колко време горе-долу отнема едно кученце да бъде проучено на основни навици?
Ти първа проучвам с какво ми предстои да се сблъскам 🙂

# 512
  • sofia
Добре е, че искате да се запознаете с отговорността по отглеждане на куче.
Най-общо, до 8мият му месец, може да очаквате инциденти с пишкане и акане. Можете да го приучите да ползва пелени, когато ви няма. Когато порасне, няма да има проблем да стиска.

# 513
Моето дете (13 г.) сигурно е изключение, но вече година по-късно, поема немалка част от грижите по кучето. Тя изнесе бебешкия период, благодарение на нейното присъствие през деня вкъщи (тъпото ДО, после лятна ваканция) първо кучето нямаше възможност да вилнее, второ пиш/ако се почистваха на секундата, трето - след последната ваксина извеждаше месеци наред през деня кучето на 3-4-5 часа. В резултат нашето куче от 4-месечно е с перфектни хигиенни навици. И до сега много рядко се случва да пропусне ден без да му направи поне една голяма разходка. Когато се разболя преди няколко месеца и отново се наложи да го извеждаме през 2-3-4 часа, отново тя пое извеждането, когато нас ни няма у дома (а и когато ни имаше пак се включваше). Единствено не участва активно за сутрешните разходки или го прави инцидентно, ако с баща ѝ решим, че веднъж на 2-3 месеца ни се полага да поспим и двата дни през уикенда.

Bubble, бебетата кучета могат да стискат ограничено време. Ориентировъчно е толкова часа, на колкото месеца е кучето. При по-малките и аз съм чувала, че е по-малко, но нямам опит. Освен това първите месеци след сън, ядене, игра, им се допишква по-често. Т.е., ако не можете да осигурите извеждане на 3-4 часа (или съответно на 5-6-7 по-натам), ще пишка у вас. В котешка тоалетна не съм чувала да се приучва куче, повечето сме използвали пелени. Тези от кучешките магазини са доста скъпи в сравнение с човешките. Аз купувах от Ремедиум ето такива - https://remedium.bg/normal-clinic-absorbirashti-podlozhki-razmer … 10-broya-148085/p . Така или иначе, докато не сложите последната ваксина плюс 14 дни след нея, кученцето не трябва да излиза и ще трябва да го приучите да пишка някъде.

# 514
  • София
В котешка тоалетна не съм чувала да се приучва куче, повечето сме използвали пелени. а да го приучите да пишка някъде.
Да,ето личи си колко съм информирана 😂
А откъде човек може да черпи информация по отношение отглеждането на куче форум,страница в интернет,книга?
Просто искам да знам с какво бих се сблъскала при отглеждането на куче и да съм предварително информирана,а не да се уча в движение.Искам да мога да си преценя дали съм готова да поема такава отговорност по отглеждане на животинче.

# 515
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Някой ползвал ли е тази пипета,може ли отзиви?
Искам също да попитам нещо.Моето куче тежи 27 кг ,а в тази кутия има 3 пипети .Колко трябва да му сложа и трите ли?
Препаратът е сравнително евтин, като качество е средна хубост.
В кутията има 3 или 4 пипети, като се слага една пипета, веднъж месечно. Кучето не трябва да е къпано поне 3 дни и течността да се постави на 2-3 места, по гръбнака, върху кожата. Ако е дългокосместо животното - разгръщате козината и изцеждате върху кожата.

# 516
  • под тепетата
*Bubble*,върни се на 1 страница на темата, там има събирана информация с години и поддържана от Sivi Heartpulse
 Ако се решиш на такава стъпка, може да заемеш на приятели кучето за седмица, за да видиш реално как се случват нещата. Има и вариант, при който си спестяваш пишкането в бебешка възраст: първото ни куче осиновихме на 2 г. Да , имаше период на напасване помежду ни. Аз също за първи път взимах куче, не бях подготвена особено, но цял живот ще съм му благодарна!

# 517
*Bubble*, почни от първа страница на темата Laughing Можеш да разгледаш видеа за първите дни с кучето. Аз си харесах ето този пич в Ютюб и ми беше доста полезен. https://www.youtube.com/watch?v=zt3AVydlc2g&list=PLMssKIjsDx … EPDecXWrRauAYqrK9 Абстрахирай се само от рекламите в първите минути на всяко видео. Информация има много навсякъде. Не винаги съветите се покриват. Както и при децата, и при кучетата, не всичко работи при всяко.

Като за начало прочети за crate training, potty training и всякакъв training, който ти хрумне. Laughing

# 518
Аз съм виждала малко куче, което е приучено към котешка тоалетна. Абсолютно възможно е. Неприятно е обаче, че е още нещо, което се разнася като ходиш на почивка.
И от мен съвет - кучешко училище! Независимо дали кучето е малко или голямо, определено има много позитиви.

# 519
  • Пловдив
Някой ползвал ли е тази пипета,може ли отзиви?
Искам също да попитам нещо.Моето куче тежи 27 кг ,а в тази кутия има 3 пипети .Колко трябва да му сложа и трите ли?
Препаратът е сравнително евтин, като качество е средна хубост.
В кутията има 3 или 4 пипети, като се слага една пипета, веднъж месечно. Кучето не трябва да е къпано поне 3 дни и течността да се постави на 2-3 места, по гръбнака, върху кожата. Ако е дългокосместо животното - разгръщате козината и изцеждате върху кожата.
Няма такова нещо ,като "средно качество" . Препарата  съдържа абсолютно същото (фипронил) и в същия грамаж като Фронтлайн/Фронталайн Комбо.
Само ,че е 2-3 пъти по-ефтин защото не е "марков" ,а Словенски(и хуманните лекарства на тази фирма(KRKA) са драстично по-ефтини от западните им еквиваленти,а и другите ВМП - например Милпразон-а).
Единствено ,няма смисъл от "комбо" , нито при Фронтлайн ,нито при този препарат (малко по-ефтини са и двата не-"комбо")- не може да осигурят надежнден репелентен ефект ,на който да се разчита за превенция от заразяване с дирофилария имитис ,в следствие на ухапване от комар/и. За нея има други средства за вътрешно обезпаразитяване .
Ако вземете пипети за по-малко килограми ,може да се сложат 2-3 колкото е необходимо грама за се получи общо като за килограмите . В случая трябва 1 пипета.

С риск отново  да бъда набеден ,че се "изказвам като "последна инстанция" ",
*Bubble*, сериозно трябва да обмислите решението да взимате куче "за детето". Дете на 5 години не може да се разхожда само навън, а камо ли да разхожда и куче. Кучето не е играчка.
Ако взимате куче,то взимате "За вас" , и цялата отговорност и грижи падат върху вас. В първите няколко месеца ще трябва да има някой от възрастните да го извежда през 2-3-5-7 часа,колкото е
необходимо. Възрастните ще са отговорни за възпитанието,приучаването към изпълнение на команди  и социализацията с хора и други животни . Грижата за здравето и прехраната му също е на възрастните .Отговорно 12-13 дете може да се справи с повечето не-финансови задачи, но 5 годишно ....?!
За ходенето до тоалетна в къщи на отраснало куче - А дали кучето ще иска да го прави в къщи ,ако нямате възможност да го извеждате?!

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:02 от whitefang

# 520
Ние минаваме да се похвалим  с новата прическа. Два часа и половина по-късно и е ново куче.

# 521
  • Tenerife
Какво му е грубото? Плащам кастрации на кучета от приюти. Ако проблемът е финансов, мога да помогна.

Благодаря за предложението. Blush

Мисля, че бях погрешно разбрана от няколко съфорумци. Не се изразявам ясно или всеки чете както му изнася, не знам. Rolling Eyes  Дори в безотговорност бях обвинена! Един безотговорен стопанин не обсъжда с ветеринарният лекар всички аспекти за отглеждането, лекуването и евентуалната кастрация на кучето си. Аз съм говорила за всичко с нашият доктор. Помолих на няколко вноски да платя операцията, но ми казаха, че не процедират така. Ако се обърна към приюта, от който взех Нина, е вероятно да намалят цената за кастрацията, но тогава трябва да я закарам на половин час път с кола от нас! Тя не иска да се качи в кола, а транспортин нямам, за сега! И като казвам, че не желае да се качи, имам предвид, че изпада в паника и ужас, дори веднъж се изниза от нагръдника и хукна из паркинга! Отне ми около 15 минути да я придумам, да я гушна, да я вържа отново и да се приберем! Нина е малтретирана от хора и се е била с по- големи кучета, преди да се намерим! Плашат я много неща! Когато се разхождаме, ако нещо много я стресне, виждам паниката в очите ѝ и хуква като обезумяла, без изобщо да ме чува, докато не се успокои! В първите дни, когато я взех, се стресна от едни комшии, вдигащи шум на терасата си, точно когато се прибирахме една сутрин, отскубна се отново от каишката и отпраши! Търсих я 3-4 часа, като я открих в съседно селище! До нас има главен път, а отгоре магистрала! Не мога да тичам, но вървях по главният път, след нея. Бях по средата на пътя, размахвайки каишката, за да ме виждат шофьорите и да намалят/спрат, за да не я блъсне някой! Когато се покри из поляните на съседното село, се върнах до нашето, взех съсед с кола и когато я намерихме я прибрахме. Година след този случай изживяхме другият, когато не искаше с мен да се качи в колата на приятел и кръстосва паркинга. Мисълта ми е, че Нина не е лесно за манипулиране куче, въпреки, че от първият момент е залепена като гербова марка за мен и вече се радва на някои комшии, стига и аз да съм там. Много месеци не искаше да доближи никого! При първото разгонване се опитах да ѝ сложа памперс. Изтрая точно две минути! После го разкъса и до там. Вече я познавам достатъчно добре, знам на кое как реагира. Знам и при разгонване как реагира. Ветеринарят също я познава и сме обсъдили всичко с него. Той се страхува, че е голяма вероятността да разкъса нещото на врата си, а после и шевовете на операцията! Ако на някой това му се струва малка причина, ок. За мен не е малко.
Не знам къде прочетохте, че съм против кастрацията, че нарочно не я оперирам и разни такива. Много грубо беше и изказването, че мога да правя с невинното създание каквото искам, дори да мина с кола през него! Не знам за каква ме взехте!
Не зададох въпроса за да предизвикам грозна полемика, нито за да пиша толкова много обяснения сега /дори не знам защо се обяснявам/. Попитах как се справят тези, които също са с некастрирани кученца. Заради "безотговорността си" я пазя от случайно забременяване. Три пъти я опазих, надявам се и сега ще успея. Виждам кога съседските кучета се разхождат, познавам ги, знам кога да излизаме ние. Ще повторя, въпросните мачовци също не са оперирани. Преди есенното разгонване ще помисля какво ще правя, като ще имам предвид и финансите си, и нейното състояние. Ако е по- спокойна, ще я подложа на операцията. Макар, че никой не споменава за промяната в поведението след това. Пак ще подчертая и друго- ветеринарят ни знае кое е най- доброто!
Още веднъж благодаря за предложената помощ, но ще се справим сами. Flowers Hibiscus Благодаря и на всички, които ме разбраха! Sparkling Heart

# 522
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
whitefang, не се заяждам просто пояснявам:
Фронтлайн комбо, както и другите с "комбо" на края съдържат освен фипронил - инсектицид, действа на насекомите; S-метопрен - помага да се убият и яйцата...

Нещата с репелент са Фронтлайн 3 акт, вектра 3Д и адвантикс. Репелентният ефект на всички пипети трае по-малко от инсектицидният ефект. В случая на горепосочените - 20-21 дни в най-добрият случай.
Освен това, репелентите са алергени и често дават алергични реакции при някои животни...

Иначе съм с 2 ръце ЗА профилактиката на дирофилариоза.
Grinning

# 523
Реших какво да му взема най-накрая.Ето от тези таблетки.
Объркана съм просто за количеството,което трябва да му дам.В повечето онлайн магазини се продават по 3 броя в кутия.Избрала съм да взема за куче от 25-50 кг.Само едната таблетка трябва да му дам нали ?Не мога да намеря в описанието и листовката какво количество е необходимо.

# 524
  • София
Една таблетка се дава.
Аз от години давам Нексгард, но задължително Спектра, защото предпазва и от дирофилариоза.

Общи условия

Активация на акаунт