Любители на кучета - 127

• 34 853
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Отидох до най-близкия ветеринарен магазин и имаше само симпарика,всичко друго беше свършило.Нямаше как да чакам повече и му взех,дано не съм с грешила с избора.

# 526
  • София
Аз малко съм объркана от подхода и самостоятелния избор на препарати и комбинацията им.Аз съм с купе отскоро и имам доста въпроси по темата.От любопитство обсъждам и събирам мнения,отзиви за храни,действия на препарати и приложение на аксесоари например.Но медицинските въпроси ги доверявам на лекар.Всеки месец като с детето при педиатъра на конкретна дата.Там имат препарати,не се налага да търся и умувам...
И пак да си задам въпроса за преминаване от трикратно към двукратно хранене след 6 месец.Как процедирахте?Някакви съвети по темата?Толкова е лаком Марсел, че ще полудее като дойде този момент

# 527
  • Пловдив
CvEtEmOe
Извинявам се ,аз съм в заблуждение относно "COmbo" -съставката.
За алергиите към репелентните съставки потвърждавам с личен опит с неистово чесане в продължение на седмица след някакъв Адвантикс от Вет-а.След като го изкъпах с шампоан се оправи.
Повторен опит след месец - същата история и повече не поглеждам Адвантикс и "Репелентни" - комбинации.

# 528
sssani, ние просто започнахме да даваме сутрин и вечер. Ако й оставя чувала, ще умре от преяждане нашата. Лакомията е велика.

# 529
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Последна вметка и ви оставям на мира!
Нексгард спектра и Симпарика трио ( еднакво действие имат) се дават само след кръвен тест за дирофилария и още 3 трансмисивни заболявания, както и микроскопско изследване на капка кръв.
Изключения са животни-бебета - до 5-6 месечна възраст.

Без тест е рисково - ако случайно има възрастен червей в сърцето кучето може да си отиде от емболия... Не искам да Ви плаша - това са факти.

След кръвен тест и микроскопско изследване на кръвта за микрофиларии - хапчето се дава всеки месец, без прекъсване в периода от февруари до октомври. Може да се прескочи месец спокойно през студената зима, когато няма комари.

Simple Smile

# 530
Аз малко съм объркана от подхода и самостоятелния избор на препарати и комбинацията им.Аз съм с купе отскоро и имам доста въпроси по темата.От любопитство обсъждам и събирам мнения,отзиви за храни,действия на препарати и приложение на аксесоари например.Но медицинските въпроси ги доверявам на лекар.Всеки месец като с детето при педиатъра на конкретна дата.Там имат препарати,не се налага да търся и умувам...
И пак да си задам въпроса за преминаване от трикратно към двукратно хранене след 6 месец.Как процедирахте?Някакви съвети по темата?Толкова е лаком Марсел, че ще полудее като дойде този момент

Минахме на два пъти дневно хранене изведнъж, няколко дни се въртеше на обяд около мястото, където слагахме купичката и това беше, много бързо свикна.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 22:32 от a.nik

# 531
  • София
Много грубо беше и изказването, че мога да правя с невинното създание каквото искам, дори да мина с кола през него! Не знам за каква ме взехте!
Аз лично те взех за тази, която написа шестата си точка. Ако ти се струва груба реакцията ми, макар че не съм имала за цел да те засегна, то се замисли защо си в очакване на нападение и го намираш там, където го няма.
А към приюта нямат ли клиника, или при вас (Испания, нали?) не е практика да има клиника на място? Тук, доколкото знам, дават кученцата за осиновяване само след кастрация. Сещам се да питам, защото ако я бяха дали кастрирана, нямаше да се налага да се тормозиш с решението.
И ще споделя, че нашето куче също не задържа яката след кастрацията, та пробвахме да сложим бебешко боди (малко поорязано оттук-оттам). При някои кучета помага бодито, но нашата, разбира се, го смъкна, та се наложи няколко дни да я следим като зли квестори на изпит - успя да свали сама само един шев, но кожата вече беше позаздравяла и нямаше проблем. Ние сме докзателство, че ако не допуснеш да прекали с близнето, и без яка може да се избегне онфекция.

Това с яденето хич не помня как сме го порменили - като лаици, най-вероятно просто сме спрели едното дневно хранене и толкоз.

# 532
  • София
Ким,  не си безотговорна,  но наистина некастрираните кучета, мъжки и женски, са проблем. Твоето, моето и на Зъбчо са продукт на безразборно възпроизводство.
Моето е с психически проблеми, които отшумяха почти. Нямаше проблем с операцията, но бяхме в къщи.
Пиши ми на лична ако решиш. Напълно те разбирам, аз отложих терапията с няколко месеца, защото Декември платихме солидна сума за изследванията.
Много е сладка Нина, има териер в нея, което си е предизвикателство 😄. Ще гони, ще се маскира.
Прочети Зъбчо пак, описал е евентуалните проблеми, които ще са по-скъпи от кастрацията.
Приютите на които аз превеждам пари кастрират кученцата преди осиновяване, когато могат.
С яденето - на 6 месеца директно минах на 2 на ден, на година на едно. Не е трудно, защото това е натоварена тренировъчна възраст и поемат достатъчно лакомства между храненията.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 03:19 от Reunion

# 533
  • София
niki27272 Аз давам на моето куче Фиприст - няма алергични реакции, както към Адвантикс например. Но давам на къс период - на три седмици / и вет-а ми го е казал това, което whitefang е обяснил за това лекарство между другото /. По една пипета - посочено е на кутията за колко килограми е. Ако е от 20 до 40 - пак така, на около три седмици по една пипета.
Ким И аз да кажа своите пет стотинки по темата. Моето куче е осиновено, но беше некастрирано като го взехме. Изчакахме няколко месеца / почти 6м. / да се успокои и свикне с нас, и тогава пристъпихме към манипулацията. Та е важна психическата нагласа, затова не виждам нищо лошо да се изчака. Но направиш ли го, ще отпаднат много проблеми - и за теб и за милата Нина ще е в пъти по-добре Animal Paw Prints
sssani Всеки си преценява за своето куче, но аз съм избрала да се доверя на нашия квартален ветеринар по отношение на лекарства и други по-дребни неща, пък ако опрем / дано не е скоро / до по - сериозни оплаквания - отиваме в клиника Добро хрумване или пък GreenDo, за която чух от темата тук ...

# 534
  • sofia
Като whitefang спомена за алергичната реакция към Адвантикс и се замислих, че Льольо го обезпаразитяват точно с това... Сега е на специална храна и въпреки това, преди седмица го накапаха и е доста обринат...
Сега ще пробвам тези:

Само да пристигнат, ще го изкъпя, ще изчакам няколко дена и ще сложа.

# 535
Kim29 в последния ти пост виждам, че питаш защо никой нищо не казва за промяната в поведението на кучето след кастрацията. Ами като кастрирала две мои кучета и доста бездомни, за които се грижа, всъщност промяна в поведението им няма. Промяна е характера им също няма. Те продължават да си бъдат същите кучета, както до преди кастрацията, просто женските не се разгонват, а мъжките намаляват агресията породена от разгонени женски. Моят мъжки дори не души и не проявява интерес към разгонени женски, ако уцелим на някоя разходка.
sssani повечето сме с възрастни кучета и в началото и ние сме се допитвали за всеки препарат до вет. Но сега вече на база разговори с вет, изчетено из нета, както и наблюдение над собствените и кучета знаем на кой препарат да се спрем, каква схема да приложим и т.н.
За храненето и аз просто махнах междинното и увеличих другите порции. А даже като взех Макс беше на хранене 5 пъти дневно 😁 Към днешна дата поддържам двукратно хранене, защото така съм по-спокойна, че няма да се нагълта с много храна наведнъж и да го мисля да не превърти стомаха.

# 536
  • София
Явно с опита и тревогите ще  намалеят( надявам се) и ще стана по-уверена в действията си .
Да ви питам( че забравих онзи ден при ветеринаря), някой давал ли  е от билковите таблетки  ,които уж действат при дискомфорт при пътуване?АКо да- кои?

# 537
Явно с опита и тревогите ще  намалеят( надявам се) и ще стана по-уверена в действията си .
Да ви питам( че забравих онзи ден при ветеринаря), някой давал ли  е от билковите таблетки  ,които уж действат при дискомфорт при пътуване?АКо да- кои?

Аз все си напомням, че кучето може да оцелее и само навън сред природата. Щом навън може, значи и аз ще се справя. В началото се стресирах, обаче с времето опознах кучето и вече сме се напаснали.
За таблетките не знам.

Вчера й било скучно на наша Рилка и решила да си изяде четката за ресане и джапанката на свекъра. Само в преразход ни вкарва. За наказание, днес ще я водим на училище в дъжда.

# 538
  • Варна
Кучетата учат на ред. 😂

# 539
За хапчетата пътуване/ Лори самолет/ ползвах Adaptil Express .Доволна бях.Но..., сега ни предстои отново полет , исках да купя,изтеглени са от продажба.Три години ползвах само тях.Имат и аналог спрей , каишка...незнам с какво ще заместя.  Пуснали са нов продукт-Adaptil Chews , но е мн.скъп 29Е, 30 хапчета...Наш  вет.лекар/ в Мюнхен/ е против, каквито и да е било, дори билкови, успокоителни за път.Адаптил ми предписа, преди години -ветеринарен лекар , в България.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 18:32 от Roo Roo

Общи условия

Активация на акаунт