"Юношески артрит"

• 84 624
  • 663
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от нас. Ние сме добре, но сме на метотраксат и метилпреднизолон, намаляме последния по-мъничко..доколкото са ни казали на нас, на море може, но не трябва да се стои много във водата...Диета не спазваме определена, но се опитвам да я храня, "балансирано"-нали така е модерно да се казва....повече сиренце и мляко, повече плодове,  моето момиче е голяма месарка и внимавам да купувам нетлъсти меса и салами-последното е доста трудно....и така...Желая на всички едно спокойно, слънчево и щастливо лято...  bouquet  bouquet newsm10 sun

# 151
Какво имате впредвид, като казвате:Дано не ни се налага да използваме "Лендерон"?

Лалка, а вие при кой лекар сте?
Лекарството е "Ледерлон", сигурно, защото и ние сме го купили. Дано не ни се налага да го използваме! На Еми, също и правиха пункция и тогава и включиха преднизолона. Не съм сигурна дали заболяването е по-леко. Все още има малко вода в коляното, която не може да се резорбира... Много се надявам, другият месец изследванията да са добри и да продължим намаляването на кортизона.  Praynig Иначе и при нас положението, ще е същото с метотрексата... Доктора даже имаше желание да и го включи преди две седмици за да спре преднизолона, но в случая, аз бях напълно против. Надявам се да съм взела правилното решение!
Ще започнем хомеопатично лечение.

mrenka, при какъв хомеопат лекувате детенце?

По-късно пак, ще ви пиша, че бебетата ме викат Laughing

# 152
Здравейте! На 21.07 ни приемат в детска ревматология и усилено търсим "Ледерлон".Ако не можем да намерим, как да се свържем с вас. e-mail:longjohni@abv.bg
Аз също имам една ампула "Ледерлон", ако на някой му се наложи. Дано все пак на никой да не се налага!  Praynig

# 153
0898/573536 Мишел
Стискам ви палци, да се оправите бързо. Аз пак имам ампула Ледерлон, ако не намерите ми звъннете. Пазя две за всеки случай, дето се вика да гонят дяволите!

# 154
Здравейте, мами. Да ви се похваля, ние ходихме на море и наистина ни се отрази добре. По мои наблюдения коленете спадат, но ще видим в понеделник какво ще каже д-р Лисички, че вече пием почти 6 месеца метотрексат. Може ли някой да ми каже каква е разликата м-у преднизолон и метилпреднизолон? Thinking

# 155
  • София
няма
едно и също е но просто така го наричат
или му казват урбазон

# 156
Здравейте

# 157
Днес бяхме на преглед. За сега всичко върви добре, Никол има подобрения и намалихме преднизолона на четвъртинка през ден, но метотрексата си остава.По-ясно, докторът ми обясни, че разликата м-у преднизолон и метилпреднизолон е, че 1-я е по- близък по сустав до естествените хормони, които произвежда надбъбречната жлеза, метилпр. е с по- химичен състав. Питах и за енбрела, но каза, че се прилагав краен случай, когато върху органите има отражения от други лекарства, но и от него има последствия, като например сериозни алергии итуберкулоза, а ефекта му е добър, само докато се прилага, а след това не се знае. Как са вашите дечица? Споделете нещо ново.

# 158
  • на брега на морето
Майчета, четох почти всички постинги и сърцето ми се сви. Моят мъж също страда от РА. Не са ли ви казвали за някаква диета? Понеже е късно утре ще намеря време да ви пиша повече за всичко, което знам като съпътстваща терапия. Пожелавам на всички дечица да оздавяват и да тичат като козлета. Grinning

# 159
  • София
благодаря ти за пожеланието
ще ми е интересно, а предполагам и полезно да прочета за храненето

# 160
Аз също чакам с нетърпение за диетите.

# 161
Искам да ви покажа някои снимки от морето с моето пате.
http://bg.fotoalbum.eu/floral/a119044/00000006[/email]][email][/email]

# 162
http:/bg.fotoalbum.eu/floral/a119044

# 163
sorry!
bg.
fotoalbum.eu/floral/a119044/00000007
bg.fotoalbum.eu/floral/a119044/00000008

# 164
Привет на всички във този форум. От днес сме с диагноза юношески пауциарбикуларен артрит, а сме само на 8 год. Предстои ни хоспитализация във детската клиника във Върна при доц. Върбанова за изследвания. Ще съм много благодарна на всички, които споделят отзиви за клиниката, доцентката и въобще за всякаква информация. Ако има някой от Русе моля Ви да се запознаем и да обменяме информация, защото сме в паника, а и като чета......просто нямам думи. Цяла седмица си задаваме въпроса, къде сбъкахме? Оставям си адреса за всеки случай: nelli72@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт