"Юношески артрит"

• 84 644
  • 663
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мами , и аз се включвам в тази тема ето и моята исторя:
В 14 през ноща моето дете/ на 2 год.без 1 седмица / започва да реве и неможе да спи , мъжа ми забелязва че едното кръче му е силно подуто в коляното и не стъпва изобщо на него  към 5 сутринта го заведохме в Пирогов ,направиха му снимка ,но нищо не е за там ....
В събота отидох в Детска педиатрия ,той изобщо неможеше и да ходи,приеха ни в болница ,взеха ни кръв и урина,дадоха ни Нурофен и.... нищо ,чаках някой доктор да се появи да каже нещо....нищоооо  , накрая си тръгнах за вкъщи /живея на 15мин./ и в неделя пак отидохме.........още по зле никой нямаше,пак си тръгнах ,детето се поправи през това време започна да си ходи даже с леко присвито кръче, болката явно поотшумя,днес сутринта  рано пак отидох, дойде по едно време ...няма значение кой доктор и аз помолих след като ни минат изследванията днес ,да се приберем и ще дойдем когата каже ,а тя отказа ,каза че неможе,и аз и казах че тогава да не го изследват и стана един скандал.........абе нямам думи

# 91
  • София
събота и неделя няма лекари, затова не са ти казали нищо
а и не могат да реагират бързо с тия заболявания
а щом сте в болница е добре да не излизате през седмицата, освен че им минават проверки, водят децата по изследвания и тн.
по-добре прояви търпение и се надявай да е по-малкия дявол

# 92
Продължение........
И след като ми казаха че трябва да си платя престоя и т.н. общо 63лв. аз си събрах багажа и в същото време дойде доктор Стефанов,прегледа много спокойно детето ,въпреки че то ревеше,обясни ми за какво става въпрос и в крайна сметка останахме направихме си необходимите изледваня /кръв ,урина гърлен секрет и секрет от носа / даде ми рецепта ,Фелоран по 1/2 таблетка и някакво мехлемче,утре пак сме на изследваня ,и така ,пък да видим до къде ще я докараме ..........
Иначе детето си е жизнено с желание да ходи ,но куца леко ,отока е поспаднал малко-ама малко...и така .
Много ще съм благодарана на всички който имат съвети към мен ,и по специално за доктор Стефанов.....Благодаря предварително  

# 93
Не ми се седи в болницата , пълно е с вируси ,разнасят се кашлици абе ужас...пък и доктора ще прецени .....незнам и аз ,но в тази болница едвали точно ,ако ще се седи то поне да е в Токуда или нещо такова ,на детото на съседното легло за една седмица са му взели само кръв и урина1 път и дръго нищо пие си бисептола и нурофена и толкова ...то с диагноза ревматизъм...

# 94
  • София
хъм, за престоя не знам защо
Стефанов не го познавам като лекар, ние сме при доц. Михайлова, но тя е много ангажирана та ....
те всичките са така
съвети не можем да ти дадем, още е рано да се каже нещо
може да е реактивен артрит, това не е толкова страшно и се лекува бързо
изследванията би трябвало да покажат

# 95
Не ми се седи в болницата , пълно е с вируси ,разнасят се кашлици абе ужас...пък и доктора ще прецени .....незнам и аз ,но в тази болница едвали точно ,ако ще се седи то поне да е в Токуда или нещо такова ,на детото на съседното легло за една седмица са му взели само кръв и урина1 път и дръго нищо пие си бисептола и нурофена и толкова ...то с диагноза ревматизъм...

# 96
а точно кой изследваня за нужни освен тези който споменах че вече сме ги правили

# 97
  • София
Токуда предполагам е по-добре откъм обстановка
няма да е с диагноза ревматизам
единия вариант е ревматоиден артрит - той е с няколко вариации и се лекува бавно
ако е с положителен ревматоиден фактор, се открива лесно и се започва лечение с един щадящи лекарства, наблюдава се детето в болница и ако не помогне се минава на по-драстичните мерки
има и други ревматоидни заболявания
другия вариант е реактивен артрит - това е възпаление след някаква болест и също изисква наблюдение на детето, за да не премине в по-тежкия вариант ако не се лекува или не реагира достатъчно
иначе - моя син лежа седмица и мина и на очен лекар и на ЕКГ и ЕЕГ и още на сумати места
вярно, че е мизерия ама поне му обърнаха внимание

запаси се с търпение - ако е с ревматоиден артрит може да се точиш там с години

кои изследвания сте правили
кръвните включват
CRP - туморен маркер,
утайка
ревматоидно натоварване
пълни кръвни изследвания

ревмофактора сме го правили ние само два пъти, защото при моя син е отрицателен и не е показател

# 98
Като ти казах вече и аз незнам...пълна кръвна картина , урина,с утайка малко над нормалното !
И днес пак кръв от вената само че и урина и секрети от гърлото и от носа до колкото разбрах ,въпреки че не си направиха мн труда да ми обясняват ...

# 99
  • София
лекарите освен, че нямат време имат по-особен манталитет /поне повечето/
ти си питай, те накрая ще ти кажат
аз вече сама си разчитам изследванията, щото не мога всеки месец да го водя на консултаця
като ги вземеш кажи какво пише вътре

# 100
ок ,само че незнам кога ще мога да ги взема... Sad
веднага ще пиша
благодаря и ... успех на всички

# 101
Ние се лекуваме при д-р Стефанов от 1 год. Аз съм много доволна, внимателен е и добър специалист. Моята дъщеричка е на 3год и половина и всичко започна като при вас- оток, болка, сутрешна скованост, правени са ни 2 пъти пункции. Много зависи какво ще покажат и изследванията. Въоръжи се с много търпение и дано по- скоро оздравеете.

# 102
И ние сме пациенти на д-р Стефанов вече 2г. Добър специалист е , мисля че можеш да  му се довериш.

# 103
Може да съм закъсняла ,но искам да ти препоръчам Токуда .По спокойно е  и д-р Лисички е добър.Ние сме при него втора година

# 104
Ами аз най-вероятно и до Токуда ще отида ,защото др.Стефанов излиза отпуска,но мисля да го заведа о др.Олевинов , така за консултация... благодаря на всички ...за съдействието следя темата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт