"Юношески артрит"

• 84 643
  • 663
  •   1
Отговори
# 105
МИЛИ МАМЧЕТА..ПРИ НАС НЕЩАТА ПАК СЕ ВЛОШИХА...СЛЕД ПРЕКАРАНА ПНЕВМОНИЯ ПРЕДИНЯКОЛКО ДНИ, ДНЕС СУТРИНТА ДЕТЕТО ПЛАЧЕ И КРЕЩИ ОТ БОЛКА, НЕ ИСКА ДА СТАНЕ, ВСИЧКО Я БОЛИ....КОГА ЩЕ СПРЕ ТОЗИ АД? НА КОЙ ГОСПОД ДА СЕ МОЛЯ? ИЗВИНЯВАЙТЕ, НО СЪМ МНОГО РАЗСТРОЕНА  ЖЕЛАЯ ВИ САМО ЗДРАВЕ.... Cry Praynig

# 106
  • София
съжалявам ENGIE
и аз все от това се страхувам - да не стане нещо и да започнем всичко отначало....
дано бързо да и мине този път

# 107
ENGIE съжалявам. Много ми е мъчно. И при нас нещо нещата не са розори - вече 2 м минаха от операцията, а моят дивак от вчера пак куца. Днес не успахме да стигнеме до д-р Стефанов.

# 108
Дано да се размине на детецето по- бързо. Стискам палци!

# 109
Много кофти ...
незнам какво да кажа ,моля се това нещо да се израсте и да ни остане само в спомените  Praynig

Стискам палци да мине бързо !

# 110
От 2 години почти в България се прилага лечение с енбрел, естествено здравната каса не го плаща, който няма никакви странични ефекти и ефекта е поразителен.
Резултата ни от 10 години лечение с кортизон е нисък ръст, напълно изкривени ръце и крака, 20 % зрение с едното око, тинейджърка-инвалид на 16 год....

# 111
  • София
тя касата пък като ни поема другото лечение..............
или каквото и да било изобщо

# 112
За съжаление и при нас нещата се влошиха,до обяд беше жизнен и тичаше а сега неможе да ходи........немога да разбера каква е тази странна болест
В момента сме на фелоран само , незнам дали има някаква  полза от него изобщо.
От 10 дни го пием, какво да правя ...някой има ли идея !!!

# 113
  • София
нищо не можеш да направиш
при някои помагат топли компреси, при други хладки
а за болката - ами тръгвали сме на кино с моя и натам си ходеше нормално
след два часа в киното не можеше да си стъпи на краката
направо го носих до вкъщи

мажи с волтарен, а на мен и като хапчета ми препоръчаха волтарен - било по-добро

# 114
gns, моля те,напиши нещо повече за енбрел

# 115
enbrela се бие мускулно, два пъти седмично в период от година-две, една ампула стига за 4-5 деца, но се разделя и веднага се бие, абсолютно никакъв страничен ефект няма за разлика от унищожителния кортизон. Внася се в Бг, поръчва се по аптеките, но се бие и се предписва само от лекуващия лекар. Скъпо е, но пораженията от кортизона излезнаха много по-скъпо. От приковано към леглото момиче, сега имаме тинейджърка, която обикаля по дискотеки, от 24 кг тегло на 15 години, вече е 35 кг, едно жизнено дете.
Никога няма да се върне зрението на едното око, но преди нямаше алтернатива наистина, дори в Германия в клиниката за артритно болни деца я лекуваха с кортизон.

# 116
    gns,БЛАГОДАРЯ  за информацията 

smile3525 smile3525 smile3525

# 117
gns,моля ориентирай ни за фирма доставчик.Тук докато ни дадат отговор ще превъртя,тъй като тази сутрин с за пореден път даваме на заден/температура и отток/ Доставчиците на нашия фармацефт не осигурявали  това лекарство.
    Личната ни каза ,че здравната каса поемала около 1/5 от стойността на ампула от 25 мл и за нас оставали 900 лв.
   При вас колко мл са
били необходими при една инжекция ?

# 118
Една ампула стига за 4 деца на възраст 10-16 год. Не знам дали знаеш,че продължителното взимане на кортизон, довежда до нисък ръст и тегло, някои от децата са по 1 метър високи, затова ампулата стига за всички.
Не знам колко си запозната с болестта, моя съвет с помощта на лекуващия лекар, да направите "комбина" с родители на болни деца и да търсите спонсори, непосилно е иначе, дори да се разделят парите.

# 119
Благодаря за инфото ...следя темата .

Моля да ми кажете какво мислите за хомеопатичното лечение на артрит ..има ли смисъл .

Към 7 ще го водя ,а до тогава събирам мнения...

Общи условия

Активация на акаунт