"Юношески артрит"

• 84 633
  • 663
  •   1
Отговори
# 120
  Утре ще имаме резултат от лекуващия лекар,но  в гугъл пише,че се поставяло на деца над 4 год.Ние сме още на 3 ,но сме на кортикостероид повече от година и много ме е страх от страничните ефекти.За сега имаме само бузки и по богато окосмяване

# 121
момичета,това което пишете за енбрела не е вярно.Аз съм майка на девойка ,която в момента е на лечение с енбрел.Дозата зависи от килограмите,а не от годините.Килограмите на детето се умножават по 0,4.Една ампула е за 62 кг.,не повече.

# 122
това имах предвид, подчертавайки ръста им, а не годините им, 4-те деца са общо около 70 кг и я разделят

# 123
Много сме доволни от лечението с енбрел,но го започнахме след десет години ходене по мъките и куп странични ефекти.Лекарстото струва 297 лв.Слага се подкожно два пъти седмично минимум 6 месеца.Не всички деца обаче са за това лечение,само след консултация с лекуващия лекар и ако няма друга алтернатива.Ние бяхме много зле.Засегати са много стави и беше около 20см по-ниска от връстниците си,получи остеопороза,увредихме и очите . Сега растем,няма оттоци и болки.Вече  е слаба госпожица със самочувствие,но още е на енбрел.Ще видим след като го спрем,много ме е страх.Надявям се да надрастем болестта.Засега чао!

# 124
Благодаря на всички, които са изказали съчувствие...За сега сме добре, но вече сме на кортизон, а толкова ми се искаше да не го пием..Чувала съм, че започне ли се веднъж, няма спиране..Желая на всички много здраве и ако някой чуе нещо ново или лечение в чужбина нека пише...

# 125
  • София
еее има спиране
моят синковец го пи една година, но сега от няколко месеца сме без него и, да чукна на дърво, уж е добре

# 126
Спокойно,орбазона се намалява и се спира.След него може и да няма никакви последици,всичко ще е наред.Важно е да се спазват указанията и дозите на лекаря.Ние пробвахме и хомеопатия,но тя не доведе до нищо добро.Лечението в чужбина е същото,нали нашите лекари ходят там на специализации.Познавам много деца,които вече нямат спомен от болестта.Бъдете търпеливи и всичко ще отшуми .Желая ви късмет и бързо оздравяване.

# 127
Благодаря на пифка за успокоението...Дано си право...Желая на всички здраве и ще ви държа в течение...  love001 smile3525  love001

# 128
Много, много моля за  GSM на доц. Михайлова, не мога да я намеря в клиниката, а искам да се уговоря и консултирам. Много ще съм задължена

# 129
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Желая на всички много, много ЗДРАВЕ!

# 130
telefon na doc. Mihailova dano ne ti e kasno 0898204859

# 131
ЗДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА, КАК СА ВАШИТЕ ДЕЧИЦА...НАДЯВАМ СЕ , ЧЕ СЛЕД КАТО НЕ Е ПИСАНО ТОЛКОВА ВРЕМЕ СТЕ ДОБРЕ...ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРИ НАС ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ Е ДОБРО....ПАК ИМАХМЕ КРИЗА, ЗА ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ....ПРЕМИНАХМЕ В ПОЛИАРТРИТНА ФОРМА, НЯМА СТАВА, КОЯТО ДА НЕ Я БОЛИ ....ПАК СМЕ НА МЕТИЛПРЕДНИЗОЛОН, А ВЕЧЕ И НА МЕТОТРАКСАТ....НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ....ЗА СЕГА СМЕ ДОБРЕ, НО КАТО ЗАПОЧНЕМ ДА НАМАЛЯВАМЕ КАКВО ЩЕ СТАВА.......НА МОМЕНТИ МИ ИДВА ДА СЕ ГРЪМНА, ПОВЯРВАЙТЕ МИ....ОПЛАКАХ СЕ, ПООЛЕКНА МИ....ИЗВИНЯВАЙТЕ.....ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ...  bouquet

# 132
  • София
не се притеднявай излишно, за съжаление нищо не можеш да направиш
давай сили на детето и чакай
Метотрексата действа добре, но се пие дълго
моят син го пи над година - следете чернодробните ензими и много течности
и имай предвид, че не трябва да пиете неща като Нурофен и тн., защото си влияят с метотрексата
това е най-сигурното лекарство за постигане на ремисия

И моето е с полиартрит, няма да си губя времето да изброявам стави - много са
но след година и половина мъки и лекарства е в ремисия
има светлина в тунела демек
а го водеха много тежък случай

# 133
Благодаря ти Мими, много ме успокоиха твоите думи....Всичко, което си казала го знам, но има моменти, в които наистина изпушвам, но пред нея и татито се държа, пред тях съм желязна...Благодаря ти още веднъж... Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet

# 134
Здравейте на всички тук. Прочетох всичко и много се надявам някой да ме посъветва , заслужава ли си да се опитва лечение със стволови клетки. Сина вече е на 21... и все още не е в ремисия. Боледува от 9-годишен. Всичко написано сме прилагали. Вкл. и ембрел за 6 м. Ходихме и в Германия. Всичко известно и не толкова сме прилагали. Моля ви, ако някой знае нещо да ми пише. Може и на evelina@gbg.bg    Ще бъда безкрайно благодарна!!! И аз мога да помагам с информация.

Общи условия

Активация на акаунт