"Юношески артрит"

• 84 623
  • 663
  •   1
Отговори
# 165
Клиниката е ужасна,но доц.Върбанова е точният човек,заслужава си да потърпите малко.Иначе ако имате възможности да пътувате до София,най вече заради по-добрите условия/примерно в Токуда/Желая здравеf

# 166
  • на брега на морето
В общи линии диетата при артрита е алкална храна, без рафинирани захар, олио и бяло пшеничено брашно.Заменят се с нерафинирани - захар от тръстика или зах.цвекло, зехтин и има много други видове брашна. Информацията е от книгата на Дорис Грант и Джийн Джойс "Съчетаване на храните за здраве".По същество това е част от разделното хранене, но съм чувала, че не е подходящо при децата. Но вие може да си прецените или посъветвате с диетолог дали е подходящо за децата. Освен това има бабешки мазилки за външно приложение, има книгите на Норбеков "Опитът на един глупак....." и Марченко "Болест ли? По дяволите". Непременно ги прочетете. Ще видите, че имате още безброй шансове за излекуване на дечицата. В нета търсете теми за артрита. Има толкова много, сигурна съм, че не откривам топлата вода, дано съм ви полезна. Според Норбеков и ученика му Марченко именно децата са най-податливи на лечение, защото нямат нагласата на възрастния. Успех на всички.

# 167
Гери страхотни снимки.....Разплаках се като ги гледах, такива са сладурчета нашите деца, а като знам как страдат от тази гнусна болест....Желая ви много, много здраве и по-бързо да се отърваваме всички от артрита... newsm51 newsm10 newsm10 smile3525

# 168
Привет на всички мами! Някой може ли да ми даде координатите на детската клиника по ревматология в София? Искам да чуя и второ мнение за диагнозата, която ни поставиха и се чудя къде да отида - в Токуда или в Детската клиника по ревматология? Моля ви, дайте ми съвет.

# 169
Здравейте,изписаха ни Метотрексат а в Тьрговище го няма и казват ,че и по складовете го няма от месец.Какво става?Как си го набавяте?

# 170
  • София
ами опитай от София, предполагам, че все някъде има
аз първият прием си го внесох от Германия, но има и в македония и гърция
така каза доц. Михайлова, когато го предписа, тогава също нямаше внос
но предполагам, че поаптеките в големите градове все още има - по-добре се запаси ако намериш

# 171
  nelli7 
Препоръчвам Токуда  Д-р Лисички приема на кабинет в понеделник добре е да се запишете предварително Дъщеря ми го обожава Преди време работеше в детската ревматология в Уневерситетска б-ца но го изтеглиха в Токуда та и ние след него
  Има детски ревматолог в детската поликлиника /Найден Геров 2 /оттам хоспитализират при нужда но Университетска б-ца е много мизерна 

# 172
  • Стара Загора
Здравейте,изписаха ни Метотрексат а в Тьрговище го няма и казват ,че и по складовете го няма от месец.Какво става?Как си го набавяте?

Често се случва. Ние затова вече не го и търсим по нашенските аптеки. Купувам го от Гърция.

# 173
На нас също д-р Лисички ни каза да търсим метотрексата в Гърция, но ако имате познати фармацефти или дистрибутори, могат да ви свършат също работа. Ние така направихме и се запасихме с повече. Аз също препоръчвам на Нели ТОКУДА и особено д-р Лисички. И моята дъщеря го харесва много и то повече от личната й лекарка, а нея вижда дост по- често.

# 174
Здрвейте мами скоро не съм се влючвала  във форума ,но все не ми остава време...
Ние сме на 2год. и 5 месеца с диагноза пауциартикуларен артрит

При нас нещата са следните /с две три думи /
От средата на март до края на май пихме обезболяващи само фелоран и волтарен...от 02.06.2008г. сме на метилпреднизолон /вече по 1/2 табл. през ден/ и резохин /вече по 1/6 всеки ден/
Посещаваме др.Стефанов от самото начало,добър специалист е ,но не е много разговорлив...
проблема е че незнам кои неща биха навредили на детето ,не само храна ,но и други външни фактори,например знам че в момента не сме за топъл минерален басейн ,вярно или не какво ще кажете ...аз незнам...
Моля споделете

# 175
Sisss, в Илинден ли живееш?

# 176
Мами и аз да се оплача.След като бях ме 4 месеца в ремисия младежа се разболя отново.Баба реши че лекарствата изписани от доц.Спиридонова не трябва да се пият зощото цитирам:"Вредят на детето и то има силни болки" и решиха да го лекуват с компреси с морска сол.Резултата оток на 6 стави-колена,глезени и лакти.Когато го видях щях да я убия.Сега всичко започва отначало с метотраксат,а до сега той пиеше волтарен.Направо ми се плаче от яд.

# 177
  • София,
МОмичета много моля може ли някой да ми каже нещо повече за доктор Лисички от болница Токуда. Преди 10 дни той ни прие в болницата с остър бронхиолит, който караме вече за незнам си кой път. Направи ми впечатление, че е добър и съвестен лекар. Преди да ни изпишат го попитах, ако имаме проблеми отново дали можем да го потърсим пак и той беше много учтив, но нямаше визитка в момента. Сега вече една седмица след като ни изписаха проблема започва отначало и искам пак да го потърся, но нямам координати. Виждам, че той не е пулмолог, но все пак доста добре оцени нещата при нас и ми се иска да се свържа с него и то спешно, моля ви дайте ми някакви координати. А ако отида утре в болницата с детето, но без уговорен час дали ще може да ни прегледа?

# 178
  • София
Здрвейте мами скоро не съм се влючвала  във форума ,но все не ми остава време...
Ние сме на 2год. и 5 месеца с диагноза пауциартикуларен артрит

При нас нещата са следните /с две три думи /
От средата на март до края на май пихме обезболяващи само фелоран и волтарен...от 02.06.2008г. сме на метилпреднизолон /вече по 1/2 табл. през ден/ и резохин /вече по 1/6 всеки ден/
Посещаваме др.Стефанов от самото начало,добър специалист е ,но не е много разговорлив...
проблема е че незнам кои неща биха навредили на детето ,не само храна ,но и други външни фактори,например знам че в момента не сме за топъл минерален басейн ,вярно или не какво ще кажете ...аз незнам...
Моля споделете

за храни - тежки храни, мазни меса и такива неща, но няма определена и утвърдена диета
ако детето има някакви алергии или съмнение за такива, е добре да се избягват храните, които ги предизвикват, за да не се товари допълнително организма и имунната система
за външни фактори - по-скоро студ и влага отколкото топло и мокро
не знам за твоето дете, но на моя син топлият минерален басейн му влияе доста добре
всичко обаче е индивидуално до дете и заболяване
трябва да се пази от натоварвания, наранявания на стави и не се правят ваксини
и е хубаво да прочетеш кои лекарства не трябва да се пият с Метотрексат ако ви предпишат, защото повечето лекари не ги знаят и си ги предписват на воля
твоя работа е да следиш и предупреждаваш

# 179
Dundurela,
Д-р Лисички е ревматолог и мисля, че не може той да извърши прегледа ви. Потърси в гугъл педиатри в токуда и ще ти излезе информация за всички и ще разбереш кой е пулмолог. Ние сме лежали 3 пъти в токуда и ти гарантирам, че до един са добри. Не можете да отидете на преглед и без уговорен час. 024034948- това е телефона на педиатрия ТОКУДА. Запиши си час, работят и със ЗК и се консултирай за специалист.

Общи условия

Активация на акаунт