Трябва ли бебето да спи в отделна стая!

• 6 131
  • 100
  •   1
Отговори
# 45
  • Mediterraneo
Лично аз не разполагам с възможност за отделяне на детето в отделна стая. Но като се има предвид, че тя прекарва по- голямата част от нощта на спалнята при нас... изобщо не ми би ми хрумнало да я отделям, ако имах място  Stop Като ще ставам по 200 пъти на нощ... айде няма нужда  Crazy

# 46
Ако имам такава възможност-да,бих я сложила да спи в отделна стая.Но тъй като нямам спим заедно всички.

# 47
Чудя се има ли майки които да оставят бебето си да спи в друга стая newsm78Или май само по филмите го има това?!Аз ли4но немога да оставя беб4ето си само NaughtyА вие?

Има -моето от 6-тия си месец. Спи много по-спокойно така. Така че като си покаже, че е уморен - слагаме го в легълцето, излизаме, а той си заспива. Иначе се превъзбужда, рита и ръкомаха, съответно не може да заспи и става още по-кисел.
Така че, драга ми, децата са различни и родителите трябва да открият правилния подход към всяко едно от тях. Което се отнася и за спането.
 Naughty  Stuck Out Tongue

# 48
В момента и аз си задавам същия въпрос,но по- вероятно е да спи с нас през първите 3 - 6 месеца.Сърце не би ми позволило да го сложим веднага само детската стая. Дано не греша де.

# 49
Има - аз съм такава майка. От около 3 месечен сина м спи в самостоятелна стая. Иначе за трябване според мен не трябва - по желание е  Wink

# 50
Дали трябване знам, но го намирам за добре!
Дъщеря ми спи отделно, но доскоро често се подвизаваше и в нашето легло.
Нали сме жалостиви и като промрънка посред нощ,
винаги си я прибирахме.
Отскоро сме въвели обаче нова режим - заспива самичка и си остава в нейното легло
цяла нощ.
Така на всички ни е по-добре  Wink

# 51
  • на брега на Дунав
Ние всички все още сме в една стая, но скоро кака Еми ще спи самичка, защото в нейно лице имаме голям шпионин в спалнята  Mr. Green. Всъщност мисля, че докато едно дете не започне да спи спокойно вечер, а при всяко това е различно (може да е на 1 или 2  години) по-удобно е и спокойно да спи в една стая с родителите си. При нас изместването на каката беше отложено заради бебето, защото не искахме да се чувства изолирана или на заден план при положение, че бебо ще спи при нас. Сега обаче тя иска самостоятелност и мислим да й я осигурим.  Peace

# 52
Ами този филм е реалност в почти всяко американско семейство Grinning.
Засега Ник е в нашата стая. След нова година като стане на 6 месеца ще спи отделно в своя стая. Няма да се налага да му пазя непрекъснато тишина, да не мога да кихна като хората. Така и за него и за нас ще е по-добре. Всеки сам си преценява кога да отдели детето си Peace.

# 53
  • Варна
Според мен, не.Малкият е още при нас , на 3 е, смятам да го отделя най- рано на 4 Peace

# 54
  • София
Според мен поне до 2 год. - НЕ

# 55
ами всяко дете е различно универсални рецепти няма а това което го пише по дебелите книги за гледане на деца често няма много общо с реалността ВСЕ пак смятам че след една възраст наистина е добре да спи отделно

# 56
Аз ставам по хиляди пъти на нощ и за това си я премествам по някое време на спалнята за да мога да дремна поне 2-3 часа.Не съм искала детето да е толкова нервно и лошо спящо , но то е . Rolling Eyes
Не мога да го отделя в отделна стая при това положение.В момента , в който започне да спи спокойно -да.Няма еднозначен отговор.Много си зависи от детето.
Във всеки случай в първите месеци не бих посмяла да го направя заради СДВС.
За самостоятелността не съм много съгласна  NaughtyАз лично спях при родителите си , както и брат ми.Така се случи с живота ни че много рано -аз на 14 а той на 17 се отделихме от тях  и заживяхме далеч - тоест станахме самостоятелни.

# 57
Според мен поне до 1-2 годинка бебето не трябва да спи в отделна стая, защото ако нещо се случи няма как да реагираш. След това вече е задължително. Поне аз така мисля.

# 58
Мисля да я преместя малката, когато почне да се буди по-малко през ноща.

# 59
 Още е малък да го местя в отделна стая. Според мен някъде до към 3-4 годинка не е редно да спи само в стая детенцето.

Общи условия

Активация на акаунт