Трябва ли бебето да спи в отделна стая!

• 6 136
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
Смятам,че след годинката трябва да си спи само детето.

# 31
Яна спи в отделна стая откакто са ни изписали от родилното. Peace

# 32
Дъщеря ми е вече на 2 год. и 10 месеца и спи сама в отделна стая от момента на раждането, по-точно на пристигането ни в къщи. сега синът ми ще направи 2 месеца и са си двамата в стая откакто и той се роди. Дъщеря ми е адски самостоятелна, от много малка заспива самичка в стаята си и сутрин когато се събуди, продължава да си лежи докато не отидем при нея. Е вече става за градина и е трудно със ставането:-)
Съветът ми е..възможно най-рано отделете децата, ако имате възможност разбира  се
Успех

# 33
  • Бургас
От края на 6я месец си спинка сама в стаята,а преди това аз спях в нейната стая.

# 34
До скоро баткото спеше между нас,но откакто се роди бебето спи при баба си ,а бебчо е в нашата стая.Така че не знам кога ще го отделим в друга стая.Някъде четох,че е добре децата да спят при родителите...

# 35
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За мен не е нормално бебето да спи само......аз така съм гледана, в отделна стая, но не мога да си оставя детето само........дори да имах тази възможност.......мисля да спим заедно, докато не се появи ново бебе ...... Grinning

# 36
  • Стара Загора
Мисля,че така би трябвало ,за да се учи на самостоятелност.Нашето бебче е все още малко спи и играе при нас,но като изляза от стаята започва да плаче...свикна с нашето присъствие и ни търси.Тъй като живеем в къща и сега се налага да го разнасям нагоре надолу по етажите,така че ще трябва да се отучим от този навик да стоим при него постоянно.   smile3541

# 37
  Аз бих отделила детето си поне след 6-7 месеца....друг е въпросът кой с какви възможности разполага-едно е да искаш детето да спи отделно от родителите си,съвсем друго е да имаш свободна стая Wink-при нас напр. това може да се окаже проблем newsm78
  Иначе,не съм съгласна,че спящите сами деца стават по-самостоятелни и независими от тези,спящи с родителите си Naughty-всичко е индивидуално и не може да се обобщава-аз съм спала до 7 год.възраст с майка ми и баща ми,поради липса на друга стая,което пък не ми е попречило по-нататък да се справям сама WinkТака,че....според зависи Peace

# 38
До 5тия месец с баща им спяхме в тяхната стая. След това ние се преместихме в нашата си спалня. И за четирима ни сънят стана по-спокоен.
А да спим всички в едно легло  family  - не, благодаря.

# 39
поне до 2 годинки - НЕ

# 40
  • София
Дали трябва или не трябва ще чуеш различни мнения. Аз бих го оставила само след шестия месец някъде, но това ще значи да се изнесем в хола, та затова мисля да почакаме докъм година...

Иначе, аргументите са: самостоятелност, чист въздух, тишина. За общата стая в началото единствено моето удобство намирам за аргумент - да се пресегна, а не да тичам в друга стая нощем.

За сведение - стаята ни е 8 м2 със скосявания - представете си какъв е въздухът като спят трима души. Смятам да продължа да открехвам прозореца. Но това е друга тема Wink

# 41
  • София
На 5 месеца го преместихме в отделна стая.
Няма абсолютно никави проблеми детето да е отделено от родителите си,но всеки си решава сам за себе си.

# 42
Ние сега сме си сложили легло в детската и с татито спим там,но мисля към 5 месец  да си се премистим в спалнята.

# 43
  • София - Бургас
Ние спим все още заедно, но живот и здраве, при навършването на 6 месеца на бебка,  с таткото ще се оттеглим!

# 44
Не съм, нямам и такива намерения!

Общи условия

Активация на акаунт