Аблация на сърцето - 11

• 63 105
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
И аз не знам как се усеща. Нали се притеснявах, че моята аритмия може да е  ПМ. Обаче на кардиограма при ЛЛ се хвана и той каза, че не е. Синусова аритмия било.

# 406
Относно апарата и отчитането на аритмия, кардиолог ми е казвал, че много неща могат да отчетат такова,  ако си в превозно средство или шум например. На мен ми е отчитало като съм в кола или ако се изкашлям, това ме води на мисълта, че апаратите не са чак толкова прецизни като холтера и не е чак толкова обезпокоително.

# 407
Здравейте, аз пак имам въпрос. Много рядко се сещам да си измеря кръвното, но вчвра сутринта като го направих, апарата отчете предсърдно мъждене. Примерно от 4 измервания, на 2 го отчете. Тази сутрин отново. Пулсът ми е нормален, даже необичайно нисък за мен - 57-65. Малко глупав въпрос, но как се усеща това ПМ, защото аз нищо конкретно не усещам. И дали има нужда от консултация с кардиолог?
Трябва Холтер да направите! И ,аз съм с нисък пулс и ПМ!

# 408
  • София
Това ПС мъждене на какъв апарат се засича? Моят има за аритмия- на  Микро@лаиф, не знаех че има и за ПС. . Моят пулс е 50-54. Ходих на лекар ,каза да го стимуирам с фитнес,ходене и т н.

# 409
Микролайфа имат такъв индикатор, едно сърце се показва, виж му упътването в интернет, показана е схема всяко нещо на дисплея какво означава.

# 410
Това ПС мъждене на какъв апарат се засича? Моят има за аритмия- на  Микро@лаиф, не знаех че има и за ПС. . Моят пулс е 50-54. Ходих на лекар ,каза да го стимуирам с фитнес,ходене и т н.

Апаратът ми е Microlife, с Afib технология, която уж открива на предсърдно мъждене.

# 411
Не бих се доверила на апарат за кръвно налягане. Само холтер е меродавен.

# 412
  • София
Питах кардиолога за тези часовници дето мерят пулс,кислород правят екг, каза,че закръвно не би се доверил,но техниката е голямо нещо и имало случай на спасени хора може би екг то и аритмията,не питах .

# 413
В подробното упътване на такъв апарат за кръвно налягане, който отчита предсърдно мъждене пишеше да не се използва от пациенти под 65г. , защото може да отчете грешно и да притесни излишно човека.
Поради тази причина аз отказах да си го купя.

# 414
Питах кардиолога за тези часовници дето мерят пулс,кислород правят екг, каза,че закръвно не би се доверил,но техниката е голямо нещо и имало случай на спасени хора може би екг то и аритмията,не питах .

Майтапът настрана, но в един от случаите преди аблацията, когато бях получила жестока тахикардия, апаратът за кръвно направо ми даваше грешка, не можеше да я измери и единствено с вдин телефон със сензор за измерване на пулса я улових. Резултатът беше същият като после на апарата в бърза помощ

# 415

Апаратът ми е Microlife, с Afib технология, която уж открива на предсърдно мъждене.
И,аз имам такъв апарат! Заради него колко пъти съм викала Бърза помощ! Показва ми че съм в аритмия! Дойде спешна помощ ,направят ми ЕКГ и ми казват да не се доверявам на тези апарати!

# 416
Моят е стар Омрон, мери безупречно кръвно и пулс, достатъчно ми е.

# 417
Здравейте! Да се включа и аз в темата. От 30 години се боря с екстрасистоли, основно съм приемала бета блокери, последно около 5-6 години Сотахексал и се чувствах отлично. Докато лятото на 2021 след физическо натоварване почувствах много силно сърцебиене и прескачания. Отделно имах и много силен постоянен стрес, загуба на близък човек и т.н. Да уточня, че навремето първите екстрасистоли ги получих пак след стрес и загуба.
Засега обикалям кардиолози, правен ми е холтер, ЕКГ, ехо, кръвни изследвания, щитовидна жлеза, всичко е в норма. На последния холтер бяха отчетени камерни и надкамерни екстрасистоли, около 4% от общия брой удари, според кардиоложката произхождат от дясна камера. Имах преглед при д-р Протич в Сити Клиник, според него сърцето е здраво, но явно има огнище, което ги предизвиква. Имам записан час при него за края на месеца, за да види холтера. Не съм сигурна, може и да ми предложи аблация. Има ли някой, който е правил аблация при камерни екстрасистоли с произход дясна камера? Да се надявам ли на добър резултат?
Благодаря Ви предварително!

# 418
Привет! На последния ми холтер преди месец се отчетоха 7500 ЕС, 4500 надкамерни, останалите камерни, произход лява камера. Според мен са си висок % от работата на сърцето.
При мен проблема с ЕС започна миналата година. Не знам, 30 години с тия гадини ми звучи чудовищно направо, аз само за година се скапах от ходене по доктори, изследвания, лечения и притеснения..
Бях в Токуда последно при д-р Марчов и според него действаме с консервативно лечение, аблацията е последната възможност. Освен това огнище в лявата камера е било най- трудно за намиране и третиране с аблация.Каза, че има пациенти с по 15- 20 хил ЕС на денонощие!

# 419
При мен за тези 30 г. имах няколко епизода на много гадни екстрасистоли, единия беше когато бях бременна /тогава не можех да пия никакви лекарства/, след това когато детето беше малко, явно са си свързани много с нервно напрежение и стрес. Но винаги се оправях с бетаблокер, сменила съм няколко през годините. Напоследък пробвах Метостад, Конкор, Сотахексала също, но нищо не им повлиява. Отделно си разбих тотално съня и самочувствието като цяло. Когато затихнат се чувствам много добре, но почнат ли... Започва задух, кашлица, лоши мисли. Вече съм почти навита на аблация, но се съмнявам да ми я предложат, защото на холтера не са много .

Общи условия

Активация на акаунт