Аблация на сърцето - 11

• 63 061
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте и от мен! Аз съм жена на 30 години, моят кошмар започна преди 8 месеца. Седмица след леко прекаран ковид получих пристъп на камерна тахикардия от дясната камера с пулс 200 и се озовах в болница без никога да съм имала сърдечни проблеми. След всички възможни изследвания се разбра, че сърцето ми е здраво и реших да направя аблация в Сити Клиник. Изключително доволна съм от целия екип, както и от престоя в болницата. Проблемът е, че вече 4 месеца след това имам много повече екстрасистоли, отколкото преди аблацията (тогава имах единични и много редки), а сега според холтера са около 4000, камерни, отново от дясната камера, всеки ден ги усещам, понякога повече, понякога по-малко, при най-малкото напрежение, при ходене, качване на стълби, вече не мога да спя на лявата страна, сутрин със събуждането усещам как прескача. Възможно ли е след 4 месеца сърцето още да не се е възстановило и това да отшуми с времето ? Докторите не ми дават никакво обяснение, само казват да си живея живота и да не се притеснявам (което не виждам как да стане ) и казват, че това няма връзка с аблацията, но за мен има ... Пожелавам трайно излекуване на всеки, попаднал в този кошмар!
Здравейте и от мен! Аз съм жена на 30 години, моят кошмар започна преди 8 месеца. Седмица след леко прекаран ковид получих пристъп на камерна тахикардия от дясната камера с пулс 200 и се озовах в болница без никога да съм имала сърдечни проблеми. След всички възможни изследвания се разбра, че сърцето ми е здраво и реших да направя аблация в Сити Клиник. Изключително доволна съм от целия екип, както и от престоя в болницата. Проблемът е, че вече 4 месеца след това имам много повече екстрасистоли, отколкото преди аблацията (тогава имах единични и много редки), а сега според холтера са около 4000, камерни, отново от дясната камера, всеки ден ги усещам, понякога повече, понякога по-малко, при най-малкото напрежение, при ходене, качване на стълби, вече не мога да спя на лявата страна, сутрин със събуждането усещам как прескача. Възможно ли е след 4 месеца сърцето още да не се е възстановило и това да отшуми с времето ? Докторите не ми дават никакво обяснение, само казват да си живея живота и да не се притеснявам (което не виждам как да стане ) и казват, че това няма връзка с аблацията, но за мен има ... Пожелавам трайно излекуване на всеки, попаднал в този кошмар!
Разбира се че има връзка с аблацията! Екстрасистулите са от нея! Аз преди аблацията нямах толкова много екстрасистули! А ,след аблацията започна кошмарът! Вероятно могат да ви предложат пак аблация за тях!

# 436
Здравейте,
И при мен екстрасистолите са много повече след аблацията. Преди дори бяха само надкамерни, сега имам камерни, надкамерни и предсърдни. Понякога ги усещам и като хаотично биене на сърцето , изключително неприятно и страшно чувство .
И кардиолози и електрофизиолози вдигат рамене. Не ми пречело да си живея така!
Не знам как е при Вас и как успявате да се справите със стреса , но аз си докарах паник атаки , страх и постоянна тревожност.
Наистина ще съм благодарна, ако някой сподели метод или техника, с които да намалеят. Вече съм се отказала да ходя по лекари…тъй като знам отговора им.
Бъдете здрави!

# 437
За сърцето най-важното е спокойствието. Стрес, недоспиване, преумора, всичко това вреди и се отразява.
Казвам го от личен опит. Знаете, че писах пролетта в темата, че и при мен имаше проблеми.
Към момента се чувствам много добре, не пия изобщо Амаритон, нямам, или поне са нищожна бройка, екстрасистоли.
Аблацията ми е през 2014.
Дайте си почивка и не се вторачвайте в сърцето, то ще се успокои.

# 438
Здравейте,
И при мен екстрасистолите са много повече след аблацията. Преди дори бяха само надкамерни, сега имам камерни, надкамерни и предсърдни. Понякога ги усещам и като хаотично биене на сърцето , изключително неприятно и страшно чувство .
И кардиолози и електрофизиолози вдигат рамене. Не ми пречело да си живея така!
Не знам как е при Вас и как успявате да се справите със стреса , но аз си докарах паник атаки , страх и постоянна тревожност.
Наистина ще съм благодарна, ако някой сподели метод или техника, с които да намалеят. Вече съм се отказала да ходя по лекари…тъй като знам отговора им.
Бъдете здрави!
Няма оправия! Вероятно така ще е!

# 439
На мен също не са ми обещали 100% гаранция.
Рискувах и съм доволна.
Струва ми се, че не четете това, което трябва. Отговорът ми беше относно липсата на антикоагуланти след процедурата,а не относно риска, който поемаме по свое желание. Разбирам, че сте доволна и благодарна за успешната при вас процедура. Дано при всички да е така, но приемете, че има и пациенти без промяна, че дори и влошили се след аблацията. Нямам нищо против Д-р Марчов, но ми се струва, че вие го приемате така. Казвам само какво се е случило при мен. Все пак тук обменяме  мнения и лични преживявания. Нямам за цел да обиждам или убеждавам никого в нищо. Всеки сам взима решения за собственото си здраве и живот.

# 440
За антикоагулантите аз повдигнах въпроса. За мен е необяснимо да не се изпишат след аблация. Независимо от резултата, все пак е имало интервенция и са задължителни.

# 441
За антикоагулантите аз повдигнах въпроса. За мен е необяснимо да не се изпишат след аблация. Независимо от резултата, все пак е имало интервенция и са задължителни.

# 442
Това имах предвид, аз отговорих на вашия въпрос.

# 443
Здравейте доста хора в Гърция ползват Mag2 течния варят в България  не се продава гледам че го има единствено в олх .Гледам в интернет има много позитивни мнения .Някои ползвал ли го е ???

# 444
Течен не съм, но от Диаспорал Директ, 400 мг, съм много доволна.

# 445
  • Бургас
Аз от около 2,5 месеца пия комбинация от Конкор Кор и Амаритон и съм много добре. Преди да ми включат Амаритон-а си имах пристъпи на сърцеблъскане 😂 , но след като друг лекар ми го изписа,съм много доволна.
Много,много рядко усещам само леко претрепкване и до там. А като си спомня какво чудо беше....
Ако мога ще продължа само с тези хапчета,без да се подлагам на аблация.
Отделно взимам и Серенити.

# 446
И аз единствено от Амаритон имам полза. Преди аблацията пих какво ли не, без ефект. Най-зле бях с Ритмонорм.
В момента пак съм го спряла, нямам нужда просто. Само по половин Конкор, за пулса.

# 447
  • Бургас
И аз се чувствах зле с Ритмонорма. Повръщах от него.

# 448
И аз се чувствах ужасно от ритмонорма, замайване, виене на свят, изтръпване на главата. Да е жива и здрава Deva, че ми каза, че е от него, че бях тръгнала по ЯМР и няколко болести да си търся.

# 449
И аз бях така със замайването. Направо не можех да пазя равновесие на моменти.

Общи условия

Активация на акаунт