Аблация на сърцето - 11

• 61 016
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Толкова документация имам, че д р Марчов гледа, гледа бързичко и накрая каза, че холтера дето ме изплаши вероятно е от пролапса, който имам и от там има някой неспециф изменения, които кардиолога ги е взел за исхемия. Не знам за мое спокойствие ще направя скенер на сърце. А за часовника дето меря пулса ми каза че стойност , която ми беше отчел днес 170 пулс евентуално съм имала екстрасистола и заради нея е такъв пулса станал.Чакам да поправят скенера, бил развален и нов доктор
звучи доста успокояващо.А направи ли някакъв преглед или само по документи ви гледа?

# 496
  • София
Само екг се прави и гледа документацията. Написано ми е гледам , че кръвното ми е 120/70 / не е мерено/

# 497
На мен и кръвното ми мериха. Явно не е имал време д-р Марчов.

# 498
  • София
Само ЕКГ не става, мерят пулс, кръв и урина, задължително се прави ехо на сърце, аз имам 2 скенера и след тях и още куп неща ми предложиха да направят коронарографията. Но бях по спешност закарана в болницата и то с линейка 😔. Направих една криза в работата и изплаших всички колеги, та малко гадно се получи. След короната, ми смениха всички лекарства и ми обясниха че има леко стеснение но понеже съм още млада не искаха да слагат стенд. Следя се, засега нямам проблеми, е всъщност в рамките на нормалното, но си повтарям нищо ми няма 😁😁😁

# 499
  • София
Аз малко се уплаших днес след като прочетох какво е писал д р Марчов в амб лист, а  уж ми каза няма проблем живей си живота за успокоение направи сненер . Аа сега чета за Екг - Дифузни, неспецифични реполаризационни промени.Нищо не казаха другите кардиолози.Няма сега да уча кардиология,… То като ходих на 3 ма е така Преди да се напусне кабинета явно трябеа да се прочете какво е написано

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 18:26 от мм

# 500
Сега се сетих да попитам - ако има рецидив, веднага ли се проявява или след определено време?

# 501
Различно.
Ти какво имаш?

# 502
Различно.
Ти какво имаш?

А, нямам конкретни оплаквания, просто се зачудих. Все пак всички ни предупреждават преди процедурата, че съществува минимална вероятност от рецидив. Ако някой тук е попаднал в този %, то кога се е проявил? 🙄

# 503
Здравейте!
От 15годишна (сега съм на 40г) страдам от  тахикардия. Винаги започва изведнъж с причерняване и прилошаване.
Пия пропранолол сутрин и вечер вече 17 години може би. Страдам от почти вкекидневно главоболие. Сменихме пропранолола с конкор, да видим дали главоболието ще намалее, но не. Има ли друг на пропранолол толкова години и какви са страничните ефекти при вас?

# 504
Пила съм го, даже и аз от 15 годишна, но не постоянно. На мен ми сваляше кръвното, а съм с ниско, и по тази причина го спирах.
Направи си консултация с електрофизиолог, ако имаш пристъпи.

# 505
  • Варна
Различно.
Ти какво имаш?

А, нямам конкретни оплаквания, просто се зачудих. Все пак всички ни предупреждават преди процедурата, че съществува минимална вероятност от рецидив. Ако някой тук е попаднал в този %, то кога се е проявил? 🙄

Аз имам рецидив почти година след Kриоаблация! Правена ми е в Токуда! С диагноза ПМТ съм. Почти десет месеца бях супер, в един момент получих пак чести екстрасистули и всичките екстри ... Отидох за холтер и се засече в 1,30 ч., когато съм спала. Сега отнова съм на лекарства. Доста по-добре съм от преди аблацията и НЕ СЪЖАЛЯВАМ!

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 15:37 от Благомира

# 506
А възможно ли е този рецидив да е само временно?ПМТ означава предсърдно мъждене и трептене,нали?При кого в Токуда правихте Криоаблацията?

# 507
  • Варна
А възможно ли е този рецидив да е само временно?ПМТ означава предсърдно мъждене и трептене,нали?При кого в Токуда правихте Криоаблацията?

Нямам яснота дали ще е само временно! Предсърдно мъждене и трептене е да! Д-р Момчил Маринов - страхотен лекар и човек!

# 508
Благомира, огледай си добре цялостно състоянието, пусни си разширени изследвания, с витамини и минерали. Понякога причината е извън сърцето и като се отстрани, се подобрява сърдечната дейност.
Писала съм, че майка ми беше много зле, извън ритъм, с ПМ. Но и с много нисък хемоглобин и желязо. Но след терапията на хематолог, сърцето влезе в ритъм, за учудване на кардиолога и вече 4-5 години е добре, с лекарства разбира се.

# 509
  • Варна
Благомира, огледай си добре цялостно състоянието, пусни си разширени изследвания, с витамини и минерали. Понякога причината е извън сърцето и като се отстрани, се подобрява сърдечната дейност.
Писала съм, че майка ми беше много зле, извън ритъм, с ПМ. Но и с много нисък хемоглобин и желязо. Но след терапията на хематолог, сърцето влезе в ритъм, за учудване на кардиолога и вече 4-5 години е добре, с лекарства разбира се.

DeVa® , благодаря за съвета! Честно казано доста отдавна се каня да го направя, но поради една или друга причина не стигам до там. Бях си пуснала преди година нисък ми е вит.Д, щитовидните ми са на долна граница, обаче ендокринолога каза, че съм ок! Чета по групите за щитовидните  си назначават сами пациентите хормони, да не са на долна граница, но аз не се чувствам достатъчно уверена да пия хормон на своя глава. И съм общо взето в някаква задънена улица ... Хемоглобина също ми е на долна граница ...
Страннното е, че по доста лекари съм ходила и са виждали изследванията ми и никак не са отдавали значение на резултатите, които споменах по-горе ...

Общи условия

Активация на акаунт