Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 800
  • 474
  •   1
Отговори
# 345
Между другото, младите стават все по-високи и трябва да се отговори на търсенето.

# 346
  • София
Не мисля, че зареждат по-малко от тези размери. В началото на зареждането се намират, на разпродажба - почти никога.
До 44 в Европа все още минават за "стандартни". Магазините ХХL започват от 46, че даже и от 48.

# 347
  • Наблизо
А, момент - ти вече говориш за съществуващи, но липсващи размери, което е друго. Може да са изчерпани, може да не са вкарани изобщо. Назад ставаше дума, че имало само малки размери или неотговарящи си, което не знам как беше отнесено до хероиновия шик, като е свързано почти само с поведението на търговеца.
Това беше една марка,а и те уж имат до 44 размер,но такива дрехи няма,дори и на Запад.Масовите магазини по онова време имаха от 34 до 38 макс.Че и къси и тесни,така че колко са отговаряли на размерите,е съвсем друг въпрос.Горе споменатите също са много тесни и малки,поне бяха тогава,сега не знам.А точно това казах,поведението на търговеца създава(ше) микровселена на хероинов шик защото като не можеш да носиш модните дрешки,които всички други носят-минаваш в графата ''ненормален'' и оттам ''нормалното'' и апрейзваното е да си хероинов шик.
Сега всеки има интернет,пазаруване онлайн и т.н. и я няма чак толкова микро вселената.

# 348
  • София
Уверявам ви,че на Запад си ги има редовно тези размери. А тук явно ги зареждат в по-малки количества, или бързо свършват. И в магазина XXL съм ходила - е, роклята тип Монсерат Кабайе може да ми свърши работа, но като съм бременна 8-9ти месец живот и здраве Simple Smile))

# 349
Има си и големи размери. Е, ако е за нещо от рода на поне XXXL , няма да ги намерите в евтините магазини, нито в магазините с 'готини' дрешки.

# 350
  • Наблизо
Сега да,има ХМ навсякъде,Орсе,Бершка дори..Това са нормални размери,дори до 46...но преди 15 години нямаше нищо за средните номера.Споменатите ХМ влязоха в България 2011та ако не се лъжа.

# 351
Хм, чудя се на вашите наблюдения, защото аз съм дребна и слаба и нито тогава, нито сега ми е лесно да намеря най-малките размери за дрехите, които ми харесват, и все свършват бързо. Може би е въпрос на късмет.

По темата: женственост и красота са много субективни понятия, така че изказвам единствено позиция спрямо моята интерпретация. И независимо от това, най-важно е хората да се чувстват добре в собствената си кожа, независимо от избрания стил или пък от фигурата и килограмите.

Аз съм против по-пищни жени да се щамповат като грозни дебелани, защото не е вярно, но и съм против либералистката тенденция едва ли не да се насърчава наднорменото тегло. Все пак, освен ако положението не е наистина гротескно, жените имат много опции за женствено облекло. Аз съм фен на роклите, полите също, панталони не нося от студентските си години, което си беше преди доста време. За грим опции също безброй, аз харесвам ненатрапчив такъв. Аксесоарите също много допринасят за цялостната визия. Токчета въобще не са необходими, за да изглежда една жена женствена, все пак не е и винаги практично.

Което естествено не означава, че няма женствени опции включващи панталони Simple Smile само не харесвам разни развлачени дрехи, разкъсани дънки и така нататък, тийнейджърско ми е. Дрехите трябва да са чисти и изгладени, но това е санитарен минимум.

Лакът не е задължителен, но на мен ми харесва. Който не харесва цветове, може да е с прозрачен лак или някакъв много блед. Твърде дълги орлови нокти според мен са грозни. Не е нужно да е маникюр, за да изглежда женствено, но е задължително ноктите да са оформени и чисти. Аз лично се чувствам добре с парфюм също. Обичам да си лакирам ноктите на краката, макар никой да не ми ги вижда през по-голямата част от годината, допринася за моето лично самочувствие някак си 😄 в тази връзка неподдържани пети лятото не са красива гледка.

Косата също - чиста и поддържана, евентуално боядисана ако се налага, да няма израсли черни корени на изрусена коса (макар че това е или беше наскоро май дори модерно?), веждите оправени, обезкосмяване, където е нужно. Но тези неща за мен са по-скоро обща поддръжка и лична хигиена отколкото нещо друго.

Аз лично грозни хора не мисля, че познавам. Има хора с по-красиви черти и по-добър ген, но това не прави останалите грозни. Общо взето, грозна жена няма, има неподдържани жени.

Женствеността е излъчване, поведение, как се носи човек, как се изказва. Аз свързвам с женственост: милосърдие, грижовност, състрадателност, вродена елегантност, грация.

Една жена може да е секси и привлекателна независимо от килограмите. Роклите, когато са правилно подбрани, според мен помагат Simple Smile

# 352
  • София
Сега да,има ХМ навсякъде,Орсе,Бершка дори..Това са нормални размери,дори до 46...но преди 15 години нямаше нищо за средните номера.Споменатите ХМ влязоха в България 2011та ако не се лъжа.
Аз преди 15 г. носех 36-38 и въобще не съм се замисляла. Но не всички имаме късмета да останем с този размер, така че, човек бързо си разширява хоризонтите на търсене.
BadKarma, напълно съгласна съм с твоето мнение.

# 353
  • София
Аз имам обратното наблюдение, откакто са на мода овърсайз дрехите. Ето, вчера пазарувах за себе си ризи за лятото. 170 см. съм. В 4-ти месец влизам, но обичайно си имам коремче и дупе, а и гръб, понеже плувам и играя тенис. Около 60 кг. съм от много години - комбинация от пищността на 5-то дете вече и мускул от постоянно движение. 50 май последно съм била като дете, а преди децата бях около 53. На сегашната ми възраст, сваля ли под 58 и изглеждам като живите мощи. В момента съм 65. Нося обичайно М размер. Обиколих 3 пъти по-масовите марки в един от моловете - С няма, М няма. Л ми стоят като платноходки. Пълно с ХЛ и ХХЛ. С идеята, че в следващите 5 месеца ще кача още 5-10 кила си накупих Л-ки и съпругът ми вкъщи ми се смя, че ми стоят като взети назаем.

# 354
  • София
Явно всяка попада на това, което не търси.
Ето един стил бельо, което подчертава извивките и стои стилно, за размери 42-44 Simple Smile
https://smilewear.eu/produkt/%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B … aradise-gorsenia/

# 355
  • София
М свършва най-бързо!
Ох да се оплача с моя смешен проблем. Преди цикъл се подувам като балон. Редовно се прецаквам да си купя панталони в този момент. И след две седмици ми се свлича и трябва да ходя на шивач!

# 356
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Божке, майко, Рокстар... Как ти идва въобще на ум да се събличаш по съблекални в тоз прекрасен период от месеца?!? Точно в момента ме боли и съм се издула като скотна жаба... Animal Frog Последната ми мисъл е да отида в магазин за дрехи.. Мрън

# 357
А, да, бельото забравих. За мен е много важно. Нося само дантела, освен определени дни в месеца, когато под дрехите изглеждам много пенсионерски 😅

# 358
Това ми харесва на щатите, само да ти се носи нещо и го има гарантирано в твоя размер, дори и да си от възможно най- едрите. Може да е най- късата пола или най- изрязания топ, но няма значение, само да имаш самочувствието да го носиш, може да си го купиш.

# 359
  • София
За ПМС и подуване - грахов протеин с фермерско кисело мляко. Омлет с малко зелена салата. По възможност въглехидрати и газирани напитки, както и алкохол - сведени до 0.
М свършва най-бързо!
Ох да се оплача с моя смешен проблем. Преди цикъл се подувам като балон. Редовно се прецаквам да си купя панталони в този момент. И след две седмици ми се свлича и трябва да ходя на шивач!

Общи условия

Активация на акаунт