Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 770
  • 474
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Anadiflores, за много малко всъщност, но качествени мъже, женският интелект може да бъде оценен. В България поне. Трябва първо да се чувства добре в кожата си, успял и некомплексиран и второ - да цени жената всякак. За масовката мъже тук, харесва ни или не, жената си остава някакъв сбор от лице, гърди и дупе.

# 436
Е, не са чак толкова елементарни все пак, макар и да са предимно визуални същества. Това са някакви стереотипи, жената била прекалено умна, прекалено високо ново, мъжете били комплексари и затова имала проблеми с тях. По-скоро или не е толкова умна, колкото си мисли, или не знае, а и не прави усилия да се научи как да се държи с мъжете. Макар и да не са елементарни, не са и толкова сложни, все пак Simple Smile
Не знам, по мои наблюдения повечето се задомяват с жени, които са им на нивото, най-малкото да имат умни деца или поне да не им правят панаири за глупости.

# 437
  • София
Тук се стартира тема около идеята, че една жена наближавала 40 и мислела, че вече не била толкова хубава за мъжа си и какво трябвало да промени, за да я хареса пак. Определено не са мои стереотипи и предразсъдъци. Освен това от повече от 10 г не съм имала сериозна връзка с българин, а две дълги връзки с чужденци.
Може би нещата да са се променили. По мои скорошни наблюдения, по-възпитани, интелигентни и със самочувствие и маниери в България са мъжете около 30-те. Говорим за свободните мъже. Женените и ангажираните не ме интересуват и не ми влизат в обсега на наблюдение и изучаване.
И не ми е трудно да намеря мъж, трудно ми е да намеря качествен мъж, с който наистина да имам допирни точки ако не по всичко, то по много неща. Далеч не съм изключение, около мен е пълно с такива жени. Нито грозни, нито необразовани, нито неподдържани или прекалено взискателни. Живеем във времена, в които хем има избор навсякъде, хем реално избор на това, което наистина те грабва, е много стеснен.

# 438
  • някъде под слънцето...
Anadiflores, за много малко всъщност, но качествени мъже, женският интелект може да бъде оценен. В България поне. Трябва първо да се чувства добре в кожата си, успял и некомплексиран и второ - да цени жената всякак. За масовката мъже тук, харесва ни или не, жената си остава някакъв сбор от лице, гърди и дупе.
Бях написала по напред в темата, че много зависи от критетрите на жената и към какъв таргет мъже проявява интерес.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 14:23 от sl

# 439
  • София
Естествено, че е важен таргетът. И за мен той автоматично изключва мъжете, “закърмени” с първите ретро чалга парчета и фенове на същия вид жени, коли и стайлинг чак до наши дни. Обърнаха хубавите български момичета на туинговани подобия на техните секс фантазии. Ха дано тая “мода” скоро спре, че ще съсипят и малкото останало хубаво в тая държава...
Малко се падам кака на сегашния ми таргет мъже в България, но поне имат други виждания и възпитание. И все пак съм реалистка, че сериозна връзка с такъв, няма как.

# 440
Секс символите, станали умни скиорки Simple Smile.

# 441
ЛейдиРоуз, Сложни теми са това. Просто понякога съм забелязвала, че някои иначе умни жени нямат подход с мъжете и затова не им се получава и, че колкото е по-интелигентна една жена, толкова по-лесно би трябвало да й е да предприеме стъпките и да заинтригува мъжете, които й харесват. Защото, добре, някоя кукличка ще пърха с мигли и ще кокетничи, но, ако не им е интересна, няма да има особен успех.
А като не става с българи, защо не отново чужденец?
Аз ако кажа какви ги говорят българите познати зад граница...
На някои не им пасва манталитета на чужденките. Открито си казват, че ще се върнат в Бг да си търсят жена. Други щели да си завършат и да се върнат в БГ, но са сами в момента и жената е може би скритата мотивация. Познати жени пък се оплакват, че мъжете тук като чуят източноевропейка и не ги взимали насериозно, питали ги" ти качваш ли се да танцуваш по масите и да ти хвърлят салфетки отгоре?"

Трудно е наистина, когато човек търси половинка, навсякъде. А, ако изборът е стеснен заради възтастта, не е приятно. Но не е и невъзможно изобщо. В този глобализиран свят. Последно чух една история, как двама на около 40-45г. се запознали във facebook, от всички места. Нормални хора, не е да кажеш първи красавци, тя е леко пълничка дори. Така че възможности дебнат отвсякъде.. това е правилният mindset според мен.

# 442
  • София
Г-жо Савова, Не бих дръзнала да се сравнявам със строгата фитнес специалистка, нутриционист експерт и моден критик, която не би толерирала нито грам повече в несъвършеното ми тяло Wink :😄
Anadiflores, чист късмет си е това, да ти кажа. В момента, честно казано, нямам време да си търся. Оставям се на любовта да ме намери. Между дългите пътувания по работа и малкото време за възстановяване, наблягам на релакса и на времето прекарано с най-близките ми.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 16:11 от ЛейдиРоуз

# 443
  • някъде под слънцето...
.... Познати жени пък се оплакват, че мъжете тук като чуят източноевропейка и не ги взимали насериозно, питали ги" ти качваш ли се да танцуваш по масите и да ти хвърлят салфетки отгоре?"
....
Това сериозно ли ?
Когато докдох тук,  голяма част от хората не знаеха нито коя  столицата на България,  нито къде точно се намира страната.Бяхме там някъде  вероятно  сред   бившите съветски републики
Мъжете в  ной добрия случай познаваха Христо Стоичков , а  по националната телевизоя се въртеше реклама на Данон с него.Но не винаги го свързваха с България, да не говорим, че тук не е  познат като Стоичков, а като  Естойко.
Да, имало  е рекции ма ксенофобия в някои случаи, но за толкова години, никой не си е  позволил ,да ми говори по подобен начин.

# 444
  • София
И на мен ми стана интересно това с масата и салфетките. Освен редовни посетители на Бг чалга клубовете от преди 15-20 г и на Бг студентски купони в чужбина от същото време, кой чужденец в друга държава има представа от тия работи??

# 445
  • По света и у нас
Панталони и женственост... нещо пак компромиси.
Cложи си една рокля средна дължина до под коляното, която ти подчертава талията. Или дълга рокля с цепка. Това е.
Без да ми виждат дупето, нито бедрата жъна повече комплименти и внимание, отколкото ако си сложа хубав панталон, които показва всичко. С панталона, надничат, но по-рядко заговарят.
Почти никой МЪЖ няма да ти каже "О какъв хубав панталон си си сложила", само жените виждат такива неща.
Но мъжа ще забележи жената в роклята, и като има рокля или пола той реагира -  той си представя какво ще види през цепката на полата, как лесно може да я повдигне тази пола или да ти пазвърже роклята. Хем има хем няма. Фантазията работи.

# 446
  • София
Напълно съм съгласна за полите и роклите. Но някой път за промяната, не е лошо и някой панталон по мярка и адаптиран със ситуацията. Пък който те е забелязал и набелязал, пак ще те забележи Wink

# 447
Да, абсолютно сериозно това. Момичето се възмущаваше, вика "Аз съм чела и  Гьоте, и Хайне, и Кестнер... в оригинал (за Германия става въпрос), а те ме питат дали обичам да танцувам по масите", и с право. А българските single мъже определено искат обратно към БГ, да си търсят там съпруги, не им харесвах западноевропейките и това е.
ЛейдиРоуз, имат явно. Аз, доколкото ми е известно, такива практики има най-вече в гръцките механи и кръчми - танц и аплауз от салфетки, не при нас, но толкова им е общата култура явно на средностатистическите single немци.

# 448
А, не им харесват, по-скоро не им връзват според мен.

# 449
Или това.
Не ги знам много. Познати на приятели са. На пръв поглед добра партия, 30-32г., но от българките по-хубави и по-разбрани нямало Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт