Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 768
  • 474
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да дразниш един мъж с отношенията си с друг е дъното на дъното.

# 61
  • някъде под слънцето...
Да живееш с човек, който е способен да ти  вдигне ръка , също.
Никога не бих се борила за мъжко внимание, винаги предпичитам да "накарам"  мъжете да се борят за моето.
Уча дъщеря ми да разпознава агресията (във всичките и проявления) още в зародиш и изобщо да не допуска подобни субекти в обкръжението си .
За мен фундаментално е кой какви критерии е заложил при избора си на партньор.
От там нататък всеки си носи "последствията" от избора .

# 62
  • София
Аз не видях визираната жена да яде бой, защото не е красива.
Споменах пример с клиенти, стигнали до развод, заради вдигане на ръка след откровено правене на глупак. Да, не е редно вдигането на ръка, но пък и да разиграваш някого с истински или въображаем любовник за повдигане на собственото самочувствие ми е изключително долно.
Защото сме имали клиенти и най-вече клиентки, твърдящи как половинката си въобразява изневярата от ревност, а тук се споделя като перфектно средство да бъде привлечено вниманието на партньора. Изключително жалко падение!

# 63
  • София
Тоя тип агресии дето й счупил ръката от бой не познавам в моето обкръжение, както и от личен опит, и слава Богу. Забравих, че живеем в родината на първите открити неандерталци.
Относно кое е унижение, няма по-голямо от това някоя жена да гледа под носа си мъжа й как хойка, да си затваря очите за това, а в същото време да му се усмихва и да възприема пораженческата позиция “аз вече остарявам. Явно не ставам за нищо”. Спомнете си мъжкия виц “че то кой чука 40 годишна жена, бе сине”. Тези предразсъдъци идват и от женската самооценка като цяло.

# 64
  • някъде под слънцето...
Fever Ray
Ти спомена за счупена ръка от ревност.За теб това е нещо нормално?
Сигурно ръката сама се е счупила.

Не приемам агресията под каквато и да е форма .
Ревността също.
Присъща е на несигурни хора с комплекси, които  се страхуват от чуждо превъзходство.
Да  наистина е жалко падение да се бориш за мъжко внимание.
Точно по този повод написах по напред, че зависи кой какви критерии е заложил.
Дали иска да  бъде нечия " поредна играчка" или  иска да влезе ако не  за винаги, то поне за много  дълго в мислите  на  някого

# 65
  • София
Нещо не ме разбрахте или не четете внимателно.
Аз нямам също такива в обкръжението си, но работата в семейната кантора ми е показала много неща в живота, заради което съм извадила много изводи. Случаят беше с клиенти. Той посегнал, защото тя се правела, че има любовник. "Хвани единия, удари другия."
Хойкащият мъж е проблем на търпящата го жена. Тя не си вдига акциите с ответното хойкане, но трябва зрялост не само в годините, за да се самоуважава един човек.
Самооценката и самоуважението не идват от "чукането".
Той ако хойка и смяташ да му ставаш интересна и ти с хойкане, нивото и на двамата е еднакво и се заслужават напълно.
Хойкането и не подмладява също така.

# 66
Евала за тази енергия след работа да се закъснява "мистериозно"... Повечето жени бързат да се приберат да си гледат децата и семействата, а и са скапани от работа.

# 67
  • някъде под слънцето...
Да считам ли, че щом какъвто единия такъв и другия, жената си е " залужила  " счупването?

# 68
  • София
Няма да тълкувам написаното. Ясно обясних какво имам предвид. Тя се направила, че има любовник и му привлекли вниманието. Това е искала.
Двамата се заслужават, когато на хойкането на единия, другия си гради самочувствие с хойкане.
За мен това са комплексари, които не ми е ясно защо са се събрали изобщо. И защо нямат достойнство да се разделят културно, когато нещата не вървят.
Новият абзац, между другото, означава нова мисъл.

Наивница, на менструация ми е интересно защо са не влага тази енегия в нещо позитивно. Хоби, спорт, шопинг, козметик, театър и подобни. Може пък това повече да привлече вниманието и на останалия в застой мъж. Стига вече да не е с единия крак навън.

# 69
  • София
Лично моята житейска позиция е ставам и си заминавам. Затова и съм имала съвместно съжителство, но брак - не. Но купища жени търпят мъжете си въпреки всичко, искат да ги запазят в името на децата и т.н, пък ако ще да е и най-големият кръшкач и пияница, че и побойник. И намират начини. И аз им се чудя за такива мъже -защо изобщо, ама обичат си ги. Какво да ги правиш.

# 70
  • някъде под слънцето...
Именно.
Ако съм  сгрешила в преценката за партньора си , ставам и си тръгвам, независимо дали имам подписан  брак или не.
И няма нещо, което е в състояние да ме върне.

Fever Ray
Никоя жена, не   заслужава  вербална , психическа или физическа  агресия.
Има достатъчно цивилизовани начини да се постигне консенсус.
Няма да коментирам позицията " какъвто единия, такъв и другия" .
Тя го ядосала,  той и счупил ръката.Пито, платено.

# 71
Fever ray очевидно се опитва да ти каже, че са еднакви в методите си да "привлекат" другия - единият се прави, че има паралелна връзка, и съответно реакцията на другият е същата.
Никъде не се твърди, че жената си го е заслужила, и не знам какво натискаш толкова в тази посока.

# 72
  • някъде под слънцето...
О нищо не натискам. Simple Smile
Какво се твърди с това че са "еднакви в методите " си?Тоест насилието е провокирано и оправдано от неадекватно поведение на жената?
На глупава постъпка се отговаря с жестокост, това ли са еднаквите реакции.

Въпроса е риторичен.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 13:24 от sl

# 73
Fever Ray, така е, има много по-продуктивни начини да си изкараш времето и да станеш по-интересен. Wink

Най-добре е да се прави нещо заедно, което да е интересно и приятно и на двамата, поне според моя семеен опит. Общите преживявания сближават.

Но пък може би има значение връзката на какво се крепи - повече на външно привличане или повече на приятелство.

# 74
  • София
Sl, явно натискаш точно в обратната посока на написаното от мен.
Споменатото насилие не съм го коментирала никъде, освен при споменаването му.
Коментирах, че липсата на любов и внимание не се компенсират с истински или фалшиви любовници. И човек с достойнство, независимо от пола, не разиграва циркове при липса или загуба на внимание, а си търси щастието другаде. Толкова по въпроса. Четенето с разбиране се учи в малките класове и виждам, че другите са ме разбрали, само ти не. Аз пиша за разиграването, ти се хвана за един изключително краен случай от юридическата ми практика.
И личното ми мнение е, че насилието и разиграването са еднакво жалки и всяко едно от тях говори за нивото на прилагащия ги. Смесването им няма общо.

Общи условия

Активация на акаунт