Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 829
  • 474
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз помня, след второто раждане два дни бях като блъсната от влака. На третия ден, като видях че съм ок, отоците са ми спаднали, нахлузих една къса нощничка и отидох до автомата за кафе. Луда работа!

# 226
  • някъде под слънцето...
Явно нищо не си разбрала.
Никога не съм твърдяла че съм перфектна.
Човек с много недостатъци съм.
И точно заради тях, уважавам чуждия избор и не си позволявам да съдя когото и да било, нито се опитвам да наложа мнението си, нито си позволявам да давам наставления кой какво трябва да направи според мен.

Въпрос на достоинство е да бъдеш с маникюр и прическа.
Значи ако не си , оставаш без достоинство
Вие сериозно ли?
Опитвах се да обясня, че не всичко в една връзка е резултат от  красивата прическата и перфектния  маникюр.
Нали не мислите, че перфектната външност автоматично гарантира перфектен брак.
Толкова  перфектни красавици се развеждат всеки ден.
Явно говорим на различни езици

Рокси, когато трябваше да прохождам и ме водеха на физио терапия и аз се гласях..

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 11:26 от sl

# 227
  • София
Въпрос на усещане е. Аз се усещам добре така. Мъжът ми е усетил, че съм такава жена и ме е взел.
Връщайки се в началото на темата, наистина е странно един мъж внезапно да промени отношението си към жена си и да започне да изисква тя да се гласи, след като знае, че тя не е от този тип.

# 228
Има любовница на хоризонта, затова се е променил мъжът. Започва всичко в теб да ги дразни, намират ти кусури, за да се оправдаят пред себе си, че ще кръшкат. Ми тя ако жена ми беше по-добра домакиня, по-поддържана, по- не знам си какво и аз горкият нямаше да трябва да се оглеждам по чуждо... Мдам.

# 229
  • някъде под слънцето...
За мен подобно поведение на съпруг  е  само оправдание или извинение ,
И ако наисна се е стигнало до там, трудно може да се направи нещо, за да се оправят нещата.
Този процес обикновено е необратим.
В този случай единственото, което бих могла да направя е да си събера парцалите и да затворя страницата с него.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 11:25 от sl

# 230
  • София
Въпрос на достойнство е да не изглеждаш все едно те е газил влак.
Не става дума за прическа и маникюр, а да не приличаш на престоял в блато труп.
И точно това коментираме. Че една връзка няма нищо общо с прическата и маникюра.
Добрият външен вид трябва да е за себе си, за да ти е кеф да се гледаш в огледалото, а не за някой друг, който би те ценил всякак, ако държи на теб и не би му пукало как изглеждаш, дори да си с вид на римска богиня.
Когато се цениш и обичаш: 1. обикновено и околните те ценят и обичат; 2. отстраняваш с лекота от живота си тези, които не те ценят и обичат. Просто и ясно.

Рокси, той просто е спрял да я обича и цени, затова вече не я харесва. Това няма нищо общо с нея или с това дали се поддържа (стига да не ходи с вид на кварталната клошарка, разбира се).

# 231
  • София
Сл, тук никой не твърди, че е въпрос на достойноство да правиш тези неща, но за *някои* хора е, за други е въпрос на отношение, за трети на грижа, за четвърти на самочувствие, и т.н. Което не би трябвало да влияе на теб, ако ти не виждаш нещата по този начин, но някак излиза, че самото съществуване на хора с такива виждания някак атакува твоето. Някак не виждам от теб уважение към чуждия избор.

# 232
  • София
Момичета, защо трябва да се нападате за споделен опит/мнение? Нали сме свободни да пишем и отговаряме както си искаме?
Аз лично познавам една баба (тази година ще стане на 104!), французойка. Бивша оперна певица. Баба е на много добра приятелка. Конти се с повод и без повод. На ден пие по една или две чашки хубаво френско вино. Пуши! По един път седмично я посещават фризьор и маникюрист. Събира се с приятелки (20-30 г по-млади от нея) на скрабъл и на чаша коняк. Още е с акъла си и е много забавна. На 87 още се е разхождала с круизи по цял свят! Подбира си тоалетите и си гледа орхидеи и рози. Неукротим дух и времето просто минава покрай нея. Има 4 сина, внуци и правнуци. Добре живяла, реализирала се жена (и в личен, и в професионален план). Пример ми е на подражание. Та като чувам как български жени едва на 40, вече се чувстват по-стари от пенсионерки, как да не го приемам с недоумение и със съжаление за  това, което сами си причиняват. Ние сме Жени! Ние сме уникални! На всяка възраст!
Силата не е във физическите способности, а в неукротимия дух, е казал Ганди.

# 233
  • някъде под слънцето...
Напротив, приемам всякакви модели на поведение.Не влизам в чуждите пространства, но и е позволявам да влизат в моето.
Не  приемам да ми налагат чужди модели, които не ми допадат.
Всеки сам решава как да подреди живота си.
Проблема  е, когато някой се изживява като инстанция иска да вкара всички в собствения си стандарт  и размахва пръст  на тези, които не мислят като него.

Точно защото сме жени и сме уникални трябав да живеем по начина, който ни прави щастливи.
Докато назидаваме другите и ги поучаваме как да живеят се опитваме да ги набутаме в "нашата " рамка забравяме че уникалността  е обусловена от богатството на цветове и нюанси, както и от толкова усилия  да вкараме някой в нашия коловоз,  не ни остават време и  сили  да се насладим на щастието

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 11:42 от sl

# 234
  • София
Сл, единствено ти слагаш етикети на почти всяко чуждо мнение и смяташ, че с изразяването на личната си позиция някой иска да ти дава наклон.
Нали ако не пишем и не обсъждаме, темата ще стане безсмислена!

# 235
Хубави са тези примери с жизнени, енергични жени в дълбока старост, но гените и житейската съдба са непреодолими фактори. Според мен.

# 236
  • Варна
Имам позната, която през 20-те си години се е гримирала. Сега казва, че крем за лице рядко слага и то само зимата (или поне така беше допреди 2-3 години, не я виждам вече всеки ден, наскоро се засякохме в един магазин.  С 4 години е по-голяма от мен, т.е. на 35 все още.) Та ми е мега странно защо поне бяла козметика не ползва, но това било химия, не знам си какво. Че аз на ръцете си, ако не сложа крем и издивявам, едва ги изтрайвам, какво остава за кожата на лицето. Според мен чак такава натуралност е прекалена. Иначе спортува редовно, в тяло е добре, но.... Не знам всеки си знае, но аз абсурд да спра с бялата козметика, ако няма някакви крайни причини, естествено.

А авторката говорила ли е с приятелката си по повод мъжа на втората? Смисъл той нищо не е казал, но не разбрах промяна в отношението има ли? Или само приятелката така си е решила, че той вече не я харесва? И също като я е харесал на времето, без тя да полага грижи за себе си, как изведнъж и той прогледнал на 40+? Много са ми странни такива резки промени.

# 237
  • София
Сл, съжалявам, но на мен ти ми изглеждаш размахващата с пръст. Или как иначе трябва да интерпретирам сравненията на поддържани жени със силиконови недоразумения и каквито там други такива имаше назад в темата? Споделянето на собствения стандарт не е налагане, нито е атакуване на твоя, защото се различава от него.

А темата в крайна сметка е "Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем". Ако някоя не иска да е по-женствена, красива и не се интересува как да го постигне, какво дири тук?

# 238
Много от комплексите са създадени от жените, мъжете обикновено различават само дебела/слаба, големи извивки/малки извивки и до там.
Трябваше да обяснявам дълго време на един приятел какво е хип дипс, беше в шок че неговата ревала за това. Каза ми че за целия си съзнателен живот не е чул някой мъж да споменава това.
Аз се счупвам да тренирам, имам си бюст и д, но на моя любимата му част си остават мазнинките на коремчето, иди ги разбирай тез мъже Grinning

# 239
Това хип дипс трябваше да го потърся в Гугъл. Grinning

Ох, не, не ми е здравословно някак това вторачване в някакви части от тялото и какви трябвало да бъдат. Всяко тяло и всяко дърво са различни.

Общи условия

Активация на акаунт