Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 799
  • 474
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз като наближих 30-те си казах, че отрано трябва да започна да се грижа за тялото си, че на 40 и да се сетя, вече няма да е същото. Фитнесите се оказа не са моето, но упражнения почти всеки ден намирам удобен момент да правя. Храня се разнообразно и гледам да е предимно здравословно. Ами, разликата е видима. И изглеждам, и се чувствам дори по-добре от 20-те, докато мои набори, и то мъже, вече се оплакват, че усещат годинките. Та поне за момента, инвестицията се отплаща.

# 286
  • София
Драга Андрина,
Инспектор Стрезов не се усъмни, че съществува такава жена. Но той просто заключи, че това си ти Wink Няма лошо, тук никой не те познава, така че питай си от първо лице смело.

А според мен е напълно измислен образ. Приятелката на приятелката на приятелката.

Е,за какво ми е да се занимавам да си измислям образи.То ако ще бъде нещо измислено,по добре да взема да напиша книга или нещо такова,поне ще има смисъл.На приятелката,приятелката си е напълно реална,по скоро въпроса не е в приятелката,а в"Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем".Това е въпроса😏Хубав ден на всички,аз отивам на работа 👋

# 287
  • Наблизо
Ах каква тема!
Аз по българските стандарти минавам за голяма мърла.Не се гримирам почти,понякога слагам спирала и молив и ББ крем,но до там.Косата си я реша и държа чиста и подстригвам.
Обличам се спортно елегантно и удобно,но вкъщи съм в клин,лоундж дрехи или пижама.С вързана коса.
Мъжът ми също.Той беше с мен при раждането,когато съм изглеждала най-зле в целия ми живот и видя ужасни неща,но все си ме желае и обича.
Сега съм и дебела,опитвам се да сваля колиграмите от бременността,но не ми е супер спешно и гледам аз да се чувствам добре.
Имам приятелка,която е направо дебела,но се облича с вкус и дрехи,които харесва,ходи постоянно на козметик и прическа и живее щастливо.Има и ухажори,спортува и има страхотна кариера.Дреме й че някой я окачествава като ''прасе''.

# 288
  • София
Това в Бг ако вземе някой да те обижда на "дебела", смях. Особено ако иде от мъж със шкембак на бременна жена, дето себе си не вижда, а търси кусури на жените или от някоя анорексична мадама, дето стои гладна като сомалийско дете от страх да не качи някой грам и те гледа, все едно ще изяде теб! Честно казано, засега никой не се е осмелил, ама аз страня от простаци и недоволни от живота доколкото това е възможно.

# 289
  • По света и у нас
О я стига… прасе била. Аз за БГ, с сегашния си вид минавам за “нормална” клоняща към пищна, но ако кажа че съм 62 кг на 166см ще ме сложат в графа дебела. В Бразилия бях прекалено кльощава - там си харесват откровени лелчета с дебели къси бедра, тренирани като за кеч среща. В Америка съм като самодива направо, защото хем не съм дебела, хем съм мека.
Лично аз нямам забележки към себе си - има много стандарти за красота и не можеш да влезеш във всичките. Тук има жени с претренирани тела и мускули - манячки на здравословното, или разплути с гадни шкембаци или много кльощави. Има доста едри хубавици и не мисля, че е грозно въобще. Въпроса е да живееш здравословно и да се приемаш ти себе си.

# 290
  • София
Абсолютно си нормална. Клоняща към пищна ще си около 70 кг. Аз няма да кажа колко съм, но съм съвсем пропорционална и да, ако сваля някое друго килце, ще стана още по-добре, но не е и задължително. Мразя лишенията и строгите диети. Предпочитам плавно, по малко, с качествена храна и умерен спорт. Който не ме харесва - негов си проблем. Никога не можеш да се харесаш на всеки, а не е и нужно. Когато се чувстваш добре, енергична си и си здрава, това е достатъчно. От началото на Ковид съм пътувала къде ли не, нямам ваксини, и досега не съм пипнала тоя вирус. Явно ям и живея здравословно Simple Smile

# 291
Е, как. В БГ стандартът е 50кг на 170 см височина. Всичко отгоре е "прасе" Sweat Smile Нищо че по-скоро приличаш на анорексична вейка, отколкото да имаш здраво, добре сложено тяло.

# 292
  • София
Абсолютно е така. Аз съм 170 и помня, че като качих от 52 на 56 се имах за ''дебела". После 58-59 - тц тц - трябва да спазвам диета. Сега вече няма пък да спазвам диета! Въпреки че не ям хляб и сладко почти.
Като бях в Испания бях и 49 в един момент. Там вече ме подминаваха като пътен знак. Joy

# 293
Абсолютно е така. Аз съм 170 и помня, че като качих от 52 на 56 се имах за ''дебела". После 58-59 - тц тц - трябва да спазвам диета. Сега вече няма пък да спазвам диета! Въпреки че не ям хляб и сладко почти.
Като бях в Испания бях и 49 в един момент. Там вече ме подминаваха като пътен знак. Joy

Сигурно става въпрос за културни различия Simple Smile
Испанците обичат да има за какво да се хванат.
И аз съм с подобна височина и винаги съм се водила вейка на фона на немската женоря Joy
Като наддадох леко и започнаха да ми правят комплименти колко по-добре ми стоят малко повече килограми.

# 294
  • Бургас
Всичко е ген, не може човек да се хвали с нещо което му е даденост.Има хора ядат си, че дори и не спортуват и пак са по-добре има и обратното.Просто вторите трябва да се стараят повече в това отношение за да изглеждат прилично.

# 295
  • Варна
Всичко е ген, не може човек да се хвали с нещо което му е даденост.Има хора ядат си, че дори и не спортуват и пак са по-добре има и обратното.Просто вторите трябва да се стараят повече в това отношение за да изглеждат прилично.

Да, генът е изключително важен! Стига човек да няма някакви заболявания, които да се отразят с качване/сваляне на кг.

PriMadonna, не е мой избор, че такъв ми е генът! Баба ми (лека й пръст) се е омъжила 45 кг., а не беше ниска. Аз на нея приличам, та как да съм с наднормено тегло, та дори нормално според масовата представа? И все пак на мен си ми е супер така. Да, нямам бюст, но то не може всичко в този живот да имаме. И не ми е минавало през ум да показвам пръсти на тези, които са надарени с гръдна обиколка. Никога. Преди в пубертета имаше период, в който малко ме тормозеше, сега се успокоявам, че след време няма да увисва нищо, защото няма какво.

А ти по-скоро показвай каквото искаш на средата си, а не на стандарта, определен от някой си. Според мен, де!

# 296
  • някъде под слънцето...
Както писах някъде в началото на дискусията, всички сме рамкирани от гена си.
Разбира се всеки  сам избира, дали да бъде в максимума или в минимума на сегмента заграден от рамката.
Друг е въпроса, че минимума на някой е над максимума на друг.
Приятелка от студентските години, беше 175 и тежеше максимум 43 кг.
Фин скелет,   тесни игръден кош и  таз.Издължени кости и стави.Изящни рамене, китки,  пръсти ,колене,  глезени.
Никога не е спортувала.Хранеше се, като, че ли светът ще свърши утре.Мазно, пържено, тестени изделия, сладкиши.
Всички и "завиждахме" за метаболизма .Тя имаше комплекси за изящната си фигура и теглото .
Не просто имаше перфектно тяло, а беше  фина и изящна , въпреки височината си.
Няма как със спорт и  диети да се постигне подобна  фина костна структура .
В този смисъл няма как да се твърди, че всичко може се постигне със спорт и диети.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 10:28 от sl

# 297
  • София
Защо трябва така грубо, че някоя жена няма проблеми с килограмите си и тялото си? Знаете ли, в доста страни съм живяла, най-вече европейски и такава нетолерантност от жени към други жени, рядко съм виждала другаде. Както казах по-назад, често не са ни виновни и мъжете, а собствените ни предразсъдъци. Леко се заражда някаква женска солидарност някъде, но продължава да надделява балканската злоба. Лично аз съм била от слаба до по-пищна винаги намирам начин да изглеждам добре. Дебела още не съм чула някой да ме нарича. Виж, ако някоя дама непременно държи да се намъкне в два размера по-малко и всичко й изскача отвсякъде, ще изглежда абсурдно и ще отнесе подигравки. Не за друго, а за това, че сама не приема себе си и няма огледало, а облича това, което би искала да носи, а не това, което й става.
Открити са начините и за отслабване, и за поддържане на стегнато тяло. Която иска, има и начини, и треньори. Но хубаво е да го прави за себе си, за мъжа, който обича, не за другите и най-вече за одобрението на кварталните клюкарки.
Да, има и такива, които се раждат с ускорен метаболизъм или имат хиперфункция на щитовидната жлеза (което си е болест) и това води до постоянно слабеене, без значение дали ядат по 5 седмично в Мак Донълдс или в Неделя.

# 298
  • някъде под слънцето...
Защо трябва така грубо, че някоя жена няма проблеми с килограмите си и тялото си? Знаете ли, в доста страни съм живяла, най-вече европейски и такава нетолерантност от жени към други жени, рядко съм виждала другаде.
За съжаление съм напълно съгласна.
Осен с много  близки приятели и семейството ми по стечение на обстоятелствана не общувам с българи.
Учудвам се колко нещастни и озлобени хора пишат  из  форумите, за да си избиват комплексите  , вместо просто да се  опитат да прекарат  приятно част от свободното си време.

# 299
  • Наблизо
Аз се радвам,че вече не съм в България или балканска страна.Когато аз бях подрастваща,точно култът към възможно най-слаба беше в ход и общо взето ако не се вписваш в стандарта 170-50кг си получавахме обиди.Да не говорим,че и дрехи нямаше освен скъпите марките и ако не си 34-36-38 размер,те пращаха в Мистър ХХХL.Моето перфектно тегло е 65 -68 кг (знам ,знам-слон) и ми беше много трудно да си купувам дрехи и все спестявах за блузка Бенетон или нещо подобно,защото не влизах в дрехите от Турция.Беше доста неприятно,пък да не говорим за подмятанията на другите като се появиш с гадже. "Тоя пък харесва прасета''.
Намирам,че има промяна към по-добро,но все пак чалгата си стои и двойки тип Пеевски дебел и жена му са много много често срещани.И този ''Пеевски от преди'' много често тормози жена си да е слаба и ''поддържана'',а той себе си не вижда.

Общи условия

Активация на акаунт