Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 788
  • 474
  •   1
Отговори
# 330
  • По света и у нас
“Дебела” е много разтегливо понятие, особено в БГ, където всичко на 55 кила се счита за дебело без значение височината.
Вие продължавате да си правите сметки как ще излъжете природата и ще изглеждате кльощави, но ще сте по тежки.
Сланините ми са си много хубави, добре разпределени по кокалите ми и са в здавословните норми - благодаря. Под тях има разни мускули, които са си добре там. Нямам намерение да ги правя по видими.
Не съм мъж за да съм мускулеста и не съм дете че да съм 45 кг. Това е - женствена съм, със или без средните пръстчета.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 16:05 от PriMadonna

# 331
  • някъде под слънцето...
Една щастлива жена не се засяга от думите на хора, които не означават нищо за нея .
Така, че няма драма, кой какви епитети използва.
Никой не може да те нарани(обиди, засегне), ако не му позволиш.
Изпращат ти негативна енергия, но ти сам решаваш дали да я приемеш или не.
Щастливите хора не са агресивни.
Какво значение има кой как ви определя, след като сте в мир със себе си.
В крайна сметка  всеки дава това, което носи у себе си
Внимание, уважение или злоба и агресия.
Не можеш да очакваш да ти дадат,  нещо,което нямат

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 16:07 от sl

# 332
  • София
Мен никой не ме обижда, но съм доста самокритична. Виждам над какво мога да работя, друг е въпросът време и достатъчно мотивация имам ли на тоя етап?

# 333
Glossycherry,
Аз винаги искам да се подобря и да изглеждам по "фит". Но те уверявам, че и така никой мъж, с когото сме се харесали взаимно, не ме е върнал.
Но бих свалила килца за повече тонус, енергия и за да живея по-дълго. Движението е здраве и мога да ходя бързо или плувам с часове, както и да карам ски с часове. Виж, ударните кардио тренировки не са ми по вкуса.
Иначе приемам всякакви добронамерени съвети как да подобря изгарянето на мазнини и да отслабна без да губя секси извивките.

Няма нужда да ме уверяваш, бях 110 килограма и пак ММ прекоси света да дойде при мен
И аз съм от ходещите, няма сила която да ме накара да се кача на кардио уред за друго освен за да загрея. За да не губиш извивките се нареждай в залата до батките при тежестите и вдигай смело. Simple Smile

# 334
  • някъде под слънцето...
Мен никой не ме обижда, но съм доста самокритична. Виждам над какво мога да работя, друг е въпросът време и достатъчно мотивация имам ли на тоя етап?

Всичко е въпрос на приоритети.
Кое е от първостепенна важност и кое не.
От там нататък силата на мисълта може да мотивира  действията.
Човек ще се изненада какво може да постигне, ако наистина иска и си го постави за цел.
Стига целта да е реална.
Защото ако искам да съм каро моята състудентка, няма как да се получи  Simple Smile .
Въпрвки, че за  годините през които бяхме съквартирантки ,съм успявяла да се напъхам  в нейните дънки и дори да мога да ги закопчея,  но  ми стояха  по коренно различен начин Simple Smile .

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 16:44 от sl

# 335
  • По света и у нас
Така е, но стандартите могат да бъдат непосилни. И колкото и да се опитваш да ги постигаш да не можеш да ги покриеш. Айде кажи как ще имаш 90/60/90 размери при положение, че си 170 см и 50 кг. Няма как да имаш гърди при това положение. 
И така сума ти момичета си вкараха силикон в тялото, който кой знае дали няма да ги разболее в даден момент. Тази работи са опасни и текат.  Сега си слагат силикон в задниците и в ханшовете. Това нормално ли ви се вижда - на мен не.
Пътят към съзряването минава през възприемането на собственото ти тяло и същество и разбиването на нуждата да бъдеш нещо, което не си. Докато не се възприемеш себе си не си пораснал напълно,  още си в стадий на пубертет.

# 336
  • някъде под слънцето...
Точно за това написах "реални цели".
По моите ширини силикон слагат предимно латиносите( предимно колумбийки и венецуелки).
За мен чалга визията и  регетоновата са роднини.
Макар, че имам колежка(майка и е германка) със силикон на устните , и тялото(бюст и  дупе) .Но тя е по скоро изклчение.
Пак можеш на 170(50) да си 90 бюст, зависи , колко ти е широк гръдния кош., но  не означава, че имаш хубав бюст.
Момичето за което писах(175 (43),) беше с чашка  на сутиена C, защото имаше тесен гръб и малък гръден кош.Сестра и беше малко по ниска вероятно 171 или 172 и тежеше около 50, но имаше по малък бюст от приятелката ми.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 17:26 от sl

# 337
Цвете,искам да уточня че съм била тийн в началото на 2000ната (90ти набор съм) и сега се обличам с качествени дрехи,не толкова марки,но тогава отиваш с приятелка по магазините,харесва си тя нещо,купува,за теб няма защото всичко е супер малко и размери дефакто няма.Беше изключително унизително погледът на продавачките и да те изпращат в магазин,в който всичко пък е огромно за теб..все едно си много ама много дебел,а не 65 кг.
Слава богу промениха се нещата.

Под тези думи мога да се подпиша. Само с 3 години ме водиш, но положението беше същото. Обличам дънки, не се закопчават, че са малки. Пробвам блуза, в бюста се опъва и ми става като къс топ. Положението беше ужас, бяха модерни момичета по 40 кг и в пубертета е лесно, ако вървиш по-дребничка и не те избие хормона отведнъж. Ама мен ме изби. Появиха ми се рано-рано извивки - талия, дупе, бюст. И на фона на съученичките ми бях доста различна, без да съм дебела, просто бях по-развита.

Много е важно за мен човек да бъде в здравословната норма. Но тя е и различна. Тяло, изтерзано от диети и глад не е ок. Нито дебелеене с хамбургерчета и др джънк. Но в последните години виждам положителна промяна, поне някои хора се усетиха, че наднорменото тегло не идва само от чинията, а и от здравословни проблеми.

Генът помага, ако пълнееш пропорционално. На всеки може да се случи да качи 5 кг, примерно. Но дали ти се разпределят равномерно, или ще ги лепнеш на кофти места - вече е до ген.

# 338
  • По света и у нас
Има тук таме и момичета с големи гърди и малки дупета - но това е една малка част от нормалното, и определено не може да се налага че само това било красотата. Има хубави малки гърди и хубави големи гърди, има и грозни такива, същото е и с дупетата и с устните и т.н. И сред жените с тъмни кожи и с оранжеви жилетки (както Нарциса се изрази расистки и злобно по-горе,) има такива които са по-хубави и даже по-умни от разни натурални блондинки. Красотата е нещо което се наблюдава случай за случай а не се стандартизира. Знам, че звучи революционно за българските представи, но нека да сме обективни - не само сините очи са хубави, или всички сини очи са непременно хубави,  има и невероятно красиви кафяви очи.
Когато всички приличат на барбита, някак си нещата стават досадно еднообразни.

# 339
  • Наблизо
Цвете,искам да уточня че съм била тийн в началото на 2000ната (90ти набор съм) и сега се обличам с качествени дрехи,не толкова марки,но тогава отиваш с приятелка по магазините,харесва си тя нещо,купува,за теб няма защото всичко е супер малко и размери дефакто няма.Беше изключително унизително погледът на продавачките и да те изпращат в магазин,в който всичко пък е огромно за теб..все едно си много ама много дебел,а не 65 кг.
Слава богу промениха се нещата.

Под тези думи мога да се подпиша. Само с 3 години ме водиш, но положението беше същото. Обличам дънки, не се закопчават, че са малки. Пробвам блуза, в бюста се опъва и ми става като къс топ. Положението беше ужас, бяха модерни момичета по 40 кг и в пубертета е лесно, ако вървиш по-дребничка и не те избие хормона отведнъж. Ама мен ме изби. Появиха ми се рано-рано извивки - талия, дупе, бюст. И на фона на съученичките ми бях доста различна, без да съм дебела, просто бях по-развита.

Много е важно за мен човек да бъде в здравословната норма. Но тя е и различна. Тяло, изтерзано от диети и глад не е ок. Нито дебелеене с хамбургерчета и др джънк. Но в последните години виждам положителна промяна, поне някои хора се усетиха, че наднорменото тегло не идва само от чинията, а и от здравословни проблеми.

Генът помага, ако пълнееш пропорционално. На всеки може да се случи да качи 5 кг, примерно. Но дали ти се разпределят равномерно, или ще ги лепнеш на кофти места - вече е до ген.
Да,по нашето тийнство нямаше кой знае какви западни марки магазини или пък всичко беше супер скъпо,а нормите бяха или си кльощава или си ''прасе''.
Да,ясно е че не трябва човек да обръща внимание на такива неща,но говорим за млади хора,които все още не са завършени личности и такива коментари могат много да повлияят в лоша посока.
Заедно с това,че дрехите бяха за високи деца или бабешки и лелски,как да израстеш нормален?Помня още как  няколко месеца носех анцунг,защото отказвах да облека мъжките грозни дънки,които ми беше купила мама.Така е като си 65 килограма.Моя пък приятелка не можеше да си намери ботуши,защото има супер тънък прасец и всичко й падаше.
Добре,че дойде интернета и нови марки в България,вече всеки може да си намери дрехи и обувки,без да го пращат в магазин ХХХХХL или на детския щанд.

# 340
Това за дрехите не е съвсем вярно. На 35 съм, слаби момичета от типа на Кейт Мос по мое време не са били 'модерни', просто в масовите магазини зареждат и винаги са зареждали евтина стока от Китай (малка по размер във всяко отношение) и Турция (на обиколки добре, на дължина зле), за да имат по-голям марж. Нормални дрехи обаче не са липсвали, винаги е имало българско производство, но на съвсем други цени. Твърде малко родители са имали възможност да облекат 10токласничката си с Галинел, например, особено ако се очаква след 1-2 години да не са ù съвсем по мярка нещата.

# 341
  • Наблизо
Нарциса,когато бях на 15,не съм виждала тийн,облечен в Галинел и не мисля,че е било толкова защото не са можели да си го позволят родителите.Аз например все исках да се набутам в дрехи на Тали Вейл,тъкмо бяха дошли на Българския пазар.Уж трябваше да са до 42ри номер,но 40 почти не се намираше,какво остава за 42.Цветни,весели дрехи.Сега ги намирам за ужасни,но тогава бяха много модни.Каквито и да са причините,като не намираш дрехи в нормалните магазини,това някак формира и мисълта на хората.Не намираш ли дрехи за себе си в нормалните магазини,значи не си нормален.Това важи и за много слабите,но те обикновено по-лесно си намираха дрехи.
Специално изрових тази тема от 2006та и какво се спряга за ''голям номер'' https://www.bg-mamma.com/?topic=91645

# 342
  • София
Момичета, да ви кажа честно (сигурно и вие сте го забелязали), че в обикновените магазини тип Зара, Waikiki, H&M, най-бързо свършват размерите 40,42,44. Та, "стандартната българка 170 см и 50 кила" явно пазарува от други места Simple Smile)) По разпродажби винаги остават извръх 36 размер и XS, като последните ги купуват предимно девойките. Та, питам аз, като са такава рядкост пищните жени, защо все трудно си намирам 44?
Модните списания са едно, реалността е съвсем друга. А ние не живеем по модните списания.

# 343
А, момент - ти вече говориш за съществуващи, но липсващи размери, което е друго. Може да са изчерпани, може да не са вкарани изобщо. Назад ставаше дума, че имало само малки размери или неотговарящи си, което не знам как беше отнесено до хероиновия шик, като е свързано почти само с поведението на търговеца.

# 344
  • София
Възможно е просто да зареждат по-малко бройки от "нестандартните" номера... Въпреки че на мен ми се е случвало не веднъж моите размери да ги няма на разпродажба (36-38), а да има тези 40+... Може би въпрос на шанс.

Общи условия

Активация на акаунт