Нашите орхидеи – тема 38

• 33 388
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Дами, става въпрос за начинаещ. Какви кашпи. Така като гледам растението е много закопано, вероятно преторено и предполагам удавено. Не съм видяла корените в саксията но си мисля че не е розово положението.

# 571
  • Мадрид / София
Цъфна мини Черната перла (доритис). Ми разлика с другото мини дето е безименно има много малко.

Горните две цветчета са безименни, а долното е перличка.

# 572
Мерси за отговора за осветителни те тела. Намерих и с три и с 4 крайника на цени от 40-70. Лв. Може би трябва да си взема, харесва ми че са мобилни. Можеш д преместил да сложиш да махнеш. Повечето обаче  са черни,  с черен корпус, бих искала да са бели.

# 573
  • Бургас
Знам,че не е препоръчително да се мести орхидея с цвят,но ми се налага.От западен прозорец трябва да ги преместя на изток,долу на пода.Осветени сутрин до обяд. Мисля да пусна щората. Добра идея ли е?

# 574
  • София
Belle Fleur,
Няма проблем да се местят орхидеи с цвят. Проблем може да има, ако са на цветонос още или на пъпки. Оворят ли се цветчетата веднъж, ще си стоят. Ако са осветени само - няма проблем. Дори да ги пече директно до към 9 часа сутринта (примерно), пак няма проблем.

Angela61,
това не ми прилича на dtps. Black pearl. По-близо ми се струва до Кранбери Ча-ча. Може при втория цъфтеж да се изяви по-добре.

# 575
  • Мадрид / София
Raya за такова го купих и такъв етикет носи. Разликата между двете орхита е само в центъра. Едното е розавко, а перлата е бяла. Друга разлика е в големината на цвета. Перлата е една идея с по-малки цветчета. Друго няма.

# 576
  • Бургас
Благодаря!
Моите орхидеи са ми все подарък от дъщерите. Аз се дърпах, че сложни ми изглеждаха но вече 4-5 години са оцелели. Даже се лъжат и да цъфтят.

# 577
  • София
За Black pearl от немска оранжерия преди няколко месеца купих едно, което цъфна така:

# 578
Angela, моята Esmee е точно като твоето с бяло и жълто на устицата и с такива малки издължени листенца и "восъщно" Thinking

# 579
# 580
Домъкнах още една жълтуша вкъщи. Blush
Моето май е диагноза. Въртя суча и все на жълто налитам. Yellow Heart

Беше изоставена в един ъгъл в Била и се смилих над нея, взех я. Relieved Това слънчево оранжево в муцунката направо ме влюби.
Доста богат цъфтеж с три цветоноса, но е на ръба на прецъфтяването та не е за снимка.

Снимката е от нета, илюстровъчна за видът ѝ.

# 581

Наскоро имах рожден ден и исках да си подаря една орхидея,  но не можах да се спра на една, трябваше да взема 3 наведнъж и затова реших да си помисля.
Но днес като отидох на обичайният пазар в К. Въртях, въртях,  накрая се взех една, на докато  пазарувам погледа все ми се спираше в нея и като че ли не беше моя тази орхидея.
Реших, че ще я върна и ще чакам.
Но като приближих, видях тази Прелестница и това беше ТЯ, моята орхидея.
Но бях с малкия и не можах много да ги оглеждам(имаше 3 от тоя вид/ цвят).
Вкъщи като и махнат опаковката видях като че ли паяжинка и малки бубички,  няколко.
Минах листата със спирт , преди малко пък ги пулверизирах и не смея да я оставя при другите. Наказана в кухнята 😄
Утре ще я пръсна с Моспилан, имам готов разтвор.
Достатъчно ли ще е 🤔
Дано и хареса вкъщи и да няма проблем.
Още в количката отнесе някой друг шамар от малкия(че му се спеше вече)😆

# 582
Ооо, "Venetian Carnival"! Heart Eyes
И аз съм му хвърлила очо.

# 583
Двечки цъфки от орхидеите на мама, от мен.

# 584
  • тук и там
Aз да попитам за "спаружени" листа. Стоят едни набръчкани.Проблем ли е и как да го реша?
Имам три орхидеи,цвета им падна, отрязах ги . На пръв поглед изглеждат добре-корените са окей, пускат нови листа и коренчета, горните листа изглеждат свежи. Но най-отдолу листата са набръчкани.
Прилагам снимки
Отгоре са добре

И най-долните листа

Общи условия

Активация на акаунт