Нашите орхидеи – тема 38

• 33 291
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Сигурно пак ще има. При мен Епидендрум пиперомия хич не върви. Два пъти пробвах. Единия път дойде горе-долу и се спомина, но втората беше в много добро състояние и лека-полека и тя си отива. Нещо не им е точно.
Аз имам още един труп. Едно Conchidium Eria extinctorium
Дойде с малко зеленичко, което изгни за отрицателно време и от тогава нищо не покарва.
така пристигна:

сега е така:

Още не съм го изхвърлила, ама не се надявам да пусне нещичко. Просто ми изпратиха слабо растение, а аз и като не знам как да го гледам, това е резултата.

Amiamo, много интересен цвят. Толкова червено не съм виждала до сега. Поздравление за цъфката Simple Smile

# 616
  • София
Миоки, благодаря! Цветът е много интересен  на живо. Има и малко кафяво, което на снимката не се вижда.

# 617
  • Мадрид / София
Миоки, благодаря! Цветът е много интересен  на живо. Има и малко кафяво, което на снимката не се вижда.
Наистина е красив цвят. Честито!

# 618
  • София
Amiamo, най-вероятно е phal. Asian coral

# 619
Двете тетрасписчета едно до друго:-)

Едното е Tetraspis green, другото С1. Грийнчето е с два цветоноса.
И не издържах на кауфландската офанзива…тази безименна биг лип дама ме призова..

# 620
  • София
Да споделя, че ей тази розово-бяла дребноцветна мултифлора /стандартен размер, в саксия Ф12/ е с чудесен аромат и с пъстри листа. От Кауфланд си я взех.

# 621
  • София
Поздрави от моето сапфирче ❤️Има 3 цветоноса, ако се засекат ще ви го покажа отново 🥳

# 622
При нас тази седмица в К. Са ф9 саксииките орхидеи, по малки са и самите листа и цветовете..Миди може би се водят..
Позагледах в една бяла с лилава устица, но я оставих..
Май малко ме  е яд..😅

# 623
За първи път ми цъфти кейки. Явно е била много обработвана, след купешкия цвят директно реши да се размножава. И цветът е друг, такава не помня да съм купувала.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 17:00 от Phloxx

# 624
Здравейте ,нова съм при вас.Уникални красоти показвате не спирайте да го правите,а  аз започвам да се уча.
Доскоро и аз нямах нито една орхидея и ми се струваше много трудно  и сложно да ги гледам. Kъм момента имам две, благодарение на снаха ми. Ще следя с интерес вашите препоръки и ще гледам красоти ви!
Пак съм аз

Минитата са подарък от преди малко

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 19:27 от Mimeto74

# 625
Момичета, помня, че някой гледаше булбофилум. Трябва ми мнение от първа ръка, нужна ли му е температурна разлика за да цъфти, или не? Имам предвид топлолюбивите видове. И може ли да се гледа на нормална стайна влажност, или непременно в терариум?

# 626
Моят е миниатюрен и е в терариум. Ако имаш голям, няма нужда от такъв. Иска обаче много вода докато е в активен разтеж и по-сухичко докато е в спящо състояние - след като опадат листата. Това знам аз.

# 627
  • Мадрид / София
Това, което знам е, че иска да му е хладно, а при мен по-хладно от 15 градуса не става в къщи и то зимата, та затова не съм си взела до сега.

# 628
  • Бургас
Спасих от Кауфланд тази прекрасница ❤️ , за 8лв.си е престъпление да не я купя. Беше отново в онзи отвратителен субстрат . Вече пресадена в кори с махната гъба посредата 😊

# 629
Момичета, помня, че някой гледаше булбофилум. Трябва ми мнение от първа ръка, нужна ли му е температурна разлика за да цъфти, или не? Имам предвид топлолюбивите видове. И може ли да се гледа на нормална стайна влажност, или непременно в терариум?
Аз имам ей тоя. Това е мой цъфтеж, който почти беше прецъфтял като го забелязах😂
Гледам го сред едни миди фаленопсиси, поливам го от дъжд на вятър, по-често спрейвам. Влажността ми е ниска, сутрин го пече..
Та искам да кажа че не му обръщам никакво внимание😂 вярвам че не се гледа така:-))) ама е на-оцелява!

Общи условия

Активация на акаунт