Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 80

• 52 726
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Отказахте ме 😂 Не се оплаквам. Тъкмо няма да трупам продукти. Наистина нямам нужда . По-добре да си изразходвам маслото от шипка. Нали и в него май има витамин ц. Купих си нова слънцезащита за лице. Не че ми е нужна. Лятото в големите жеги съм под климатик. Миналото лято си бях бяла. Но нека има, ще я ползвам вместо дневен крем. Имам от миналата година за лице на марката дм,обаче не исках да я ползвам, беше бяла, трудно попиваща и гъста и не ми беше комфортно с топка мас на лицето си, та за тяло може ли да я мажа , ако се пека лятото?

# 121
Аз ползвам този на Velnea.

Мирише приятно, не омазнява, не ми създава дискомфорт. Много ми е приятен и озарява, като че ли леко.

# 122
Отказахте ме 😂 Не се оплаквам. Тъкмо няма да трупам продукти. Наистина нямам нужда . По-добре да си изразходвам маслото от шипка. Нали и в него май има витамин ц. Купих си нова слънцезащита за лице. Не че ми е нужна. Лятото в големите жеги съм под климатик. Миналото лято си бях бяла. Но нека има, ще я ползвам вместо дневен крем. Имам от миналата година за лице на марката дм,обаче не исках да я ползвам, беше бяла, трудно попиваща и гъста и не ми беше комфортно с топка мас на лицето си, та за тяло може ли да я мажа , ако се пека лятото?
Няма проблем да я ползвате и аз така доизраходих една, която не ми хареса за лице.
По повод на слънцезащитата- и аз доскоро си мислех, че не ми е толкова нужна, но след едно посещение на дерматолог рязко си промених мнението. Сега използвам дори зимата.

# 123
А успявате ли да хванете все пак някакъв здравословен тен/загар през слънцезащитата? Аз си купих на биотрейд мелабел кремчето. Още не съм го ползвала. Сутрин излизам в 7:30 и после в 17:00... Нямам как да хвана тен и без кремче... Ама, да има, ако реша уикендите някъде да ида...

# 124
Идвам да дам отзив за ампулите на Биотен с витамин Ц.
Имах притеснения как ще ми се отразят, защото съм с АД и кожата ми е много суха.
Долу-горе съм доволна. Няма смайващи резултати, но наистина отчитам леко озаряване на лицето.
Консистенцията е сравнително плътна, не попива толкова бързо, обаче за съжаление много ми изсушаваше кожата около устата. Нанасях вечер и беше добре, но сутрин се събуждах с налющена кожа. Останалата част на лицето беше окей, там не усетих засушаване.
Много ми хареса, че в кутийката има пластмасово капаче за безопасно счупване на ампулата.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 19:24 от Дидичка

# 125
А успявате ли да хванете все пак някакъв здравословен тен/загар през слънцезащитата? Аз си купих на биотрейд мелабел кремчето. Още не съм го ползвала. Сутрин излизам в 7:30 и после в 17:00... Нямам как да хвана тен и без кремче... Ама, да има, ако реша уикендите някъде да ида...
Тен в градски условия даже предпочитам да не хващам, последният такъв беше на часовник и блуза без ръкави 🤣

# 126
  • Асеновград
Няма такова нещо като здравословен тен, единствено може да си вземете вит Д от слънцето в рамките на 10минути се получава нужното количество за деня. Като не е нужно кожата на лицето да страда от това, може да се абсорбира от глезените и ръцете! Задължително слънцезита целогодишно на лицето нося спф 50, това е единственото доказано средство (освен ретинола) което доказано предотвратява стареенето на кожата! Много по важно е отколкото си мислите. Ако искате здрава и възможно най-запазена кожа- слънцезащитата е отговора (и нищо под спф 50). Мъжа ми има едно малко пигментно петно дето му казах да го маже, но той го мързеше и сега за една година му стана много по-тъмно, само на плажа се маже под мое настояване. И ще стават все по-тъмни петната, няма как да изсветлеят освен с лазерна процедура. Та ако можем да си ги спестим защо да не. А за тялото е същото, аз ако искам тен се мажа с автобронзант. Кожата след 30-40-50 годишна възраст ще се сбръчка яко ако сте се "пържили" на слънце години наред.

# 127
И аз съм доволна от серума с вит. С на Velnea, имах зачервявания и петна от пъпки и ги избистри. Сега съм със серума с витамини на Catrice и много ми харесва, бях писала преди, че ми прави кир ефект, но се оказа, че е от един околоочен крем.
А по темата за слънцезащитите.., напълно подкрепям Yana.GG. Преди време изобщо не слагах слънцезащита, докато не забелязах, че имам няколко изразени бръчки по челото и съм сигурна, че ако ползвах слънцезащита и правилни грижи нямаше да ги има. Да не говоря, че и на плажа забравях да се мажа.. Сега съм целогодишно с 50ти фактор, ако ще и да е облачно вредните UV лъчи пак си ги има.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 03:03 от Амбър

# 128
  • Ланкър, планините Овнерог
И аз целогодишно съм със слънцезащита spf50 на лицето. Вярно, че сега пия витамин д, защото ми е под нормата, но предпочитам така, отколкото петна, бръчки или по-кофти неща по кожата.

# 129
Някой успял ли е да намери слънцезащита , без октокрилен и деанат , която да не запушва пори и да не прави поразии с грима?

# 130
Момичета под слънцезащитния ползвате ли серум и дневен крем?Може ли да споделите от кой слънцезащитен крем за лице сте доволни?

# 131
Аз пък не ползвам слънцезащита, пържех се на слънце много години, на 45 съм и нямам бръчки.Петна да, но те се появиха отдавна и са в следствие на слънцето в миналото ми, нови нямам, а не мажа всеки ден.Като бях дете никой не се мажеше и стояхме нарочно да се печем за здраве.Сега се мажа ако навън пече, на плажа, разбира се..Причината да не ползвам е, че кожата ми не я обича, излизат ми пъпки, които правят петна.
За вит Д прочетете пак повечко,не се набавя толкова лесно от слънцето ежедневно, особено в градска смог среда.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 11:20 от ДХ3

# 132
Момичета под слънцезащитния ползвате ли серум и дневен крем?Може ли да споделите от кой слънцезащитен крем за лице сте доволни?
Да, мажа си се с каквото искам и накрая слънцезащитния крем преди грима.
В момента ползвам Bioderma Photoderm Max Aquafluid. С нормална кожа съм с леко лъщене на т-зоната, което е появява през топлите месеци. Засега ми е ок тази слънцезащита.

# 133
Не успявам слава Богу.И на плажа не хващам тен откакто станах на 30,мажа се много ,много стриктно .Не искам тен,нищо че съм бяла .
Слагам крем,слънцезащита,ФДТ или ББ,пудра и руж.Ползвам Топикрем детска,Нивеа ,Роше Посей,Авен.И с Бочкото на малката съм се мазала,и нея не я извеждам без слънцезащита ,но лятото само.Даже и мъжът ми взе да се маже чат -пат покрай мен ,той само ръцете  ,на плаж целия.

# 134
Ауу фрау ще следя в нашия дм дали ги има ...
През лятото ги бяха пуснали в Кауфланд.

Общи условия

Активация на акаунт