Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 80

• 52 727
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
За нужната дневна доза  витамин D, най- грубо казано трябва са стоиш чисто гола на слънце поне по половин час на ден. През дрехите няма как да стане

# 136
Момичета под слънцезащитния ползвате ли серум и дневен крем?Може ли да споделите от кой слънцезащитен крем за лице сте доволни?
Ползвам серум/крем/арганово масло и отгоре като последна стъпка мажа слънцезащита. Напълно съм съгласна с мненията по горе, че няма "здравословен загар" и че трябва да се ползва целогодишно слънцезащита. Също бих добавила, че трябва да се нанася нужното количество (около 1/3 - 1/2 чаена лъжичка за лицето и шията) и да се подновява ако има нужда. В този ред на мисли, според мен оцветените слънцезащити/бб кремове определено не са достатъчни като защита, защото не можеш да сложиш необходимото количество продукт.
Любимата ми слънцезащита от година насам е Melascreen на Ducray. Има вариант за суха кожа и за нормална/комбинирана. Не омазнява, не лъщи, не люти на очите, не ми запушва порите, държи се добре под грим, попива и не оставя брутално бяло - https://incidecoder.com/products/ducray-melascreen-uv-light-cream-spf-50

# 137
Момичета, бихте ли ми препоръчали бюджетни сенки за очи и четки за гримиране, предпочитам във физически магазин..
Също и база за сенки, тъй като ще се поставят на мазен клепач.
Искам да подаря на една тийн, която смята че не е много сръчна и се притеснява да не се направи на клоун.
Да не се размазват и да са дълготрайни.

В такъв случай се чудя дали течните сенки не са по-подходящ вариант?
Гледах в ДМ на wet n wild, имате ли впечатление от тях?

# 138
Момичета, бихте ли ми препоръчали бюджетни сенки за очи и четки за гримиране, предпочитам във физически магазин..
Искам да подаря на една тийн, която смята че не е много сръчна и се притеснява да не се направи на клоун.

Сенките на Катрис и Revolution са много бюджетни и доста прилични - можете да ги намерите в Лили. Особено Revolution имат много красиви палитри.

# 139
Четките на Екотуулс стават за целта.

# 140

+1 за палитрите на Revolution, а за база - ползвам Catrice Prime & Lock с много лека пудра отгоре.

# 141
На Wet n Wild  са хубави сенките, тези , които бяха преди 2-3 г.палитрите, силно пигментирани са, трябва леко да се загребва и нанася. На Есенс са бюджетни , като има и база на клепача, ще са и по-трайни. На  Аура /в Лили и Елитис/ и на Катрис също.
Четките на  Avon са хубави - нали са за тийн, имат промоции периодично и една четка може да излезе 5-8 лв.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 14:37 от *Камея

# 142
ЧУдесно, благодаря, ще отида да ги видя на място довечера. Gift Heart

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 12:17 от alethea

# 143
Вчера ми бяха паднали гемиите. Обаче наличието на тези ми оправи настроението

# 144
Тази маска не мога да я намеря във Варна 😞

# 145
Аз пък съм на косъм да си изхвърля мицеларната вода. Забелязвам, че все повече жени я отбягват, толкова ли е вредна? Мисля си, че само аз съм в грешка, че я ползвам. Ще ми се да си взема това хваленото олио на Балеа, или това на Нивеа, но съм с мазна кожа и го свързвам с още по-голямо омазняване. Някой с мазна кожа да сподели как е?

# 146
Защо да е вредна мицеларната вода?

# 147
Направо се втелясвате вече, както казваше баба....

# 148
Аз ползвам хем мицеларна вода, хем маслен балсам след нея, а балсама пък отмивам с вода и малко почистващ гел. Кожата ми е комбинирана и нямам проблеми.
Когато не слагам грим, измивам лицето директно с почистващ гел.

# 149
Аз пък съм на косъм да си изхвърля мицеларната вода. Забелязвам, че все повече жени я отбягват, толкова ли е вредна? Мисля си, че само аз съм в грешка, че я ползвам. Ще ми се да си взема това хваленото олио на Балеа, или това на Нивеа, но съм с мазна кожа и го свързвам с още по-голямо омазняване. Някой с мазна кожа да сподели как е?
Аз се мия с хидрофилно масло.Понякига ползвам мицеларна и преди него, а слвд него почистваш продукт за лице.С мазна кожа съм.

Общи условия

Активация на акаунт