Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 80

• 52 595
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Light of Zartha
Ами аз слагам вече няколко пъти червено и ме хваща, но по дължините, където е тъмно става по-скоро отенък и той пада бързо, но си червенее на слънце.

# 601
Machken боя боя не изсветлява. Предполагам само със изсветляващ продукт ще се получи по-светъл цвят, другото което можеш да направиш и е по- щадящо за косъма са кичури.

# 602
Искам да похваля тази маска за очи на Schaebens

И тези капсули на Балеа

Усещам кожата около очите си много добре след това.

# 603
...
П.п. сетих се да питам още нещо. Тези два гела за лице приличат ли си:
https://makeup.bg/product/558263/
https://www.amazon.eg/-/en/Balea-Aqua-Skin-Moisturising-Cream/dp/B07KRP8N7K
Ползвам този на Нивеа и съм доста доволна, за цената си е приличен, добре ми влияе на кожата, минус е, че въпреки рекламата как попива за 60 секунди и не оставя лепкаво усещане, всъщност има съвсем лекичко усещане за лепкавост. Но определено не е като други евтинки кремове, които мажа вечер, а на сутринта още ги усещам, все едно току-що съм ги намазала, нула попиване. Та, на Балеа някой пробвал ли го е?
Мисля, че не си приличат. Не съм ползвала на Нивея, но, ако е с консистенция на гел, то на Балеа си е чист крем, няма нищо "гелесто" в него, а и по спомен имаше алкохол денат на предни места в състава.

# 604
Така имам нужда от помощ. Взех си фдт на тру мъч 4н на лицето ми е супер с леко мазна и кожа с белези от чоплени пъпки през тийн периода. На 25г съм. И тук идва един проблем, че на лицето цвета ми е супер, обаче вратлето ми е многооо по светло. И стои смешно.  Като цяло никога не съм успявала да си докарам подходящия номер за кожата, и за това в период от 3 год не съм пипала такъв продукт. Но ми се ще 😔😔 А не знам какво да правя. Даже не съм сигурна дали това ми е подтона. Та бих искала да попитам за някакъв съвет при избор на цвят? Конкретно с този проблем.
Ако взема цвета който ще пасне на врата, в лице няма да стои добре. Поне така си мисля де.
Извинявам се за дългия пост, но просто нямам нерви вече и съм отчаяна. Освен фон дьо тена не слагам нищо друго ако има значение де. Не използвам хайлатър, пудра, руж, контур тн и тн. Не защото не искам а защото нямам време и умения за тези неща 😂

# 605
Пробвай да смесиш с друг по-светъл цвят от същия фон дьо тен на серията.

# 606
  • София
По принцип фдт-ът трябва да пасва на тона и подтона на шията/деколтето.

# 607
Ако сложиш фдт без дори малко руж, той ще ти изглежда като маска. Какви толкова умения ти трябват, че да мацнеш двете скули с една четка с малко руж? Има хиляди клипчета как да си направим лек незабележим грим. Понякога се изумявам като каже някоя, че не се гримира, защото не умее и не знае как. Отделно са тия "аз не слагам изобщо грим, защото натурална съм супер красива и въобще не ми трябва". Ок.
На шията от лицето също така, се прелива фдт, за да не личи рязка граница.
https://m.youtube.com/watch?v=Wwwj-L7-Z58

# 608
Аз фдт не ползвам, но съм виждала някои да мацат и на шията и да го преливат.

# 609
И аз съм за ако се гримираш да е както трябва виждала съм жени сложили сенки без основа без спирала..или само молив нищо друго ми сори но не изглежда добре ..аз си минават вратлето с лека бронзираща пудра и така оеднаквявам ..

# 610
  • Ланкър, планините Овнерог
Вчера влезнах в Лили на Дондуков, до парка Заимов. Щендерите на Катрис и Есенс бяха доста пълни, за разлика от тези в ДМ в Младост 1(не знам другите им магазини как са)

# 611
Вчера влезнах в Лили на Дондуков, до парка Заимов. Щендерите на Катрис и Есенс бяха доста пълни, за разлика от тези в ДМ в Младост 1(не знам другите им магазини как са)
Ами зле са.Само в моловете горе долу

# 612
В петък на Алабин щандът на Катрис беше пълен, но като че не видях нещо ново. Есенс не видях изобщо.

# 613
Определено фдт трябва да се прелее върху шията и дори и върху откритата част от деколтето. Ако шията и деколтето са по светли от лицето просто трябва фдт да се смеси с друг с подходящ цвят и да се прелее (с гъбка сякаш ще е най добре). А, може и да се уеднакви с подходящ цвят пудра, както прави likeawind.
За да стои добре фдт, то кожата трябва да се подготви добре за него. Не е добре просто да се намаца там нещо. За мазна кожа една прилична хидратация и една хубава матираща база ще са от полза.
За суха кожа хидратацията си е  задължителна, както и ако се ползва база тя също трябва да е хидратираща, както и фдт. Може да се започне първо с пръсти да се слага фдт и постепенно да се опита с времето да се слага с гъбичка или четка. Когато лицето е добре подготвено за продукта, то фдт се разнася лесно и не става на петна. Ако се нанася с пръсти после леко може да се блендне с гъбка. Пудрите с цвят спомагат за уеднаквяване и освежаване на цвета, както и за сетването му. Добре е да се нанасят леко като воал с хубава голяма пухкава четка.
След което може да се сложи руж, но много внимателно и премерено, че инак може да стане клоунско.
Не винаги фдт без руж изглежда като маска. Много зависи от фдт и количеството, което се нанася. Озаряващите фдт и пудра са по леки и изравняват тена без да стоят като маска.
За начинаещи препоръчвам да започнат с малки количества фдт на добре обгрижена кожа преди това, защото това е "платното" върху което ще се "рисува" и "четката" трябва да се плъзга леко и равномерно. Базите за грим доста спомагат за това.
За протокола аз съм с нормална към суха кожа, ползвам хидратиращи продукти за основа, не винаги база, но винаги хидратиращи и озаряващи фдт и пудри.
Руж не ползвам, но аз ползвам малки количества фдт за освежаване и изравняване на тена и пудра нанасяна много леко като воал за озаряване.
Истината е, че не се престрашавам да ползвам руж, защото нямам изявени скули и ми е малко трудничко къде точно да поставя цвета. Знам триковете за поставянето на руж в такива случаи като се прави "муцка" все едно за целувка и разни такива посредством които се определя къде да се постави цвета, но още не съм ползвала типичния руж за това. Но съм решила да се пробвам, защото определено си мисля, че ще освежи и затопли визията ми.

# 614
Добре подготвям лицето преди това. Пробвала съм много пъти да слагам руж но винаги накрая изглеждам като клоун. Търся просто да изравня тена на лицето и малко от малко да скрия белезите. Виждала съм жени които са само с фон дьо тен и изглеждат страхотно. Ще пробвам с по-светъл цвят. Чудя се дали да не пробвам с друг фдт или сс. В лили слочвах този на Лумене но ме притеснява че няма да покрие добре. Д руга тема мисля ми бяха препоръчали този

Дали той е по добър за моята кожа?

Общи условия

Активация на акаунт