козметиката на ТАЛОДЕРМА - 4

• 71 035
  • 710
  •   1
Отговори
# 420
Веси, научих за тази козметика от форума. В "Лечител" не съм влизала от години, а и не се интересувам много от разкрасяване. Какъв крем/гел за лице и за около очите би ми препоръчала? На 34 г. съм. Кожата ми е смесена, но и чувствителна (много лесно се изпъпчвам от разни козметики), та не си правя много експерименти. Имам леки мимически бръчици около очите, тъмни кръгове от редовно недоспиване, кожата е суха, без подутини. Ползвам нередовно гел за измиване и хидратиращ крем на Ив Роше.

# 421
Здравей,Веси Hug
Отдавна чета тук и все не се наканвам да ти пиша Blush
В момента използвам крема за около очи Ройбос и крема за ръце Епитализиращ и избелващия лосион, и хума (един вид самоназначих си някои продукти по избор Blush)
Много съм доволна от вашите продукти, и искам да ми препоръчаш пълна серия, подходяща за моята кожа Heart Eyes
Значи на 25г съм, кожата ми е комбинирана, лъщи челото, около носа и брадичката, бузите са по-скоро сухи(особено през зимата). Излизат ми пъпчици главно по челото и много рядко по-брадичката (имам и по някое леко петънце от предишни пъпчици) и имам леко разширени пори на бузите до носа. Имам леки бръчици около очите и една на челото  ooooh! Имам и друг проблем кожата ми е много чувствителна към козметичнипродукти и нерядко се обривам от прехвалени марки  #2gunfire (Рок, Еусерин и Виши   #Crazy )
Друго имам малко пигменти петна по раменете и гърба от неразумно печене на слънце на младини Sick и ако можеш да препоръчаш нещо и за там, че ми седи грозно, а иначе имам хубава кожа на тялото  Thinking
И за целулит ако препоръчаш- ще си златна  Hug Имам и леееки стрии по краката, около дупето ooooh! За справка не съм бременна и не кърмя, така че може и тежката артилерия Blush  Mr. Green
Благодаря предварително и се надявам скоро да ми отговориш.   bouquet
Аааа и къде в София има пълен набор от вашите продукти, аз живея до халите и редовно проверявам Лечителя там, но някои неща ги няма (визирам избелващия лосион)
Мерси още веднъж  bouquet
Весииииии къде сииии Confused
Когато имаш време моля те отговори ми на въпросите- знам че са много, но пък ти винаги даваш добри препоръки и обосновани отговори за всеки  bouquet

еето ме, ето ме, ето ме  Peace
Много се извинявам, но има и такива дни! (периоди по-скоро...  Rolling Eyes ) -  моля ви се, влизайте ми в положението  Blush Praynig  Peace

Та значи, добре си си избрала нещата до тук Simple Smile Но не са достатъчни. В смисъл, употребата на лосиона поставя началото на решаването на доста проблеми накуп (петната, запушените пори, а оттам и пъпки, спомага минимизирането на порите, добрата текстура и равния тен), но.... но изисква и добро зашитаване на кожата след употребата, а и не прекомерна употреба.

Аз предлагам да комбинираш така:
1. Тоалетно мляко - чувствителна кожа
цел: няма парфюм, има екстракти от Лайка и Кестен - избягваме реакции на чувствителност

2. Тоник - мазен и смесен тип кожа
цел: повлияваме порите, поддържаме добри нива на тургора и чистота на кожата, не суши, защото няма алкохол, а ефектът се постига от Д-пантенол и екстрактите
мирише като гелчето с Ройбос - значи тази парф. композ. не те дразни Simple Smile

3. Гелчето с Ройбос Wink

поради съчетанието от чувствителност и бръчици избирам следните:
4. Нощен крем - мазен и смесен тип кожа
цел: няма мазнини и не отежнява кожата, екстрактите балансират, а Дивият кестен успокоява при чувстивтелни кожи като твоята, овлажнява в дълбочина

5. Дневен крем - чувствителна кожа
цел: да успокоява както възпаления, така и реакции към емисии на околната среда и пр., не отежнява мазните кожи, съдържа конкрет от Роза, който освен успокоявващите си и антибактериални свойства има и мощни регенериращи и ревитализиращи такива, с което ще повлияем бръчиците.

/за топлите месеци комбинацията според мен трябва да бъде
Нощен - или за нощен мазна, или нощен около очи на цялото лице
Дневен - или крем мазна - туба, или дневния крем мазна кожа Wink /

За хумата - задължително и етерично Лавандулово масло! То също спомага регенерцията, между другото и то доста мощно Simple Smile
Значи, избелващяит лосион - 1 път седмично или 2 пъти, ако имаш периоди на по-лоша кожа. След него най-добре маска с хума (да не кажа задължително). Мажи вечер. После тоник - гелче ройбос - нощен крем .... знаеш Wink

Целулит - Рубедерм - 9, анти-целулитен, с канелено етерично масло, безпрецедентно! Wink Стриите - ами те няма шанс да изчезнат щом вече са факт  Peace. Смес от Еудермол - 5 и масло пшеничен зародиш подобрява видимо еластичността.

Ами,  Hug, това е от мен.
Ако имаш възможност - отдиви до Ади магазин на бул. Цар Борис, 359 - всичко, което го няма в Лечител, го има там.

bouquet кожа!

# 422
Здравей, Веси. Аз съм сравнително нова, по-точно рядко се включвам в темите. Отне ми около 2 седмици да изчета всичко за козметиката на Талодерма и определено вече и аз съм навита да си купя. В началото си мислех, че ще се ориентирам от всичките въпроси и твои отговори, но колкото повече ставаха определенията за кожа и твоите насоки за продукти, толкова повече с еобърквах, та затова най-накрая и аз се реших да питам.
Та значи характеризирам си кожата най-вече като дехидратирана и освен това със загрубял най-горен слой. От време на време ми излизат и леки пъпчици по бузите най-вече, но те са по-скоро като червеникави петънца, отколкото пъпки. Не съм забелязала да има връзка с цикъла. На 36 години съм. На носа и челото е мазна.
От няколко месеца ползвам крем и маска за чувствителна кожа на "Натурел" (на "Медикс"). Освен тях за лосион продавачката в магазинчето, от където започнах да си купувам този крем и маска ми предложи розова вода, като тя слага в нея допълнително и по 2-3 капки от различни етерични масла - в моя случай нейната преценка беше, че кожата ми е чувствителна, зарази петънцата по бузите. Капките са от масло от лавандула, синя лайка и другите 2 вида не си ги спомням. Вечер си почиствам лицето с този лосион и след това се мажа с крема, а сутрин - пак по нейна препоръка си измивам лицето с крем за бръснене, след него от лосиона и след това от крема. Преди около месец си купих пак от този магазин гел от алое - за дневен крем.
В началото като започнах да ползвам тези продукти се почувствах много добре, но с течение на времето като че ли спряха да ми действат и особено сега през зимния период. И затова искам да започна с Талодерма.
Надявам се, че ще ми препоръчаш нещо, за което благодаря предварително.

Hug здравей!
Благодаря за доверието, което ни оказваш!  Simple Smile
Ще започна с това, че гелчето с Алое не е никак лоша идея - ако знаех откъде мога да си взема такова нещо, бих употребила една опаковка с удоволствие Simple Smile
Розовата вода с капки етерично масло е хубава идея, но има 1 недостаък, поради който предполагам не усещаш вече доброто действие. Таааа.... идеята е в това, че маслата се разтварят в масла и... тази смес е двуфазна най-общо казано. Маслото плува над водата и реално, дори и при раздрусване, си изразходила етеричните масла още в началото. А и количеството трябва да е пропорционално на мл. розова вода. А масло във вода или вода в масло прави емилсия, ако се хомогенизира Wink (демек крем). С 2 думи - хубава е идеята, но при приложението е трудно да имаш исканите резулатати. Но пък е оцелила маслата вътре. Пък и не мисля, че е добре щом имаш чувствителност маслата да престояват толкова часове на кожата ти  Peace Rolling Eyes (лично мнение с оглед на по-викоя сенсибилизационен индекс на етричните масла, поради високата концентрация на активни вещества в тях).

Предлагам ти следното:
1. Талодерма - Тоалетно мляко за чувсвтителна кожа
с Глицерин, екстракти от Лайка и Див кестен, урея, вит. А и Е, няма парф. композ. (ПК)

2. Тоник - мазна и смесена кожа
с Д-пантенол, екстракти от Лавандула, Репей, Хмел, Хвощ, Дъбови кори и Бреза, урея, вит. А и Е, без алкохол

3. Това въпросното гелче с Алое Simple Smile
(ще се радвам да ми подскажеш и какво съдържа, кой го произвежда и за колко си го купуваш - може да препоръчвам това нещо в някои случаи Simple Smile )

4. Нощен крем - мазен и смесен тип кожа
с екстракти от Див кестен, Розмарин, Глог, Невен и Бреза, урея, вит. А и Е

5. Дневен крем - чувствителна кожа
с конкрет от Роза, екстракти от Див кестен, Лайка, Чимшир, Сладък корен, урея, вит. А и Е, натурални масла от Гроздови семена и Жожоба, спф 12

6. Лосион - избелващ, първите 3 дни всяка вечер, а след това само 1 път на седмица или 10-на дни.
След него - маска с хума. Ако си вземеш и етерично масло за нея - няма да е лошо. Лавандулата е отново добра както за омазняването, така и за възпаленията и проявите на чувствителност.
А маска с хума е добре да си правиш 2 пъти седмично по принцип. Хумата също успокоява кожата.

А като ми кажеш какво има в това гелче с Алое - ще ти кажа след и преди кой продукт да го нанасяш Simple Smile

Hug
  bouquet кожа и чакам да ми пишеш!

# 423
  • Стара Загора
Веси, много, много благодарности за отзивчивостта  newsm51 smile3525
Разбрах за лосиона с розовата вода и мисля да си доизползвам остатъка само за почистване вечер. Още утре ще потърся препоръчаните продукти.

гел от алое:

http://images12.snimka.bg/001901688.jpg

Всъщност то се продава в тубички, но продавачката в магазина продава и по-малки разфасовки - една тубичка я дели на 3 части, защото цената е доста висока - аз си купих едно малко бурканче и цената му беше 9 лв. и нещо, значи цялата тубичка е около 18-19лв.
Но информацията на това етикетче но е много пълна - не пише състав.
Забравих да пиша и за златното масло, което ползвам за около очи.
Тези продукти ги пупувам от магазин "Чародейка" в Стара Загора, но не знам в другите градове дали има такива.

# 424
Веси, аз да ползвам ли съветите които си дала за карамбер, защото и аз имам сходни проблеми?

# 425
Веси, научих за тази козметика от форума. В "Лечител" не съм влизала от години, а и не се интересувам много от разкрасяване. Какъв крем/гел за лице и за около очите би ми препоръчала? На 34 г. съм. Кожата ми е смесена, но и чувствителна (много лесно се изпъпчвам от разни козметики), та не си правя много експерименти. Имам леки мимически бръчици около очите, тъмни кръгове от редовно недоспиване, кожата е суха, без подутини. Ползвам нередовно гел за измиване и хидратиращ крем на Ив Роше.

Steisi, здравей  Flutter
Моето предложение за теб е да мажеш околоочен гел с Ройбос под кремовете - дневен и/или нощен, каквито употребяваш, а за около очи нашият Нощен крем за около очи, заради тъмните кръгове. Ако 1во сложиш гелче на очичките, а после от крема - не е проблем, не е възможно и претоварване. Изпозлвай и като дневен Wink
Целта е екстрактът от Ройбос, който е в добра концентрация, да даде допълнителен дрениращ и микроциркулационен ефект, а и има Д-пантенол, който заздравява клетъчната структура Simple Smile

bouquet кожа!

# 426
wesi моля те отговори и на моя постинг плззз.
също още въпрос- как да си защитя лицето от студа? дневният крем за смесена кожа на талодерма достатъчен ли е?

да напомня- кожата си определям като нормална към смесена, имам комедони по бузите, може би е  дехидратирана, това , което правя е да я мия с вода, понякога с маската с хума, и да мажа гел ройбос по цялото лице. пъпчасвам от подхранващите кремове и засега единственото коеот правя е това, а през деня слагам пак гел ройбос и после дневен крем за мазна/смесена кожа на талодерма. на 25 г съм . искам да подхраня с нещо, но не знам с какво? как да разбера кожата ми дали има нужда от доп подхранване? не ми опъва, няма лишеи тази година..имам назалноустни гънки:(/много гримаснича с лице/  както и тъмни кръгове под очите.
плз дай съвет:)) хем да подхраня хем да не омазня, хем да защитя от студа, хем да не бръчкясам..изобшщо сложна работа:))

Веси, аз да ползвам ли съветите които си дала за карамбер, защото и аз имам сходни проблеми?

Hug да!!!, абсолютно.
Само да уточня кои неща, ако може Simple Smile
Запази дневния крем този - за мазна и смесена кожа!
А подхранването ще направим с маслена маска Simple Smile
Не ти трябва особено подхранване - трябва й ревитализиране, но със съответните за типа кожа неща Wink
С избелващия лосион ще имаш хубави резултати още на 1вата седмица. И ти така постъпи - първите 3 вечери, всеки ден. Нека хумата бъде на маска с Лавандулово етерично масло според както ви уча!
А с този дермален разтвор масло гроздови семена и Лавандулово масло (който се слага в хумата) ще използваш 1 път в седмица за маслена маска така:
Почистваш хубаво лицето. Между другото, тоалетните млека се отмиват след обтриването с тампон! След това намазваш с леки движения лицето с дермалния разтвор, а отгоре му полагаш предварително залята с вряща вода хавлиена кърпа, но много добре изцедена - пара да се вдига, но да не се изгориш. Стоиш така 10-20 мин. - колкото ти е комфортно. После не слагай гелче с Ройбос (щото върху маслото няма да попие Wink, независимо от това, че маслото ще се абсорбира напълно), а направо от Нощния крем за мазна и смесена кожа. От него ще подобриш рязко състоянието на кожата - обещавам!   bouquet
Такава маска мисля, че ти стига 1 път седмично. Не я прави с руго масло - кажи речи само маслото гроздови семена е добро за мазни и смесени кожи. И други - Авокадо също, между впрочем! Ако имаш възможност, за маслената маска си вземи отделно масло Авокадо, защото е много благотворно, а и леко стимулира колагеновия синтез Wink

bouquet кожа и чакам да видя имаш ли въпроси...!

# 427
Здравей, Веси!
Нова съм във форума, но темата за козметиката на Талодерма силно ме заинтригува. Заслугата за това е най-вече твоя   bouquet Защото винаги даваш бързи и изчерпателни отговори, съобразени с всеки конкретен случай. Не можах да изчета всичко по темата, защото от време на време не ми се зарежда форумът и е много изнервящо, но от това което прочетох успях да се ориентирам какви продукти ще са необходими за моя тип кожа и побързах да си ги набавя. Това, което нямаше, поръчах и от следващата седмица започвам да се мажа.
Въпросът ми е дали вашата фирма предлага продукти за коса ( от сайта ви нищо не разбрах). В аптеката ми казаха, че не предлагате, но реших за по-сигурно да те питам. Ако все пак не предлагате, би ли могла да ме посъветваш за някакви маски (примерно) или масла за подхранване и блясък на косата (евентуално и с/у косопад). Извинявам се, ако темата е вече обсъждана, но както казах, съм нова тук  Embarassed
Предварително ти благодаря.

здрасти  Hug

Е, ти пък точно този път оцели момент, когато не отговарям  Blush  Mr. Green
Не, продукти за коса все още нямаме! Особено пък за шампоаните колежката казва, че ако ги правим в машините за кремове, ще напълним и 2та етажа с пяна  Mr. Green

А за коса:
- стимулант за коса на Икаров -   bouquet супер е!
- само маска с масло гроздови семки на косата е супер   bouquet Придава блясък, гъвкавост, овлажнява, подхранва скалпа и косъма по дължината му едновременно.
- Билка имат тоник с Бреза, Коприва и Орех - хубава комбинация. Само консервантът дава сърбежи при по-чувствителни скаплпове.
.....
Ами, това е Simple Smile
  bouquet

# 428
  • Countryside
Веси, благодаря ти много за изчерпателния отговор  bouquet
Златна си Heart Eyes
В събота ще ида да си напазарувам необходимото Flutter
Само остана за петънцата на гърба- освен висок слънцезащитен фактор лятото, да ги мажа ли с избелващия лосион, за да понамалеят ThinkingМисля да ги елиминирам до лятото Blush
Мерси още веднъж  bouquet  Heart Eyes  Mr. Green

# 429
Веси, моля те, дай съвет и на мен, копирам ти "особеностите" си Simple Smile :
"Здравей, Веси, много съм впечатлена от вниманието ти към всеки и компетентните препоръки, които даваш. Мислех, че ще се справя сама, след като видях съветите ти, но вече усещам, че имам нужда от помощ. Моята кожа е много мазна, въпреки, че вече съм на 30 години. Използвам сутрин матиращ крем на Виши, но след няколко часа кожата ми отново е мазна. Имам разширени пори и черни точки на Т зоната, а в последните месеци ми се появиха и финни разширени капилярчета по бузите. Всъщност точно те много ме притесняват. И всичко това придружено с тъмни сенки под очите. Как ще ми препоръчаш да й помогнем на  тази моя кожа?"
Само да добавя и за първи видими бръчки по челото.

# 430
Веси, здравей! Бъди здрава и все така отзивчива! smile3501
 Използвах всичко, което ми препоръча,/ Без"Магия"-та, нямаше я в Ямбол/. Много съм доволна , благодаря ти!
 Какво ще ми препоръчаш по- нататък? Имам леки пигментни петна, "подарък" от бременността, а вече е февруари. Трябва да взема сериозни мерки, че да не стане късно! На 39 съм, малко сбръчкана, със смесена кожа, без блясък. Кажи, моля те, кои от вашите продукти от избелващата серия да си купя? Какво ще кажеш? Нямам търпение! rotfImbo

# 431
Здравей Веси, на 33 год. съм от Перник, нямам конкретни проблеми, освен че започвам да остарявам, кожата ми е нормална, по-скоро суха.Какъв дневен и нощен крем би ми препоръчала и в кои аптеки в Перник мога да го намеря ?
Благодаря!

# 432
  • Ах, морето
Благодаря за изчерпателния отговор, Веси. Мисля, че съветите, които си дала относно маските за коса, ще са от полза не само на мен, но и на всички мами, които  освен с хубава кожа, искат да блестят  и със също толкова хубава коса.
Относно околоочния гел с ройбос, имаш ли представа откъде в Бургас може да се купи. В аптеката ми казаха, че само в "Лечител" го зареждат, а в "Лечител" май въобще не го бяха чували. Казаха ми, че по принцип не го зареждали.   newsm78 Странно

# 433
Веси, благодаря ти много за изчерпателния отговор  bouquet
Златна си Heart Eyes
В събота ще ида да си напазарувам необходимото Flutter
Само остана за петънцата на гърба- освен висок слънцезащитен фактор лятото, да ги мажа ли с избелващия лосион, за да понамалеят ThinkingМисля да ги елиминирам до лятото Blush
Мерси още веднъж  bouquet  Heart Eyes  Mr. Green

Вярно бе  Hug  Sunglasses
Oтнасям се като пиша и пропускам...
Ми да, мажи с лосиона преди баня и си вземи изблеващия тоник поне към него, на вече подсушена кожа. Бих ти предложила серумът като 1ви вариант към лосиона, а ако искаш финансово по-олекотеното решение - тоника Wink Но ти имаш достатъчно време до лятото - въпрос на личен избор  Simple Smile

bouquet кожа!

# 434
Дъщеря ми е на 14 години. Има  младежки пъпки и много белези от тях! Как да премахне пъпките и с какво да заличи белезите?

Общи условия

Активация на акаунт