козметиката на ТАЛОДЕРМА - 4

• 70 988
  • 710
  •   1
Отговори
# 435
Веси. имам само два въпроса засега- за хидратирането мога ли отвреме на време да се намазвам и с паетче чай от ройбос, защото го обожавам и го пия почти всеки ден. също дали дневният крем на талоодерма за мазна и смесена кожа е достатъчна защита от слънцето . това което разбрах от съветите ти е :
маска от хума с лавендър 1 път седмично, след намазване с лосион за избелване.
всеки ден почистване на лицето с мляко за мазна и смесена кожа и тоик за същата кожа и след това гел ройбос и дневен или нощен крем взависимост дали е ден или нощ .
1 седмично маслена баня с дермален разтвор на гроздови семена и лавандула. като след това се намазвам сао с нощен крем , без гел на ройбос.
така ли е?
а последен въпрос : в един и същи ден ли трябва да се прави маската с хума и маслената баня ли отделно?

# 436
Oleum Lavandulae -това ли е дермален разтвор на лавандуловото масло?В една аптека ми го препоръ4аха като ок за допълнението към маската с хума...Или бъркам нещо? ooooh!

# 437
Забравих да попитам- ако това е дермалния разтвор, направо от него ли капвам в каши4ката с хумата или добавям още нещо? Thinking

# 438
Веси, моля те, дай съвет и на мен, копирам ти "особеностите" си Simple Smile :
"Здравей, Веси, много съм впечатлена от вниманието ти към всеки и компетентните препоръки, които даваш. Мислех, че ще се справя сама, след като видях съветите ти, но вече усещам, че имам нужда от помощ. Моята кожа е много мазна, въпреки, че вече съм на 30 години. Използвам сутрин матиращ крем на Виши, но след няколко часа кожата ми отново е мазна. Имам разширени пори и черни точки на Т зоната, а в последните месеци ми се появиха и финни разширени капилярчета по бузите. Всъщност точно те много ме притесняват. И всичко това придружено с тъмни сенки под очите. Как ще ми препоръчаш да й помогнем на  тази моя кожа?"
Само да добавя и за първи видими бръчки по челото.

Здравей и ме извини за закъснелия отговор  Hug
Тук става сложно Simple Smile , но все пак не и невъзможно. Ще ти предложа оптималният според мен вариант за момента. Според мен ще започнем с един дневен продукт, а след изчерпването му - с друг. Просто най-напред трябва да повлияем омазняването и последствията му, а сетне капилярчетата Simple Smile Те, междувременно, все пак ще бъдат подкрепени от нощния крем за мазна кожа - не се притеснявай Simple Smile Обикновено кожата се докарва до някакъв тип чувствителност, защото омазняването често се третира много агресивно и бариерните функции на кожата се нарушават ....  Rolling Eyes

В страни от тази обширна тема, предлагам ти следното:

1. Тоалетно мляко - мазен и смесен тип кожа
2. Тоник - мазен и смесен тип кожа
3. Хума + масло Гроздови семена + чисто етерично Лавандулово масло
4. Маска за мазен тип кожа и при акне
5. Нощен крем - мазен и смесен тип кожа
6. Крем - мазен и смесен тип кожа, туба, 50 мл.
7. Дневен крем - чувствителна кожа
8. Околоочен гел с Ройбос

Схемата е следната:
1-ва седмица:
ВЕЧЕР: тоал. мляко (изплакваш) - маска от тази в тубата за 20-30-40 мин., по твоя преценка - тоник - гелче с Ройбос (и около очи, разбира се Simple Smile ) - кремчето от тубата

СУТРИН:
тоал. мляко - тоник - гелче - крем тубичка

2-ра седмица:
Готовата маска остава само 1 път седмично.
Маска с хума и Лавандула - всяка вечер през тази седмица.
Кремчето в тубата минава като дневен, до изчерпването му Simple Smile
Сутрин вече може да не миеш отново с тоал. мляко.
ВЕЧЕР: тоал. мляко - маска с хума - тоник - гелче Ройбос цяло лице и очи - Нощен крем за мазна и смесена кожа

СУТРИН: хладка вода - тоник - гелче Ройбос - кремче туба или Дневен крем за чувствителна кожа (като изчерпиш крема  в тубичката)

Hug  Grinning Мисля, че ще имаш бързи и задоволителни резултати. Тоникът можеш също да заменяш алтернативно с този за чувствителна кожа Wink Но започни със за мазна кожа, че да дръпнем малко омазняването. Ще се балансира от продуктите с Лавандула Simple Smile

Ами, ако имаш въпроси - на разположение съм.
  bouquet кожа!

# 439
Oleum Lavandulae -това ли е дермален разтвор на лавандуловото масло?В една аптека ми го препоръ4аха като ок за допълнението към маската с хума...Или бъркам нещо? ooooh!

Забравих да попитам- ако това е дермалния разтвор, направо от него ли капвам в каши4ката с хумата или добавям още нещо? Thinking

привет! Simple Smile

Ами, да, по принцип разтворите на етерични масла в аптечните мрежи се подвизават като Oleum ..... Ние също произвеждаме, но се зарежда в прекалено малки количества и аз затова се въздържам да ви ангажирам с търсененто му по какъвто и да е начин.  Peace
Ако не пише изрично, че е масло в чист вид, то значи е дермалният му разтвор. А и по цената ще го познаеш. Едно чисто етерично масло Лавандула, 10 гр. би било поне около 4 лв. Simple Smile
Да, направо от този разтвор капвай в хумата съответния брой капки!

bouquet кожа!
И пиши с коментар.

# 440
Веси, здравей! Бъди здрава и все така отзивчива! smile3501
 Използвах всичко, което ми препоръча,/ Без"Магия"-та, нямаше я в Ямбол/. Много съм доволна , благодаря ти!
 Какво ще ми препоръчаш по- нататък? Имам леки пигментни петна, "подарък" от бременността, а вече е февруари. Трябва да взема сериозни мерки, че да не стане късно! На 39 съм, малко сбръчкана, със смесена кожа, без блясък. Кажи, моля те, кои от вашите продукти от избелващата серия да си купя? Какво ще кажеш? Нямам търпение! rotfImbo

Hug  Hug  Hug
Здрастии!
Ами, по принцип си избери комбинацията между
Избелващ лосион + избелващ тоник и
Избелващ лосион + избелващ серум.
Кремът има повечко мазнинки - ще се въздържа при твоя тип кожа Simple Smile
Подозирам, че използваш дневен реивтализиращ крем. Крем Магия и в момента няма в Ямбол (да му се не види  newsm78 ), но ще ти кажа аптеките, в които се зарежда при всеки курс и можеш да си поръчаш продуктите:
Даскалова ЧА
Много добре заредена с наши неща. Купуват често.
пл. "Освобождение" 3

Мултифарм ЧА
ул. Стара Планина - номерът някой го е затрил в системата
тел. 046/662808

Ралица ЧА
ул. "Жеко Андреев", 26
там са взели и по един брой от избелващите серум, лосион, крем

Чалъкова ЧА
046/664305
Адресът нещо се припокрива и затова давам само телефон. Simple Smile

И четирите аптеки ще ти вършат работа, ако искаш да си заявиш продукт.
Само за протокола - Дневен + Нощен крем Магия в момента са с 15% отстъпка, ако аптеката ги поръча наведнъж Simple Smile - може да се навият лесно Wink
А между другото, избелващяит лосион ще допринесе много за избистрянето и освежаването на кожата - и тена, и текстурата й.
Кажи, ако искаш какво изпозлваш текущо, за да видим как ще завъртим схемата Wink

Hug и   bouquet кожа!

# 441
Дъщеря ми е на 14 години. Има  младежки пъпки и много белези от тях! Как да премахне пъпките и с какво да заличи белезите?

Здравей!

Бих искала да знам повече, моля:
- какви са пъпките? (много, малко, на определени места, по цялото лице, подкожни, избиват лесно ...?)
- колко е силно омазняването и къде порите са най-проблемни?
- с какво третира в момента?
- има ли някакви признаци на чувствителност на кожата (към температурни амплитуди, агресивна козметика, капилярчета, чести зачервявания, несвързани с акнето)?

Просто бих искала да се ориентирам по-добре кое по колко време да стои върху лицето и с кои продукти да започнем.  Peace

В очакване съм!  Hug

# 442
  • Варна
Здравей Веси  bouquet
Влизам да ти кажа че се чуствам чудесно в своята кожа Heart Eyes
изпълнявам всичко стриктно,като признавам си едно нещо не правя. Blush.маската с хума Confusedтака и не разбрах как точно да я направя Embarassed Embarassed Embarassed
Купих си някакво масло от лавандула/на него пише:получено при дестилация с водни пари на неизсушени лавандулови цветове/.сложих към 15 капки в Гроздовите семена на Икаров.Добре ли съм постъпила и ако да по колко капки да слагам в маската.
Търсих я маската къде е написана,но търсачката не работи,а ме беше срам пак да те занимавам със себе си при наличието на толкова други дами с въпроси.
Благодаря ти предварително  bouquet  bouquet

# 443
  • София
Веси, успях да си намеря крема за мазен и смесен тип кожа в тубичка - от аптека Феникс в Красно село.
Много ти благодаря, че ми помогна да го открия. Обаче сега се оказвам с два дневни крема. Може ли този в кутия да го ползвам вечер, а този в тубичката - сутрин?

По-скоро обратното, мила! Peace
Нали дневният ти е в бялата кутийка, не си говорим за друг крем? .. Мога да видя назад, но бързам да свърша и някои други неща както винаги ....  Blush  Rolling Eyes
Щом казваш дневен - вярвам на 100% Simple Smile
Не нанасяй никакви дневни кремове вечер - защо ти е филм от филтри върху лицето вечер - нека диша свободно! Все пак през деня са там със защитна цел, но вечер са излишни меко казано.
Тубичка - вечер, за нощен.
Дневен - за дневен  Sunglasses

bouquet кожааа!
Ако има нещо - пиши непременно!
 Hug

Веси,
Извинявай - чак сега намирам време да ти благодаря за съветите.
Чувствам кожата си много добре. Мисля да си взема избелващия лосион, защото имам тук-там някое петънце от стари пъпки.
Ще пиша след време за резултата.

# 444
Веси. имам само два въпроса засега- за хидратирането мога ли отвреме на време да се намазвам и с паетче чай от ройбос, защото го обожавам и го пия почти всеки ден. също дали дневният крем на талоодерма за мазна и смесена кожа е достатъчна защита от слънцето .

Ми, може Simple Smile Той самия Ройбос дава и други ефекти освен овлажняването - съдържа малко АНА киселини, с което избистря, високо минерализиран е и има силни заздравяващи, противоалергични, успокояващи, подобряващи кожната структура свойства.
Можеш да мажеш, разбира се Simple Smile - на почистена кожа, обаче! Wink

Да, спф 12 е достатъчен при нормални условия на нашите ширини при кожи, които не се пигментират (не са проблемни в това отношение).

Цитат
това което разбрах от съветите ти е :
маска от хума с лавендър 1 път седмично, след намазване с лосион за избелване.

Да, точно така! Simple Smile

Цитат
всеки ден почистване на лицето с мляко за мазна и смесена кожа и тоик за същата кожа и след това гел ройбос и дневен или нощен крем взависимост дали е ден или нощ .

Да. С една малка разлика - сутрин няма нужда да чистиш с тоал. мялко. И хладка вода преди тоника стига.

Цитат
1 седмично маслена баня с дермален разтвор на гроздови семена и лавандула. като след това се намазвам сао с нощен крем , без гел на ройбос.
така ли е?

Да. Просто след маслената баня гелчето не би попило. Можеш да го мажеш преди това, обаче, ако искаш Simple Smile

Цитат
а последен въпрос : в един и същи ден ли трябва да се прави маската с хума и маслената баня ли отделно?

Не пречи и в един ден. Но по принцип ти препоръчвам така:
1 ден от седмицата - лосион + маска хума
друг ден - маска хума + маслена маска

bouquet кожа!  Hug
Пиши за резултатите!

# 445
Здравей Веси  bouquet
Влизам да ти кажа че се чуствам чудесно в своята кожа Heart Eyes
изпълнявам всичко стриктно,като признавам си едно нещо не правя. Blush.маската с хума Confusedтака и не разбрах как точно да я направя Embarassed Embarassed Embarassed
Купих си някакво масло от лавандула/на него пише:получено при дестилация с водни пари на неизсушени лавандулови цветове/.сложих към 15 капки в Гроздовите семена на Икаров.Добре ли съм постъпила и ако да по колко капки да слагам в маската.
Търсих я маската къде е написана,но търсачката не работи,а ме беше срам пак да те занимавам със себе си при наличието на толкова други дами с въпроси.
Благодаря ти предварително  bouquet  bouquet

Hug Hug Hug - Много се радвам!

Ами, да, правилно си постъпила - 15 капки е 55 мл. е добре Simple Smile
В маската слагай по 4 до 8 капки от разтвора!

bouquet   bouquet кожа!

# 446
  • Варна
Благодаря ти,Веси  bouquet
Пак ще ти пиша Hug

# 447
Дъщеря ми е на 14 години. Има  младежки пъпки и много белези от тях! Как да премахне пъпките и с какво да заличи белезите?

Здравей!

Бих искала да знам повече, моля:
- какви са пъпките? (много, малко, на определени места, по цялото лице, подкожни, избиват лесно ...?)
- колко е силно омазняването и къде порите са най-проблемни?
- с какво третира в момента?
- има ли някакви признаци на чувствителност на кожата (към температурни амплитуди, агресивна козметика, капилярчета, чести зачервявания, несвързани с акнето)?

Просто бих искала да се ориентирам по-добре кое по колко време да стои върху лицето и с кои продукти да започнем.  Peace

В очакване съм!  Hug

Пъпките на дъщеря ми са по цялото  лице,но най - много по челото и брадичката! Не са подкожни,не са ситни, лесно избиват! Има разширени пори по бузките и брадичката! В момента изполсва Eucerin , но се е мазала с какво ли не и нищо няма особен ефект! Няма алергии! Съжалявам,че не мога да Ви дам по-насочваща  информация!

# 448
Веси, използвам все още дневен крем за мазен и смесен тип кожа, понякога ревитализиращ. Ще проверя при Бакалова какво има. Благодаря ти много!

# 449
Хей, ето ме и мен отново.Първо -здравей! Не съм писала, защото нямах нужда -в смисъл, че си ползвам продуктите ви и всичко е о,кей.Но като влизам във форума и чета за избелващата серия ми се ще да питам само ако има нужда ли се ползва или е хубаво от време на време за профилактика и на безпроблемна кожа.Чета, че има пийлинг ефект и ако ми препоръчаш нещо с удоволствие ще си го взема,всъщност не ме притеснява и цялата серия да си купя, но ще те моля да ми кажеш как да процедирам.А иначе днес си купих трети крем Магия, но имаха само нощният и пак си взех от него.Мисля, че няма проблем да го ползвам отново-какво ще кажеш?Взех си пак тоника и млякото на ройбос.Ако си намеря и дневния магия ще си го купя и него.Между другото след горещо препоръчване на вашата козметика имате вече постоянни клиенти от региона Дупница, Сапарева баня.Даже днес дойде племенницата ми в София с един огромен списък с поръчки и опоска щанда на Лечител в халите.Това е.Ще чакам като имаш време да ми пишеш.Бай, бай. Stop

Общи условия

Активация на акаунт