Проблем с пожизнен ползвател

• 5 292
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
Каквото и да си говорим, авторката е собственик.
Собственик е, но на гола собственост. А това е много различно от другите видове собственост. Все пак, мисля, че всеки от нас има право да се разпореди приживе със собствеността си както намери за добре. Най-често я оставяме на децата си, което обаче съвсем не е задължително и обратното не винаги е лошо.

# 61
Има и друго не се знае, колко дъщерята е била дъщеря все пак... Имам предвид има "деца" които не поглеждат родителите си, но чакат с нетърпение да им вземат къщата, имуществото, парите и т.н....
Дъщерята не се знае колко е била дъщеря, а любовникът се знае колко е бил любовник?
Грозно!

# 62
Грозни е наистина...но пък не е като нещо, което и аз не съм чувала...

# 63
Има и друго не се знае, колко дъщерята е била дъщеря все пак... Имам предвид има "деца" които не поглеждат родителите си, но чакат с нетърпение да им вземат къщата, имуществото, парите и т.н....
Дъщерята не се знае колко е била дъщеря, а любовникът се знае колко е бил любовник?
Грозно!
Абсолютно е грозно, но като си имаме предвид волята на майката значи е имало нещо..., едва ли ей така просто позволява да се случи това...,алкохоличка или не (разбираме от преден пост) вярно не знаем всъщност каква е била ситуацията! И защо обвинявате човека нито го познавате, нито нищо и аз мога да пиша, че съм арабска принцеса тука или че я познавам вие няма как да знаете така ли е или не е така... Тука всеки може да се изкара, че е с ангелски крила, а всъщност да е най-отвратителното същество...

# 64
А поведението на този мъж?
Има свои имоти, но е решил да държи на улицата дъщерята и освен това създава и други проблеми.
А една жена под наем трябва да преглътне обидата, която е нанесена от тази, на която би трябвало да и пука за нея.
Разбирате ли колко е трудно? Колко е трудно това да понасяш несправедливостта на починал.
Подигравка от оня свят.
Грубо, но право казвам.

# 65
А поведението на този мъж?
Има свои имоти, но е решил да държи на улицата дъщерята и освен това създава и други проблеми.
А една жена под наем трябва да преглътне обидата, която е нанесена от тази, на която би трябвало да и пука за нея.
Разбирате ли колко е трудно? Колко е трудно това да понасяш несправедливостта на починал.
Подигравка от оня свят.
Грубо, но право казвам.
Подигравка от ония свят, по добре от колкото да ти се подиграват прижеве. (не казвам, че авторката на темата е такава), но имаш майка и ние ѝ обръщаш грам внимание, чакаш я едва ли не да "пукне" и после ѝ ламтиш за имота!
Виждала съм го, жена която няма деца, има един брат, тя болна от рак веднъж не дойде да я види как е, аз я гледах, сменях памперси сутрин ставах и ходих да я преместя от спалнята в хола (за щастие си преписа имотите на племенниците си), тя почина, а брат ѝ правише тънки сметки да ѝ продаде апартаментите да си купи къща (даже къща си бяха избрали и оферта бяха направили) така, че не знаем кой, какво и защо, че да съдим!

# 66
  • София
Има и родителки, които зарязват децата си.

# 67
Жената е решила как да постъпи с имуществото си, ако на наследниците не им изнася - имат варианти да се откажат.
Във всеки стар вход има поне 2-3 апартамента с някакъв вид запазено право на ползване, не е нещо небивало за обществото нито сега, нито в миналото.

# 68
Както се оказа не е само това единствен вариант. Може да взее все пак някакви пари и да остави на друг да се оправя с ползватели.

# 69
  • София
Само дето парите, които ще вземе ще са минимални и няма да са достатъчни да си разреши личния жилищен проблем, а и при справката за тежести ще се види, че имотът е с такива, което автоматично ще стопира много от желаещите, които явно няма как да предвидят колко точно години още ще живее ползвателят.

# 70
Ще чака и накрая ще дочака, когато вече няма да и се работи. Просто имаме отлагане във времето. По-добре така, отколкото да му го беше прехвърлила или пропила.

# 71
Тя ще си обяви тежестите и цената и ще си намери купувач. И по-добре малко пари, отколкото никакви , ако се откаже. И по-добре без мъкнене на тежести , според мен специално.
Всеки си има собствени приоритети все пак.

# 72
Жената е решила как да постъпи с имуществото си, ако на наследниците не им изнася - имат варианти да се откажат.
Във всеки стар вход има поне 2-3 апартамента с някакъв вид запазено право на ползване, не е нещо небивало за обществото нито сега, нито в миналото.
Право на ползване е обичайна практика, когато собственик приживе прехвърля собственост върху жилищен имот и си запазва пожизнено право на ползване. Това тук е много различна ситуация. Това че любовникът е задържал документите за собственост и не е искал да ги даде казва много. И за човека и за възможността този човек да е манипулирал жената с цел придобиване на жилището. И това е нещо, което се случва - манипулация и подвеждане от партньор с цел лично облагодетелстване. Може да се е опитал да придобие собствеността, но майката не е направила това т. е е искала жилището да е за дъщеря й и това оборва хипотезата, че не са били в добри отношения. Този любовник, дори не съпруг си е променил държанието след смъртта на майката. Това също казва много и за човека и за възможността жената да е била манипулирана.

# 73
  • София
Зависи. Ако имотът е на хубаво място и е достатъчно добър, а авторката има деца, може да е по-изгодно за нея да обезпечи след време децата си, вместо сега да вземе и изхарчи едни никакви пари.
Защото не са никакви пари, а е инвестиция в бъдещето.

# 74
Тя ще си обяви тежестите и цената и ще си намери купувач. И по-добре малко пари, отколкото никакви , ако се откаже. И по-добре без мъкнене на тежести , според мен специално.
Всеки си има собствени приоритети все пак.

Защо пък никакви? Ако го дочака да умре ще си вземе парите в пълен обем, въпрос на време (предполага, че не е младеж). А ако продаде сега ще вземе 1/3 от цената. Впрочем, алтернативата си е въпрос на нужди и приоритети.

Общи условия

Активация на акаунт