АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 495
  • 759
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Като слушам за какво става въпрос в Англия,ми настръхва косата. Чувала съм от познати, че им е кофти здравната система, но от разказите ти Magic ,си давам сметка,  че "кофти" е много меко казано.
Ако имаш вариант за секцио,може би наистина е по-добрия вариант. Добре,че има опция за частни прегледи. А и щом имаш вариант да родиш в България, никой няма да те върне,особено ако си плащаш.

Аз също имах доста шевове с първото раждане,но някак си бързо се възстанових.  Пръсках се стриктно с Цикатридина и зарастнаха за десетина дни. При секс само първия път болеше.
Явно си зависи и от лекаря,който те шие и от самия организъм.
Сега се надявам пак нормално да си родя, но и секцио да се наложи,не ме е страх. Важното е всичко с бебето да е наред.

Момичета, вие ниско долу ли усещане бебета? Аз го усещам от няколко дни,едно като подбутване ,но е на нивото  на пъпа,все на едно и също място от дясната страна.

# 241
И толкова писане не отговорих, ако се наложи да идвам в България, имам опция Велинград в моя къща - лекари хахаха... Няма да коментирам, отпада. Пловдив имам опция, няма да е удобно но ще ме приемат, Варна - оттам съм по принцип, но нямам жилище пак ще е сложно София - роднини, пак малко сложно Сливен - Роднини...кой иска раждаща жена у тях ей така от нищото Grinning Ще се измисли нещо, до 9тия месец ще съм сама, после мъжа ми ще дойде 100%... И кога ще върнем в "прекрасна Англия" , не знам... До там да я докараме, най лесното ще е. Но по лесно ще е да ги убедя тук...

# 242
И аз днес имам чувството, че ги усещам. Малко под пъпа в дясно. Определено не са газове или други физиологични, леки побутвания са си. Днес съм точно 18гс.

# 243
  • Асеновград
Меджик, те явно толкова са свикнали при тях това да е нормално че.. но като не са видяли друго им се струва нормално. Разсмя ме за фунията😂🤣🤣, едно време баба ми така са и слушали тоновете, онзи ден ми разказва, а е раждала 70-та година.😂 то направо за смях ли е, за рев ли е??
Ти щом веднъж си преживяла такава операция и знаеш какво е няма страшно, както се чувстваш по-сигурна така го направи. Аз сигурно на твое място щях да ги моля за секцио и ако ми откажат да се прибера.😂 Те там секциото го имат като нещо много страшно и като ги слушам как говорят влогърките от Англия и от Америка за тях е много страшно ако се наложи такова нещо, просто манталитета им е такъв, и то като нямаш особен избор, ако беше пълно с частни болници и по-разумни цени щеше да е като в бг сигурно. Наисти а има много плюсове на нашата свободия тука, верно всеки си прави квото иска ама поне има положителна страна. Аз много им се чудех защо ражат вкъщи (с мидуайф) тези в Англия, сега много добре ги разбирам, те млите за тях това е по-добрия избор, те така или иначе почти не ползват епидурална упойка, защо да ходят да ги мъчат по болниците..

# 244
Пожелавам късмет да ги убедиш Magic,това би било добро решение.
В крайна сметка в България никой няма да ни върне.
Мен ме притеснява, че  в България лекарите искат спиране на инжекции клексан поне няколко дни преди секцио и Аспирин след 32 седмица май. Ще разпитам след 2 седмици когато съм на преглед.
Ако не спра Аспирина това май значи, че ще ми трябва пълна упойка. Окситоцин няма да може.Отскоро имам кървене от носа, но не смея да спирам за да не влоша кръвопотока.
Дотук добре, 20та седмица вече, усещам бебчо предимно вечер.
Набелязала съм покупки, още малко  отлагам покупката на сгъваема кошара и столче за кола.
Стволови клетки няма да запазим.
Продължаваме с боядисването и остава да сложим малко плочки и хоп времето за раждане ще наближи. Аз съм с планирано вече секцио в Англия за 39 седмица. За съжаление не виждам акушерката а си късам нервите с консултант(лекар). Тонове по спешност пускат веднага.Преговорите ще са за пълна или спинална упойка.

# 245
  • Асеновград
И аз усещам бебчо вечер, не е още много силно но се усещат отчетливо ритници понякога. Под пъпа е.

Ние тази събота и неделя разчистихме детската стая, имаше адски много неща, които нямаше къде да сложим, затова отидохме до юск и си купихме събота сутринта един скрин за всекидневната и заспа перфектно, много хубава работа свършихме (мъжа ми де, аз само се мотках) и майка ми дойде, събирахме багажа от детската, и за два дни я изпразнихме, сега ми се вижда огромна, но като се сложат пак мебели няма да е.😅 И другата събота и неделя сигурно ще се започва ремонта. Искам и да ида вече по магазините да разгледам какво има и да сравня цени и като цяло да разглеждам бебешки работи.🤓😃

# 246
  • София
При нас утре идват да разбият и изнесат старата кухня, трапезарията ми е в ужасно състоябие всичко от кухнята е там, как ще изкарам така месец нз.

За клетките аз не съм давала, баща ми е женен повторно и за сина си даваха, той е вече 7ми клас, кофтито е, че като се появи друга банка с по-добри условия и цени не можеш да си ги преместиш, не можели да се транспортират, нито пък тези от другата банка искат да ги вземат защото не знаят как са вземани и не искат да носят отговорност.

И мен ме е страх да раждам втория път, просто знам че става по-бързо и все си представям, че не стигам навреме 🤣 моя мъж е мн голяма паника ако стане нещо той ще е в несвяст, трябва сама да се оправям.

Първата бременност имах само 3 външни шева, на другия ден вече нищо ми нямаше, само от епифуралната ме болеше гърба, но пак ден-два и мина.

# 247
  • Асеновград
Ох и аз имам страх да не взема да родя по-рано, или да имам час за секцио и да ми изтекът по-рано водите, от това най-ме е страх. Но няма да си насочвам мислите натам, ще мисля положително. Толкова е различно всяко раждане че никой не знае как ще се случат нещата.. само ние и бебенцата ни да са добре накрая нищо друго не е важно.

# 248
Аз за раждания не съм искала да слушам. Ако някоя е започвала винаги я стопирах и казвах, че не желая да слушам. Само на най-добрата ми приятелка изслушах, но тя е много позитивен човек и много ведро разказа всичко. За сметка на тежката ми бременност, раждането мина добре. Бях много спокойна, имах компания 3 жени за секцио и си говорихме много, минаха няколко часа в разходки по коридора и приказки. Разкъсвания нямах, но ме мажеха постоянно с бадемово масло. Бях гледала една лекция за раждането и там всичко беше много позитивно, преди да изляза от вкъщи си казах пред огледалото, че днес е празник за мен и прогоних всички притеснения. След всичките ми терзания през 9те месеца, нямах търпение да съм отново нормален човек  в движение😂😂😂
Относто стволовите клетки, при фалит или закриване на дружеството те обещетяват до 2000лв, нямаш право на висока претенция в съда. Това беше написано като таван в договора, който бях чела. Също така съвместимостта е доста ниска с брат/сестра е 15%, за други близки съвсем пада... Аз се отказах, защото в другите държави има държавни банки, където даряваш и там ги съхраняват безплатно. Ако имаш нужда,имаш и достъп. Тук всичко са едни космически суми пари...

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 10:44 от 33hope

# 249
  • София
Момичета, в 22+3дни късно ли е за втора ФМ?

# 250
Не мисля, че е късно.

# 251
Това е моя график от болницата, ако ти помага.
Момичета, в 22+3дни късно ли е за втора ФМ?

# 252
Меджик, като ти чета разказите просто се ужасявам наистина…а ние си мислим, че тук ни неглижират като не ни пускат изследвания на витамини или някои АГ не гледат всеки път на ехограф на ЖК. Аз сега съм паника, а не си представям ако съм там и имам 4 “прегледа” през цялата бременност. Карат си го на късмет там определено и на съдба.
Неизвестна, споко до 23с си е феталната.
Теди8904, аз го усещам ниско долу над пубисната кост, но според мен вече си е напълно нормално и възможно да се усеща по-нагоре и около пъпа дори, просто моето зверче си е твърдо решено, че му е удобно да си седи върху мехура ми.😂

# 253
Като чета историята за Англия, направо се радвам какви са условията при нас.
2рата ФМ ще я правя при доц. Томова в 21+1.
След като родите някой ще дойде ли да ви помага вкъщи през първите дни с бебето? Чудя се дали бабите няма да пречат повече..всяка с нейния си акъл.
Да ви разсеям от сериозните теми…понеже по цял ден се чудя какво да правя ще ви споделя няколко неща.
Sopharmacy - имат -20% на продуктите на Bioderma
Някоя от вас има ли отзиви от шишета с антиколик клапа, разположена на дъното?Като пример за такива шишеша на нашия пазар намерих един модел на Chicco Perfect5, a другият са шишешата на MAM.
https://rayatoys.com/shishe-mam-easy-start-anti-colic-130ml
https://befit.bg/chicco-perfect5-shishe-za-hranene-pp-0-m-150-ml-rozovo

# 254
  • Пловдив
Мале,като чета какво е в Англия и тръпки ме побиват..Аз ще раждам пак секцио.Страх ме е май повече от първия път

Общи условия

Активация на акаунт