АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 508
  • 759
  •   1
Отговори
# 360

Аз днес поръчах комплект с три масла от този сайт Simple Smile имат намаления,може да ги погледнете.Вчера една приятелка ми ги препоръча и днес сутринта веднага ми излезе тяхна реклама.Ще видя колко ще съм доволна като ги получа Simple Smile

# 361
На фетална съм днес следобяд, ще пиша после.Последно бях с предна странична(лява) плацента и усещам бебка само вдясно(когато не е в таза ми😁) Напоследък и аз малко се филмирах с тия води(не много), защото отвреме на време течението ми е супер воднисто без никакъв цвят, но стабилно си мокри бельото ми. Ще видим какво ще ми каже днес Павлова.😬 Направила съм план, за велики клипове и снимки, инструктирала съм приятеля ми да стои и да снима, така че ако се осъществи плана ми, ще ви кача после😁
Добре дошла Лизи и честити близначета!🤗
Nessa, за Жоржеята мога да дам и с отзив от сестра ми, но след като и бяха излязли стриите вече. Заличи налични от белите стрии, но не се виждаха само докато се мажеше, като спря да се маже отново се появиха. Не знам нещо оптически ли променяха, но наистина беше факт

# 362
Момичета имате ли конкретно забранени храни от следящите ви АГ?Още в началото на втория преглед моя доктор ми каза всичко е позволено освен цигари и алкохол Grinning В чуденка съм дали 1,2 резенчета луканка,бекон или нещо от сорта биха навредили? На следващия преглед със сигурност ще попитам,но все пак .

# 363
Леле, само за 2 часа, колко много сте написали. Ще коментирам по няколко теми Wink
Относно притесненията ви за изтичане на водите. Съвсем нормално е по време на бременност да има различен влагалищен секрет. Разбира се, консултирайте се и с АГ, ако е много. Ще споделя моя опит от амниоцентезата. Изтеглиха по 30мл от всяко бебче. Течността беше жълта, като урина. И ми казаха, че тези 30мл бебчовците ще си ги възстановят (изпишкат) за 48 часа. Представете си, какво голямо количество е това, повече от една нормална чаша за вода. А веднага след процедурата си мърдаха доволно и си имаха достатъчно място.
Joy на мен д-димери след пункцията ми бяха 3,9 при референтни 0,5. Накараха ме да повторя изследването след седмица и бяха 1,9 без да съм пила хапчета през това време. Може би има и нещо моментно, което влияе.
Проблема с луканката и другите сурови меса е ако месото е заразено с някоя бактерия. Аз също похапвам от време на време. Дори и пастет ядох. Толкова пише за майонезата, че е вредна, моята сестра с първата бременност ядеше с лъжица, направо от кутийката и само това и се ядеше. Аз също втория месец изядох много, преди да прочета, че не трябва. Нито един от АГ, при които съм ходила не ми е забранявал храна, смятам, че нещо по малко, когато ти се прияде не е проблем.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 13:00 от M_lady

# 364
На мен лекарят ми нищо не ми е забранявал. На ЖК ме питаха за цигари и алкохол. Е, алкохол не пия… Доколкото знам, не е хубаво да се яде суши. И май само това, ако нямаш други алергии. Дори и това, че съм вегетарианка не пречи.

Аз се мажа с олио, което се измива с вода. Под душа. Не мога да си представя нещо, което трябва да чакам да попие. Ако видя да излизат неща по корема, вероятно вече бих взела някакви кардинални мерки.

Относно облеклото, за мен сега е най-удобно вече рокли. Със затоплянето, вече ще бъде ежедневие. Вкъщи съм по нощници, халати. Избягвам неща, които стягат. И мъжът ми се притеснява като ме види.

Моят следващ преглед е на 22.03. Сега съм в 20г.с. Ще дам инфо за мерки и други неща след прегледа.

Относно дамата, която се прехвърля от септември, любопитно ми стана защо са предположили, че ще роди по-рано. Как се вижда това? И то с такава убеденост.

# 365
Момичета имате ли конкретно забранени храни от следящите ви АГ?Още в началото на втория преглед моя доктор ми каза всичко е позволено освен цигари и алкохол Grinning В чуденка съм дали 1,2 резенчета луканка,бекон или нещо от сорта биха навредили? На следващия преглед със сигурност ще попитам,но все пак .
Луканката, бекона като храна сама по себе си не вреди...
Казват се, че са забранени, защото не са минали термична обработка и има опасност от зараза... не за вас а за бебето.
Ако ги минете на топлинна обработка можете да ядете.
Същото се отнася за меките сирена, забранени са заради бактериите които могат да навредят на детето.

# 366
На мен лекарят ми нищо не ми е забранявал. На ЖК ме питаха за цигари и алкохол. Е, алкохол не пия… Доколкото знам, не е хубаво да се яде суши. И май само това, ако нямаш други алергии. Дори и това, че съм вегетарианка не пречи.

Аз се мажа с олио, което се измива с вода. Под душа. Не мога да си представя нещо, което трябва да чакам да попие. Ако видя да излизат неща по корема, вероятно вече бих взела някакви кардинални мерки.

Относно облеклото, за мен сега е най-удобно вече рокли. Със затоплянето, вече ще бъде ежедневие. Вкъщи съм по нощници, халати. Избягвам неща, които стягат. И мъжът ми се притеснява като ме види.

Моят следващ преглед е на 22.03. Сега съм в 20г.с. Ще дам инфо за мерки и други неща след прегледа.

Относно дамата, която се прехвърля от септември, любопитно ми стана защо са предположили, че ще роди по-рано. Как се вижда това? И то с такава убеденост.
Моята ми каза само, че алкохола не се препоръчва, но ако толкова много ми се допие нещо мога да изпия една бира или малко вино. По добре било да изпия 2 глътки отколкото да го мисля, и за яденето така. Аз не, че съм се засилила да пия. Аз не пуша и цигари не сме обсъждали.
На дамата от септември предполагам са и казали, че ще роди август защото е с близнаци, а те рядко си изчакват термина. Обикновенно се раждат по-рано.

# 367
Въпроса е че си поръчах пица с пилешко месо ,но не обърнах внимание,че има бекон ,затова попитах:) наясно съм,че след като минат термична обработка не са толкова опасни,но бекона изглеждаше леко суров и затова се спрях

# 368
Да, точно защото са близнаци, лекарят каза нещо от сорта " при бременност с близнаци 37,38 седмица  се смята за 40 седмица"  чета  и в темата за близнаци и там пише, че повечето са родили в 37,38 седмица.

[/b]

Моята ми каза само, че алкохола не се препоръчва, но ако толкова много ми се допие нещо мога да изпия една бира или малко вино. По добре било да изпия 2 глътки отколкото да го мисля, и за яденето така. Аз не, че съм се засилила да пия. Аз не пуша и цигари не сме обсъждали.
На дамата от септември предполагам са и казали, че ще роди август защото е с близнаци, а те рядко си изчакват термина. Обикновенно се раждат по-рано.

# 369
И на мен ми казаха, че няма да родя на термин, защото бебенцата са 2. Много от тях се раждат още в 33гс. На мен ми казаха, че ако издържа до 37гс, ще си е направо геройство. Става им много тясно и рядко се раждат над 2500г

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 13:27 от M_lady

# 370
Сега разбрах. Извинявам се, не знаех. Беше чисто от любопитство.

Относно алкохола, да, има се предвид злоупотреба с алкохол. Едва ли чаша червено вино на седмица, две или веднъж в месеца е проблем.

Започвам да си мисля как ли са ни родили нашите майки живи и здрави, като сигурно не са знаели 90% от нещата, които НЕ трябва да правят.

# 371
Мисля че при нас има доста повече стрес, защото четем много Grinning  иначе относно луканката, имам приятелка, която не яде месо, но лекаря и беше казал, че трябва да яде по време на бременност и се бяха уговорили да яде луканка, защото няма да и е толкова гадно, та тя изяде количества луканка по време на бременността си и на детето нищо ми няма....

Сега разбрах. Извинявам се, не знаех. Беше чисто от любопитство.

Относно алкохола, да, има се предвид злоупотреба с алкохол. Едва ли чаша червено вино на седмица, две или веднъж в месеца е проблем.

Започвам да си мисля как ли са ни родили нашите майки живи и здрави, като сигурно не са знаели 90% от нещата, които НЕ трябва да правят.

# 372
Joy Joy и моят хемоглобин от днешните изследвания е под долна граница.
на 29.03 съм на преглед и ще попитам дали ще е добре да пия нещо.

Относно мазането - аз си купих олиото за стрии на Икаров и засега съм доволна.
Но пък на мен ми се появи много целулит и то за тези 3 месеца само.
Най-вероятно на тестото трябва да благодаря за това, но ми става много лошо и само то ми понася горе-долу.

# 373
Като са ни раждали нашите майки и храната е била друга...
Сега всичко което се купува от магазина и не само е пълно с Е-та и всякакви гадости..Дори плодовете и зеленчуците не са както трябва за съжаление

# 374
  • София
Така е, ама дай да не ядем сега Simple Smile
Хапвам си всичко, което ми се дояде. И без това нямам голям апетит и все още не съм си достигнала теглото от преди са забременея.
Избягвам само сурова риба, суши си купих тези дни от постното Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт