АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 446
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Момичета,
Някоя от вас ползвала ли е сироп Лактулоза Мип при запек? Има ли ефект?🤨

# 421
M_lady, ама им е по тясно, уж близнаците се усещат по-рано Stuck Out Tongue... пък и моите, ако ги мерят правилно не са кой знае колко малки. Миналата седмица бяха около 300грама... ще видим утре как ще ги измерят живот и здраве. Simple Smile

Аз явно съм почнала да задържам вода. Като се върнах от трансфера ( 22 ноември) бях 62.00кг. На 10 март - 64.200
Днес се качвам ...67килца.... за 6 дни съм качила толкова колкото от като съм бременна Laughing
Аз също съм с близнаци в 18+2 и вчера на фм питах др. Чачева дали не трябва вече да ги усещам(тъй като са 2) и тя ми вика не си ли спомняш от миналата бременност, рано е, чак след месец ми каза. Сякаш с миналата бременност около 5ти месец започнах да усещам, но може и да не помня добре.
За подуването явно задържаш вода баистина. Провери си и кръвното

# 422
  • Пловдив
Хрис, на мен репродуктивния ми го изписа.Получиха ми се нещата с него.Приятно сиропче.Чета, че и на бебета го дават.

# 423
По едно и също време ли се качваш на кантара през деня?
Да, сутрин след тоалет по гащи Simple Smile .
Качвам се всяка сутрин, но записвам стойностите един път в седмицата - четвъртък, че тогава почвам следващата гестациона седмица  за да видя как се движа.
На ЖК нали ни мерят с обувки дрехи, а аз не ходя всеки път с едни и същи, че да знам колко качвам на месец. реално.
Утре като отида ще шашна акушерката. При положение, че бях миналият месец по техният май 65кг сега ще мина 70-така сега.

# 424
Момичета,
Аз не съм го пила, но синът ми беше на 10-15дни като му го дадох за първи път. Действаше му след около 2ч.

# 425
За тези, които усещат бебето, искам да попитам възможно ли е бебето да има някакъв режим на спане в корема. Преди беше от дъжд на вятър за усещам. Сега, последните три дни усещам слефобяд към 17:00ч. и вечерта към 00:00ч. И се чудя въобразявам ли си или бебетата още от сега си създават режим на спане и будене. От друга страна едва ли е случайност, когато е няколко дни под ред. Обикновено следобяд съм седнала, а вечерта легнала.

Относно предишен коментар, не мисля, че говорим за ритници. Аз усещам побутвания по-скоро. От крака и ръце вероятно, защото е на различни места. А мъжът ми, като има късмет и си сложи ръката го описва като пукащо се мехурче.

Аз съм в края на 20г.с. Но пак споделям мнението, че не работя и имам доста време за почивка, съответно и мога да усетя и забележа всяко движение. Според мен и това е от значение.

# 426
Момичета,

Ползвала съм, с някакви ударни дози върши работа.

# 427
  • Пловдив
Ползвала съм Лактулоза при първата бременност и пак не ходих всеки ден..В коя седмица мислите да ходите на втората ФМ?Вас като ви теглят АГ махат ли ви дрехите ,обувките от кг?Последният път моята не ги махна,а поне 1 кг трябва да махне ..

# 428
  • Варна
Ползвала съм Лактулоза при първата бременност и пак не ходих всеки ден..В коя седмица мислите да ходите на втората ФМ?Вас като ви теглят АГ махат ли ви дрехите ,обувките от кг?Последният път моята не ги махна,а поне 1 кг трябва да махне ..

Никога не махам нищо - сега зимата съм с боти, които само те са половин кг сигурно ...но те реално не гледат самите килограми, а разликата между тях всеки месец. Иначе аз на техния кантар съм към 1,5 кг повече, отколкото на този вкъщи, защото съм с дрехи и защото е посредата на деня, а не сутрин... доста тъпо

Втората ФМ иначе 20-21 седмица аз лично

# 429
  • Пловдив
Втората фетална  ми е на 7.04 и тогава навършвам точно 22 г.с. Като се обадих за час тя ме пита за ПРМ и сама каза кога да е.

# 430
Иве , и при мен  на ФМ установиха кисти в галвичката на бебка , но лекарката каза , да не се притеснявам и да не търся инфо в интернет , защото пише всякакви глупости , а не трябва да се притесняваме излишно . При мен кистите нямат нищо общо с мозъка и не пречат за мисловната дейност или нещо такова , но лекарката ме увери , че от самосебе си изчезват . 5% от бебетата имали такива….
И аз съм малко притеснена , ноо … за сега запазвам спокойствие и гледам да не го мисля .
Междудругото я послушах и не съм чела нищо в интернет . Ще изчакам следващия преглед и междудругото и аз съм на 14.04 😅

Здравейте, момичета! Моята женска консултация беше на 14.03, по ПРМ съм в 16+5 г.с., а по ехограф 17+4 г.с. Бебчето тежи 197 гр., пулс 157.
Лекарката видя в плексуса две кисти едната отляво, а другата отдясно, които по принцип са маркер за някакъв проблем, но тъй като пренаталният ми тест е наред ми каза, че течността  ще се резорбира в следващите седмици. Някоя от Вас сблъсквала ли се е с този проблем?
Прочетох стари теми във форума, в които майките пишат че до 28 г.с. изчезват, надявам се на следващата консултация на 14.04. поне да са намалили размера си, че имам още много седмици до 28 г.с.
Тъкмо се успокоих, че всичко е наред след пренаталният тест и сега всичко почва отначало.
I.skela стиснати палци, дано всичко е наред при Вас!🍀
Благодаря! Дано на 14.04. и двете да имаме добри новини!🍀

# 431
То и навсякъде пишеше, че симптомите при близнаци ще са по-тежки, а на мен само леко ми се гадеше Wink И това беше всичко Wink
А след пункцията за 5 дни бях качила 7кг. Яко задържах течности. Мен ме спаси айрян с магданоз. Правех си го на Нутрибулета. Бабина рецепта за прочистване.
M_lady, ама им е по тясно, уж близнаците се усещат по-рано Stuck Out Tongue... пък и моите, ако ги мерят правилно не са кой знае колко малки. Миналата седмица бяха около 300грама... ще видим утре как ще ги измерят живот и здраве. Simple Smile

Аз явно съм почнала да задържам вода. Като се върнах от трансфера ( 22 ноември) бях 62.00кг. На 10 март - 64.200
Днес се качвам ...67килца.... за 6 дни съм качила толкова колкото от като съм бременна Laughing

# 432
На втора фетална морфология ще ходя на 14.04., тогава ще съм 21+1 г.с. Първият път на ЖК ме изтеглиха с дрехи и обувки, на втората консултация ме накараха да си събуя обувките.

# 433
Мен ме теглят със дрехи и обувки. Първия път се обяснявах, че така тежа повече. Докторката каза, че според сезона дрехите ми са с почти еднакво тегло и си било достатъчно точно. Ако съм била качила фрапиращо много килограми ще си проличи независимо с какво съм облечена. На ФМ мисля да ходя в 20гс, защото после ме няма една седмица. Още не съм си записвала час.

# 434
M_lady, магданоза в големи количества го набеждават, че предизвиква контракции, както и куркумата.
Явно подправките и храните, които имат диуретично действие както и с копривата трябва да сме по умерени въпреки, че са много полезни.

По повод меренето с обувки и дрехи. С дрехи ОК ама моите обувки са толкова различни от "въздушни" маратонки до тежки кубинки. Та и сега като съм качила за няколко дни толкова килца ще е интересно.

Феталната морфология е между 19-23 г.с

Общи условия

Активация на акаунт