АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 449
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Успях да се добера и до вас да ви прочета първо, доста сте писали следобяд и да ви разкажа. Минах феталната, всичко е наред, огледа всички органи още по-подробно от предния път. Толкова перфектно всичко и 5 пъти повтори как всичко е супер, че чак ми се струва невероятно. Малката ни госпожица се беше свила на фльонга, краката и бяха над главата и ръцете пред лицето😂, доста се мъчи да я разбута, за да и снима лицето, нооо упорито дете не се помръдна (дори ме кара да ходя да се разходя и да пишкам). Върти се, обръща се, рита ми и ми опъва мехура, но в момента в който реши да я снима - тя избягваше в другия край. Дупето си го даде перфектно за снимка и си е 1000% потвърдено момиче, АГ каза, че в 20 седмица не е правила до сега такава хубава и категорична снимка на гениталии😂 тежи цели 330гр отговаря си на термина ми 01.08, т.е 20+1 хахаха
Малко ми се скара за качените килограми и иска да направя обременяване с глюкоза. За водите я питах, което ме притесняваше да не са малко, а тя каза, че са на горна граница и също това че са повече налага обременяване. Плацентата ми е задна🤷♀, не знам предните пъти не са гледали добре ли, не вярвам да се е преместила от предна-задна. За шийката също каза, че е добре, не ми каза колко мм е. Питах я дали е нормално да я усещам чак там долу и не е ли време да се качва вече нагоре..отговорът беше малко тъп - “Правиш секс от долната страна, не си го глътнала това бебе, за да го усещаш горе”. Абе като цяло съм доволна от прегледа, не позволи да направим клип, но за мен беше достатъчно, че приятеля ми успя да присъства и той беше много щастлив.🤗
Скрит текст:

# 406
Успях да се добера и до вас да ви прочета първо, доста сте писали следобяд и да ви разкажа. Минах феталната, всичко е наред, огледа всички органи още по-подробно от предния път. Толкова перфектно всичко и 5 пъти повтори как всичко е супер, че чак ми се струва невероятно. Малката ни госпожица се беше свила на фльонга, краката и бяха над главата и ръцете пред лицето😂, доста се мъчи да я разбута, за да и снима лицето, нооо упорито дете не се помръдна (дори ме кара да ходя да се разходя и да пишкам). Върти се, обръща се, рита ми и ми опъва мехура, но в момента в който реши да я снима - тя избягваше в другия край. Дупето си го даде перфектно за снимка и си е 1000% потвърдено момиче, АГ каза, че в 20 седмица не е правила до сега такава хубава и категорична снимка на гениталии😂 тежи цели 330гр отговаря си на термина ми 01.08, т.е 20+1 хахаха
Малко ми се скара за качените килограми и иска да направя обременяване с глюкоза. За водите я питах, което ме притесняваше да не са малко, а тя каза, че са на горна граница и също това че са повече налага обременяване. Плацентата ми е задна🤷♀, не знам предните пъти не са гледали добре ли, не вярвам да се е преместила от предна-задна. За шийката също каза, че е добре, не ми каза колко мм е. Питах я дали е нормално да я усещам чак там долу и не е ли време да се качва вече нагоре..отговорът беше малко тъп - “Правиш секс от долната страна, не си го глътнала това бебе, за да го усещаш горе”. Абе като цяло съм доволна от прегледа, не позволи да направим клип, но за мен беше достатъчно, че приятеля ми успя да присъства и той беше много щастлив.🤗
Скрит текст:

Браво Manoela_  като моя преглед звучи Grinning трудно беше
Много хубави снимки Flowers Cherry Blossom

# 407
  • Асеновград
Супер Маноела, наистина на фльонга е застанала. Аз викам да хапна нещо сладичко преди фм че тогава го усещам да мърда. Дано успеем да направим хубави снимки, и аз нямам търпение вече.

Днес бях с една приятелка навън, тя е с бебче на 1 месец, днес я видях за първи път, толкова е мъничка и сладичка, и преди съм виждала новородени но съм била по-малка и не съм се вълнувала толкова, а сега като знам че живот и здраве и мен това ме чака.. направо толкова миличко ми стана, такова малко човече да си имаш, направо не си представям още..

# 408
  • Велико Търново
Момичета, имате ли някакви ръчкания около пъпа? Тази вечер на два пъти имах остри пробождания за няколко секунди.

# 409
Да, бяха ми доста високи, но бях е с хипер стимулация след трансфера, дори влизах в интензивно по спешност една нощ.

Ох, D-DIMER /кол./2.00mcgFEU/ml до 0.5
Не мога да преобразувам това mcgFEU/ml  в мерна единица от таблиците, които и аз намирам.
Писах и в темата за Тромбофилия, но  не ми отговарят, писах сега и в темата за бременни с близнаци.

Ще се побъркам сега до 17 март...
До миналият месец бях в норма за бременни, но спрях нали аспирина заради кървенето което получих януари и февруари и не знам дали от това не е скочил Sad ....
Четох много гадни неща за повишен Д-Димер  Sad

M_lady, за не бременна са ти били високи стойностите.

# 410
  • София
Маноела, колко килограма си качила, че ти се е скарала? Браво за прегледа и хубавите снимки.

Е да се оплача, излезнали са ми резултатите, пак съм с Кандида в микробиологията. Ще пиша на АГ за лечение. И имунитетът явно рязко ми е спаднал, защото съм и с млечница, орална кандидоза. Сама се диагностицирах, но не ми е за първи път. Езикът ми е много обложен (а попринцип ми е географски), на места ме боли при ядене и пиене и е като цепнат. Чудя се и с това какво да правя.

# 411
Добро утро!
Като легна вечер и ми е бил емоционален деня, съня ми е лек и смесвам преживяното със сънищата...понякога е гадно, но понякога стигам до някой изводи.

Та... на прогестерон съм, вечер един глобул Утрогестан (той е по 200мг) вагиналко.
Понеже нали щях да пускам изследвания урина и т.н АГ по ЗК ми каза заради това да приемам 2-3 дни през устата утрогестана.
Та от неделя вечерта го пия и забелязах, че сутрин са ми подути китките и пръстите на ръцете,  а днес и ходилата.... и се чудя дали не товари повече организма като се приема през устата...
Та в просъница се сетих, че прогестерона май сгъстяваше кръвта и дали от това не ми е скочил толкова Д-димера  (преди месец бе 0.83 сега е 2.00).
Урина, захар, микробиология ПКК ( като изключим показателите за сгъстяване и хемоглобина )са ми добре.... Отделно някой сподели не помня в коя тема, че при момчета не се приемал в толкова късни седмици прогестерон, а аз май съм с две момчета...и утре ще влизам живот и здраве в 20г.с
С такива мисли се събудих...

Като ви чета как с едно бебе го усещате още в 16 -та седмица, а аз с две 20-та г.с усещам от дъжд на вятър и то не всеки ден нещо като бутане и не съм сигурна дали са близнаците....вие чак и ритници получавате...се притеснявам добре ли са да не да не им стига въздух...
Да минава и днес...

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 08:26 от Joy Joy

# 412
Моят беше 0.65 докато слагах Утрогестан, спрях го и падна на 0.4, освен това Прогестеронът подтиска и инсулина, аз затова го спрях и кръвната ми захар се нормализира, за ритниците …. не знам какво усещат ама не са ритници Simple Smile

# 413
Хах, споко, ритници не са със сигурност! Потупване, пърхане, да. Но не и ритници. Много е рано още, дори за момичета в 20+ седмица.

i.skela, стискам палци да вкараш в норма Д-димера и всичко да е наред!
Маноела, мести се плацентата, обикновено винаги е ниско долу и докъм 20та седмица се качава, респективно и по стената може да има промени.

# 414
Аз съм с доста по-висока доза Утрогестан 2х2. Вече 16ти ден го пия през устата, защото слагам други неща вагинално, но нямам проблеми с подуване на пръстите. Единствената разлика е, че ако ги изпия на гладно много ми се завива свят, но АГ ме предупреди, че ще е така.
Относно усещанията, аз съм с 2 задни плаценти и от няколко дни усещам нещо, днес съм 18+3. Но със сигурност не са ритници. Пърхане, балончета, странно е. И не всеки ден ги усещам и не през целия ден. Може би 2-3 пъти, главно вечер, като легна. Те нямат и 300г, няма как да ги усещаш, чак, че те ритат.
Няма ли начин да се обадиш на АГ по телефона и да споделиш тези притеснения, преди следващия преглед, за да не гадаеш.

Добро утро!
Като легна вечер и ми е бил емоционален деня, съня ми е лек и смесвам преживяното със сънищата...понякога е гадно, но понякога стигам до някой изводи.

Та... на прогестерон съм, вечер един глобул Утрогестан (той е по 200мг) вагиналко.
Понеже нали щях да пускам изследвания урина и т.н АГ по ЗК ми каза заради това да приемам 2-3 дни през устата утрогестана.
Та от неделя вечерта го пия и забелязах, че сутрин са ми подути китките и пръстите на ръцете,  а днес и ходилата.... и се чудя дали не товари повече организма като се приема през устата...
Та в просъница се сетих, че прогестерона май сгъстяваше кръвта и дали от това не ми е скочил толкова Д-димера  (преди месец бе 0.83 сега е 2.00).
Урина, захар, микробиология ПКК ( като изключим показателите за сгъстяване и хемоглобина )са ми добре.... Отделно някой сподели не помня в коя тема, че при момчета не се приемал в толкова късни седмици прогестерон, а аз май съм с две момчета...и утре ще влизам живот и здраве в 20г.с
С такива мисли се събудих...

Като ви чета как с едно бебе го усещате още в 16 -та седмица, а аз с две 20-та г.с усещам от дъжд на вятър и то не всеки ден нещо като бутане и не съм сигурна дали са близнаците....вие чак и ритници получавате...се притеснявам добре ли са да не да не им стига въздух...
Да минава и днес...

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 09:36 от M_lady

# 415
  • София
Аз имам чувството, че коремът ми порасна за два дни 🤣. Вече е видимо с просто око мърдането на бебето. Снощи и детето успя да го усети с ръчичка, беше много развълнуван.
Май само аз останах да не знам пола. В 19+1 съм.

# 416
И още нещо да допълня. Joy, нашите бебенца са по-малки от другите в същата седмица и все ще си вървят по-малки. Ще се родят по-рано и пак ще са по-малко кг. Така че мисля е нормално в едни и същи седмици едно бебе да рита по-силно, от колкото 2 бебета Wink Мое заключение, не съм го прочела никъде Wink

# 417
M_lady, ама им е по тясно, уж близнаците се усещат по-рано Stuck Out Tongue... пък и моите, ако ги мерят правилно не са кой знае колко малки. Миналата седмица бяха около 300грама... ще видим утре как ще ги измерят живот и здраве. Simple Smile

Аз явно съм почнала да задържам вода. Като се върнах от трансфера ( 22 ноември) бях 62.00кг. На 10 март - 64.200
Днес се качвам ...67килца.... за 6 дни съм качила толкова колкото от като съм бременна Laughing

# 418
  • София
По едно и също време ли се качваш на кантара през деня?

# 419
Здравейте, момичета! Моята женска консултация беше на 14.03, по ПРМ съм в 16+5 г.с., а по ехограф 17+4 г.с. Бебчето тежи 197 гр., пулс 157.
Лекарката видя в плексуса две кисти едната отляво, а другата отдясно, които по принцип са маркер за някакъв проблем, но тъй като пренаталният ми тест е наред ми каза, че течността  ще се резорбира в следващите седмици. Някоя от Вас сблъсквала ли се е с този проблем?
Прочетох стари теми във форума, в които майките пишат че до 28 г.с. изчезват, надявам се на следващата консултация на 14.04. поне да са намалили размера си, че имам още много седмици до 28 г.с.
Тъкмо се успокоих, че всичко е наред след пренаталният тест и сега всичко почва отначало.
I.skela стиснати палци, дано всичко е наред при Вас!🍀

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 10:31 от Dinewa Polina 712421

Общи условия

Активация на акаунт