АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 454
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И аз съм с адско главоболие почти постоянно, уж с нормално кръвно. Предната бременност също бях така, тогава АГ ми изписа хомеопатия, та се залъгвах с нея. Трябва да потърся дали пазя какво точно беше - мисля, че едното е Беладона.

# 391
  • София
Като бях ученичка, имах постоянно. Ама и постоянно ми се ядеше тебешир… Т.е недостиг на минерали, сега просто имам ужасно главоболие. И това зачервяване на лицето не знам защо се получава, но само като много ме боли глава Sad

# 392
Ето ги моите стойности, но още не бях бременна. Сега не съм ги изследвала. Може би следващия път ще се пусна. Сега видях, че пише и стойностите за бременни.
JoyJoy M_lady момичета уточнете мерната единица за д димера.Аз гледам една таблица , по едната мерна единица си добре Джой , по другата не съвсем.

На мен доктора не ми е назначавал коагулация и нямам идея какви са ми стойностите.Само следи кръвотока за сега.
Еха ! Още близначета, супер!
I Skela   , стискам палци да не е нищо сериозно!
И аз ям всичко без сурова риба.Даже ММ веднъж беше взел мариновани шпроти , че мн обича и изядох една да ми мине мерака дето се
вика.
Боже боже , цяло светлинно шоу за разкритие на пола...ако имаше някакъв сценарий и предистория преди разкриването разбирам , но само по себе си това не ми беше интересно за гледане.

# 393
Ох, D-DIMER /кол./2.00mcgFEU/ml до 0.5
Не мога да преобразувам това mcgFEU/ml  в мерна единица от таблиците, които и аз намирам.
Писах и в темата за Тромбофилия, но  не ми отговарят, писах сега и в темата за бременни с близнаци.

Ще се побъркам сега до 17 март...
До миналият месец бях в норма за бременни, но спрях нали аспирина заради кървенето което получих януари и февруари и не знам дали от това не е скочил Sad ....
Четох много гадни неща за повишен Д-Димер  Sad

M_lady, за не бременна са ти били високи стойностите.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 19:42 от Joy Joy

# 394
Joy, забравила съм, ако си писала дали си карала, но при ковид също се вдига, а после спада бавно.

# 395
Това FEU - не означава ли fibrinogen equivalent units - фибриногенни еквивалентни единици...
 И от там да остава само да се преобразува mcg към ug.
 Нямам идея, исках да потърся да помогна. Защото като видя "ще се побъркам" и всички знаем колко е неприятно Confused

Joy Joy и това четене.... Недей по добре Flowers Four Leaf Clover

# 396
Magic1720, идея си нямам какво значи абревиатурата ...
Благодаря!

Не съм карала Ковид

# 397
Ох, D-DIMER /кол./2.00mcgFEU/ml до 0.5
Не мога да преобразувам това mcgFEU/ml  в мерна единица от таблиците, които и аз намирам.
Писах и в темата за Тромбофилия, но  не ми отговарят, писах сега и в темата за бременни.

Ще се побъркам сега до 17 март...
До миналият месец бях в норма за бременни, но спрях нали аспирина заради кървенето което получих януари и февруари и не знам дали от това не е скочил Sad ....
Четох много гадни неща за повишен Д-Димер  Sad

M_lady, за не бременна са ти били високи стойностите.

https://unitslab.com/node/83

Ти си с 1000ng/ml

For pregnant women, the following D-Dimer reference value ranges are proposed: in the first trimester of pregnancy, 167-721 ng/mL; in the second trimester of pregnancy, 298-1653 ng/mL; and in the third trimester of pregnanc,: 483-2256 ng/mL

Редактирах, ок е май!

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 19:41 от ShukM

# 398
Ако съм 1000ng/ml
значи трябва да съм ОК.........
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
320 - 1290 аз втори триместър

Обаче  в калкулатора  не виждам mcgFEU/ml.... на кое отговаря?

# 399
Ако съм 1000ng/ml
значи трябва да съм ОК.........
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
320 - 1290 аз втори триместър

Обаче  в калкулатора  не виждам mcgFEU/ml.... на кое отговаря?

# 400
[ShukM, т.е µg/mL  = на mcg/mL
Опържи ми се мозъка извинявайте, че ви тормозя...Ако е така значи съм извън норма ...

# 401
Mcg е микро грам и в калкулатора е с буквичката МЮ, тоест горе вдясно слагате 2

# 402
И днес пуснах изследвания за тромбофилията.
И от нищото следобед вдигнах температура 37.8 и гърлото почна да ми дразни.
Мъжа ми беше миналата седмица и уикенда така, тресеше го 1 ден и това беше. В понеделник ковид теста му беше отрицателен.
Пих следобеда парацетамол и  спадна, но уви сега пак съм с 37.8 и 9. И съм с компреси ледени. Дано не е ковид и мине бързо.

# 403
За мазането аз си взех какаово, косово и бадемово масло и на водна баня си направих микс от тях ( по 50гр от твърдите масла и 20мл бадемово). Мажех се с това на Икаров, обаче нещо миризмата му ми стана неприятна.
Отделно имам лосиона на Palmers (https://www.palmers.bg/bremenni/Cocoa-Butter-Formula-Palmer' … ch-Marks-5-48.htm)
И от няколко дни се мажа с тези две неща, сутрин с едното, вечер с другото. Дали ще има ефект не знам…но миксът от масла много хубаво ухае, а и е максимално изчистен. Знам, че може да се сложи вит. Е, ама май не смея…не знам колко и как се усвоява през кожата.

Стискам палци, I.skela!

# 404
  • Пловдив
Боже, колко много сте писали! Не мога да смогна да ви прочета 🙂

Exsberry, коремчетата ни ще пораснат лека полека. Много ти е сладко.

Записах си някои кремове за стрии от тези, които сте обсъдили и утре ще пообиколя да видя какво ще харесам да си купя.

За колички не мога да изкажа мнение коя става и коя не- мога да споделя на каква сме се спрели: kindercraft. Спряхме се на определен модел със кош за кола, зимен и летен кош, и с големи гуми, които може да се помпат, перфектни за нашите тротоари 😁

I.skela, дано всичко е наред, бъди позитивна и не се притеснявай, дано се окаже “малкия дявол”.

Четох, че коментирахте дрехи от HM. Аз ходих да търся, но нищо не харесах.. минах през един уайкики и там същата история...

На новата мама с термин август- добре дошла 🙂

И не на последно чясто, минах втора ФМ. По стечение на обстоятелствата и объркване на часа, ММ също успя да дойде с мен. Беше доста впечатлен от прегледа, АГ-то го успокои, че всичко е нормално и бебчето расте добре. Още ми е мъничко и заради това не усещам ритници, но и това ще дойде ☺
Споделяте, че не получавате информация- моя аг е доста отзивчив в това отношение: предупреждава как ще протече прегледа, мога да задавам всякакви въпроси, и така часа минава приятно и неусетно. Не мога да се оплача засега.

Общи условия

Активация на акаунт