АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 180
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
M_lady и аз винаги съм искала близнаци, имам приятелки близначки, и малко ви завиждам, но знам и че ще ви бъде трудно. Обаче само като си помисля какъв зор видях с второто и си представя, че можеше да са две такива накамара, рязко си променям мнението и си викам добре, че е едно.

Gabriela1g аз пия много вода, над 2л и половина, но аз пък не мога да пия студена вода, трябва да ми е със стайна температура или топла. Навик ми е преди да легна да изпия една чаша вода иначе търся през ноща, и сутринта като стана пак във водата се хващам първо. ММ само като си спомни колко вода се налагаше да ми носи в родилния и почва да му се изправя косата. Всеки ден ми носеше по 4 бутилки по 1,5л.

# 616
Обсъдили сте доста теми:

1. ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ - Имам 6 котки и 3 кучета. Не мисля да отделям бебето от тях. Единствено, няма да ги пускам в спалнята. Котките от любов могат да се качат в леглото да се гушкат, което е много опасно за бебето. Под мой надзор в хола, през деня, могат да общуват. Иначе, нравът на животните ми е много добър и не мисля, че някое от тях ще прояви агресия. Напротив, дори.

2. СТАЯ - Първоначално бях решила да направя стая за бебето, но после реших, че няма да е практично. От сега знам, че ще искам бебето плътно до мен. В крайна сметка, реших да направя една спалня обща за нас и бебето, а другата спалня гардеробна, пак обща. Като основни неща за смяна, като бодита и чорапки, памперси, ще си стоят в скрин в стаята, където спим. Следващия месец започваме лек ремонт, само ще сменим ламината и ще боядисаме.

3. ПОКУПКИ - Купих вече някои дрешки. Не, защото после няма да имам време, а забелязвам, че в моментите, в които гледам дрешки и други неща за бебето съм по-позитивна и не мисля за всички притеснения, които имам през бременността. Купих бодита, чорапки и няколко роклички официални, като едната мисля да използвам за изписването. Всичко необходимо съм запазила с линкове. Ще поръчвам следващите дни от Амазон - легло, количка и т.н. Относно леглата, ще купя две - едно нормално и едно, което се залепя плътно до леглото за първите месеци. То се и мести, мога да го слагам в хола или да излизаме на верандата на въздух.

4. СПАНЕ - Аз се старая да спя на лявата страна, защото трябва, но често се въртя. Мъжът ми, като ме види ме обръща. Не ставам до тоалетна. Пия вода и много безалкохолна бира. 😂

Ако нещо съм забравила от темите, ще си допълня романа.

# 617
Здравейте , момичета! Изчетох ви на един дъх, че пак бях изостанала малко 😊
Относно домашните любимци, ние също си имаме. С бебе Йорки сме на 8 месеца. И за миг не съм помисляла да се разделя с него. Той влезе в живота ни след последната загуба и някак си ми даде сили да продължа и скоро след това стана нашето чудо. Обичам го като детенце и наистина не си представям да го няма. Лошото е, че е много ревнив, обича и търси много внимание. Надявам се с бебето да се спогодят. Иначе е голям любовчия.
Аз още не съм започнала да купувам неща, защото във вторник съм на втора фетална и ще чакам да ми потвърдят пола и да ми кажат, че всичко е нареди и малко по малко да започна да пазара. Вчера получих подарък една торба с бебешки дрешки за момченце, и цял ден си ги гледах и им се радвах. Забравила съм вече какво е и ми е като за първи път. Иначе списък имам отдавна, остана само да отмятам нещата 😊

# 618
Това е нашия домашен любимец.Свикнал е вътре и не обича мокрото време и калта.Разхождаме го по - често , отколкото някои кучета , които са вързани на двор ,ходи на планина ,на море и въобще си е доста свободен.

Изключително е любвеобилен и гальовен и вече е живял с едно бебенце ( човешката му майка е детегледачка и се е налагало бебенцето да остава при нея понякога, докато живееше в това жилище) и го е пазил много , така че ме притесняват само космите , но вече сме с две прахосмукачки , та ще се поддържа до колкото е възможно чисто.Много силно лае понякога , но мисля , че бебчо свиква още от сега с тези шумове и после няма да му прави впечатление.
Обсъждане да му бъде намерен друг дом само и единствено ако се усъмним за алергия при детето ,но се надявам да не се стига до там.
Списък с покупки имам.Доста ме улеснява, защото иначе гледам в нета много неща и се обърквам кое ми е нужно,кое не , какво имам , какво нямам....и така.
За бф групата - там съм ама нещо тука ми е по - удобно сякаш.За психопатските истории и изтичане на информация/снимки се надявам да няма !
Tedi8904 Не си единствената ,която още не е сигурна за пола Simple Smile

# 619
И на мен ми става много мило като видя близнаци, предполагам е много готино да си имаш някой толкова близък, та чак еднакъв 😁Особено като видях и снимката на една от вас, която беше качила с близначката си, мисля че беше Mariela (може и да бъркам). Снимката лъха много красота и сплотеност.

Продължавам по пътя на оздравяването, имам зверската хрема и темп снощи 37.1.
Кога според вас, трябва да се обърне внимание на течението?

Тази година ще ни е много трудна, от физическа и финансова гледна точка, споделям ви само една от причините-предстои ни покупка на ново жилище, което означава тепърва ремонти. Така, че мога да успокоя тези от вас, които имат да правят "само" ремонт 😆

# 620
Споделям ви моя списък за бебчето Relaxed
За първи път ще ми е , така че ако някой види нещо нередно да казва хаха Grin

# 621
Аз тъкмо гледах този в момента, мисля да го използвам, като попроменя малко неща. Добавя или махна...

Но чакам и майките с повече опит да започнат за споделят, кое е нужно и кое не Blush

# 622

С дървена кошара съм и за мен обиколниците са абсолютно не нужни. На моята няма как да се вържат неподвижно. Като бебето е малко то не мърда особенно, а после все ме е страх, че ще се напъха под някой и ще се задуши.
Нагревател за шишета същи не ти е нужен, трябва ти термос. Сестра ми ми обясни номера. Вечерта преварявах вода и я сипвах в термос 1л. Останалата в термоса вода, която обикновенно беше достатъчно топла за последното мляко я прехвърлях в шише 1,5л. Бях му хванала цаката на кое хранене колко гореща и колко студена вода трябва да сложа и млякото става за секунди, за около седмица се свиква от коя колко.
Коша за новородено си има матраче и то е напълно достатъчно, той се ползва не повече от 6м. С първото го ползвах 4м и половина, а с второто 5м. После не се събираха вътре, особенно големия.
Бухалче Оли не знам за какво е.
Люлка ако има от къде първо вземи да пробваш, защото не познавам и едно бебе, на което да му е харесала такава.
Възглавница за новородено против задушаване за първи път чувам. Навсякъде пише, че на новороденото не му трябва възглавница. И за двете деца бях взела едни много ниски от Джъмбо. Синът ми я ползваше само нея си искаше и я разнасяхме навсякъде, но на дъщеря ми не и беше удобна и все още спи без никаква възглавница.
Ръкавички бебешки не съм ползвала. С големия носих в родилния и акушерките категорично ми забраниха да ги ползвам. Като си лапало юмрука можела да му остане в устата и да се задуши, все пак не съм винаги при него. Това ми беше достатъчно да ме откаже от идеята. Отначало малко се дереше, но после спря, те са точно за да не се дерат.
Шапка за лято и аз съм в чуденка на такова малко бебе трябва ли му, то нали ще е в количката. На баткото сякаш не съм ползвала в коша за новородено.

Трябва ти още препарат за миене на бебешки шишета. Залагалка, за начало 1бр. Мойте и двамата не пожелаха да ползват, с баткото бях взела 3бр и така ги изхвърлих. Чанта за количката. Памперси, крем против подсичане, козметика, но предполагам просто не си ги написала.
Аз в началото не обличам пижами, сигурно от чист мързел, ама не виждам смисъл вечерта да го облека в пижама и сутринта да го преоблека, като то така или иначе най-вече спи и си седи в леглото. Не виждах смисъл в упражнението.
Имам купени комплект ножичка, пиличка и нокторезачка, от който съм ползвала само нокторезачката, с ножичка не мога да режа нокти, а пиличката така и не разбрах за какво ми е. Другия комплект ми е гребен и четка и от там е ползван само гребена, но на по голямо дете, на новородено нищо не съм ползвала. Но и двата комплекта ги бях купила преди да родя.

# 623
Аз за водата да кажа, имаме кана която може да нагрява водата на определени градуси и да я държи на тези градуси. Мисля че ще е много практично за АМ мляко.

Ще ви споделя моя списък по-късно.

# 624
Аз нямам списък, трябва да взема единствено дрешка за изписване и евентуално кош за новородено, ако реша да ползвам количка. И малък размер памперси.
Аз лично предпочитам ФБ, много по-лесно се коментират различните теми. Моят опит сочи, че рано или късно, всички отиват във ФБ.
Ние имаме котка, дори за секунда не съм си помислила да я пращам където и да е. Ще си живее с нас и толкоз. Това с пращането не е моето нещо.

# 625
Здравейте! Доста теми сте обсъдили.

Имам дългокосместта котка в апартамента. Преди да родя първото си дете много се притеснявах как ще реагира котката и как ще се справя с космите. Първата среща на котката и бебето мина доста добре. Тя само го подуши и избяга. Първите две седмици не смееше да влезе в спалнята при бебето, но постепенно се престраши и почна да го наблюдава отдалеч. Първите месеци буквално всеки ден пусках прахосмукачка и миех със стирката. Постепенно просто не ми оставяше време толкова често да чистя. С времето котката стана първа приятелка с бебето. Никога не го е закачала или ръмжала. Сега сина ми е на 1г4м и много добре се разбират. По цял ден се гонят и котката най-после си намери майстора. Да,признавам си че котката много се скубе на моменти но съм на мнение че бебето трябва да изгради имунитет колкото се може по-рано.
Ненужни неща които според мен са шапките за бебеата вкъщи. Бях купила доста,но ги ползвах само първите два дни. Ръкавици слагах, защото в началото ме беше страх да му отрежа ноктите и ме беше страх да не се одере.
Купих си скрин и върху скрина сложих твърд повивалник. Доста е удобно така, няма нужда да седиш наведена на леглото като сменяш бебето. Бях купила пудра за дупето,но се оказа ненужно. Вземете си от аптеката пудра за пъпчето.
Пия Алеракт, но нямам главоболие от него. Само забелязах,че урината придобива силна миризма от него.
Не харесвам групите във фейсбук, защото има доста злоба и заяждане. Предпочитам си тук в бг мама.
Извинявам се,че така объркано писах но просто вече забравих какво бяхте обсъждали.

# 626

Не разбирам много от пелени ,но аз мисля да купя и бархетни, даже може вместо одеалце лятото вечер да се ползва, има и двойни бархетни пелени.
Бих добавила и комарник за количката , помпа за кърма евентуално ,веро ,препарат за пране .
Бих взела и еднократни подложки за повиване .
За активна гимнастика може и малко по - натам.
Ръкавички обикноврно искат в болницата , за да не се драска бебчо , че е с едни орлови нокти 😀
А шапка поне една може да вземеш , че ще има и по - хладни дни.
В този списък сложила ли си и нещата за теб , или не?Ако си - ще ти трябват и подплънки за зърна да не се цапаш и евентуално еднократно бельо за болницата -поне аз мисля да заложа на
такова за по лесно, а и стерилно.
Добавям и кошчета за памперси и мръсни дрехи.И както са казали другите - козметика , клечки за уши, спиртове и н.т

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 14:33 от Орехче

# 627
Аз подлагам и под бебето в началото пелена като не си е на леглото, а е на нашето или на дивана. И двата пъти си бях взела еднократни гащи за родилки и ми бяха удобни. Бях си взела и превръзки за родилки, но ги ползвах после като ми се върна цикъла и беше доста обилен първите пъти. Бях секцио и нямах много кървене, обикновенните превръзки си ми вършеха работа.
Орехче, може би имаш предвид подплънки за кърмачки те са да не се цапаш, защото протекторите за зърна вършат съвсем друга работа.
Аз кошче за памперси не съм ползвала, изхвърлям ги в общия буклук, но той е на терасата и не ми мирише. Кош за пране и двете деца си имат от ден 1, всъщност второто от малко след ден 1, защото нейния се наложи да го сложим за кош за играчки, че големия скъса единия.

# 628
Да, това имах предвид , мерси .Не ми дойде думата докато пишех , поправих се сега.
А какви еднократни гащи си ползвала преди , а и другите мами да се включат.
Аз гледах една влогърка не ги е рекламирала , но спомена , че е ползвала марката Jaне -били памучни.Но пък в нета ги намерих някъде , но не видях да пише в описанието дали са памучни.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 14:48 от Орехче

# 629
  • София
Аз си бях взела такова гащи, но ми бяха супер неудобни, особено като минаваха на визитация сутрин. Мисля, че бяха на канпол. Ползвах си мое бельо, тоест купих няколко чифта за родилното, а за вкъщи използвах вече захабените. Първоначално бях с превръзки за родилки, идея си нямам какви бяха като марка, но абсорбираха чудесно. Слагах си и много лигнин, бях си занесла от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт