АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 175
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Аз си бях взела такова гащи, но ми бяха супер неудобни, особено като минаваха на визитация сутрин. Мисля, че бяха на канпол. Ползвах си мое бельо, тоест купих няколко чифта за родилното, а за вкъщи използвах вече захабените. Първоначално бях с превръзки за родилки, идея си нямам какви бяха като марка, но абсорбираха чудесно. Слагах си и много лигнин, бях си занесла от вкъщи.
И аз бях със същите, но нас на визитация сутрин ни искаха без бельо. Моето бельо минаваше точно през операцията и ми беше супер гадно, даже и за вкъщи първия път си взех пак еднократни. Втория път вече имах опит и бях предвидила по дълбоки за вкъщи, но в родилния ползвах пак еднократни. Сега мисля пак по същия начин.

# 631
Аз в болницата, а и вкъщи, си карах с гащи за бременни, супер удобни ми бяха. Еднократните така и не ги харесах.

# 632
И на мен еднократните гащи не ми бяха изобщо удобни. Бях секцио и общо взето не видях мн. смисъл от тях. За този път си взех дълбоки гащи(от лидл), един размер по-големи, които мисля да ползвам за болницата.
Няма да пропусна да си взема Цикатридина спрей зА след изписването, миналия път ми свърши супер работа за раната.
Отделен кош зА памперси не съм ползвала.
А бархетни пелени със синът ми ползвах много и за всичко-завивабв, постиляне, за хавлия, много ми бяха удобни.
Ръкавички бях взела, но много се изхлузваха и ги ползвах малко. Спомням си че по едно време му слагах чорапки за тази цел😃 вършеха идеална работа.
Синът ми също е лятно бебе и тъй като беше страшна жега, доста често го оставях само по памперс и завит с пелена.
За покупките съм решила да взема само това, което ще ми трябва за момента. Само за дрехите мн се чудя какъв размер да взема и колко, за началото, тъй като са близнаци и предполагам ще са по-мънички

# 633
И на мен еднократните гащи не ми бяха изобщо удобни. Бях секцио и общо взето не видях мн. смисъл от тях. За този път си взех дълбоки гащи(от лидл), един размер по-големи, които мисля да ползвам за болницата.
Няма да пропусна да си взема Цикатридина спрей зА след изписването, миналия път ми свърши супер работа за раната.
Отделен кош зА памперси не съм ползвала.
А бархетни пелени със синът ми ползвах много и за всичко-завивабв, постиляне, за хавлия, много ми бяха удобни.
Ръкавички бях взела, но много се изхлузваха и ги ползвах малко. Спомням си че по едно време му слагах чорапки за тази цел😃 вършеха идеална работа.
Синът ми също е лятно бебе и тъй като беше страшна жега, доста често го оставях само по памперс и завит с пелена.
За покупките съм решила да взема само това, което ще ми трябва за момента. Само за дрехите мн се чудя какъв размер да взема и колко, за началото, тъй като са близнаци и предполагам ще са по-мънички
Аз рана в класическия смисъл след секциото не съм имала. Имаше само малки корички където минава конеца и отдясно където беше дрена. Разреза беше първо залепен и после зашит с един конец. Като ми махнаха дрена ми махнаха и превръзката и първия път бях шашната как така няма да ми сложат никаква превръзка на такава голяма рана, че ме пратиха и да се къпя и доктора каза да изтъркам хубаво самата рана. Направо ме вкара в шах и мат. Като отидох после в банята и видях за какво става въпрос, разбрах защо не ми трябва превръзка и се изкъпах една идея по спокойно. Може би и затова белега ми почти не се вижда въпреки, че е рязано два пъти.
Моята майка и свекърва ми пазят пелени от едно време. Пазят горните, хубавите пелини и основно съм ползвала тях. Имам купувани и сега, но старите са по големи и ми бяха по удобни.

# 634
От списъка, като ненужно бих определила уреда за подгряване на шишета и пюрета и коша за памперси, а си ги бях купила 1я път 🤣.
Активната гимнастика със сигурност в началото няма да е нужна. Спокойно може да я оставиш, като подарък за погачата от някого, заедно с люлката и шезшонга. Първите 2 месеца наистина само спят и няма нужда от почти нищо.
Бих взела повече памучни пелени, много да удобни и се ползват за всичко, което може да ти дойде на ум. Бих взела още един комплект чершафи ( в единия качен списък пишеше 2) или поне още 1-2 броя долен. Често повръщат някои бебенца или изпуска памперса. Аз имах и сушилня по времето на каката и въпреки всичко ми се е случвало на ден да сменям по 3-4 пъти чершаф, заради повръщане.
Връхни дрехи на бебета родени август месец повече от 1-2 броя не са им нужни, защото ги израстват бързо и ще сменят размера, а един ромпър с дълъг ръкав и одеалце е достатъчен. Ако е някой студен ветровит ден бих сложила дъждобран на количката, за да не му вее на детето директно в лицето.
Май това е за сега. 🙂
За мамите задължително подплънки за кърма. Еднократни гащи не ми бяха удобни на мен. Но не пречи да пробвате. Просто не се презапасявайте. Винаги могат да ви донесат още.

# 635
  • Пловдив
Една дружка роди преди няма и месец.Била е и в болницата преди да роди и след като е родила с памперс гащи.Каза, че е много доволна, а специалните превръзки й излизали отзад и отпред 😄 Аз не съм виждала и не знам.Вкъщи вече си е била с превръзки.Каза за памучните пелени и тя, че за абсолютно всичко ги ползвала и да си купувам от Пепко, ем евтини, ем универсални.
Нито списък имам, нито имам идея от къде да започнем с покупките.Ще видим в Истанбул като идем, поне основните неща да купим от там.
Спя или на една страна или със свит единия крак.Понякога и по корем се събуждам, но не изпитвам някакъв дискомфорт.Това настрани е много кофти, често ме заболява рамото ако се застоя повече.
Рядко ставам до тоалетна, но пък котката рано ме вдига.В 5ч вече започва да нервничи.

# 636
  • Пловдив
В моя списък съм си добавила спално чувалче. Не възнамерявам в началото да има възглавници и одеалца в кошарата. Но всеки списък е индивидуален и всяка от нас има нужда от различни неща.
Шапка мисля да взема някоя по-тънка ако има по магазините за лятото, защото на бебчо ще му изгори главичката в летните жеги.
Добавила съм си в списъка и слънцезащитна козметика. Все още нямам представа каква точно, но ще им нужда да се маже със сигурност.

За фейсбук групата, дали може информация как се казва точно, да я потърся? (Ако е била изписана на първата страница, въобще не съм обърнала внимание.) Не съм се интересувала, но не пречи и там да следя какво има 🙂

# 637
  • София
Леле....вие вече cпиcъци прaвите. Aз cъм до никъде. Гледaх caмо колички и легълцa. Гледaм и лекции кaк cе гледa новородено, нaли ми е първa бременноcт. Инaче cъм cи миcлилa от кaкво ще имaм нуждa де. Нa бaзa товa, което някои от вac ca пиcaли тук и товa, което cъм прочелa/изгледaлa в интернет, cмятaм, че не ми трябвaт шишетa, нaгревaтели, бибки, cтерилизaтор. Миcля дa вземa поcле, кaто cтaне яcно дaли ще ми трябвaт. Caмо зa помпaтa cе чудя. Може дa ми потрябвa в нaчaлото, но пък не ми cе дaвaт толковa пaри зa нещо, което може би ще използвaм веднъж двa пъти или изобщо нямa дa използвaм. Знaм, че в болниците имaт. Миcля дa не взимaм и aко cлучaйно ми потрябвa дa прaтя ММ дa вземе.
Зa пелени cвекито cе вълнувaше преди няколко дни, но aз понеже още не cъм cтигнaлa до тaм и caмо cе cъглacявaх 😁 Зa бaрхетни нaй-много ми говореше. Дaже изяви желaние дa взимa плaт и дa шие (тя имa шевнa мaшинa) Aко и cе зaнимaвa, дa cе зaбaвлявa. Тъкмо може дa ми нaпрaви и рaзлични рaзмери. Инaче зa летни бебетa ползвaт миcля и много тензухени пелени.
Cегa кaто четa вече няколко от вac отпиcaхa кошa зa пaмперcи. Не знaм зa него. Тaзи вечер cме нa гоcти у кумaтa (тяхното бебче е нa 2меcецa) и ще я питaм и нея зa някои нещa от тези cпиcъци.  
Ние домaшен любимец нямaме. Много иcкaхме Йорки дa вземем, но преценихме, че cегa c ремонтa нямa дa му е добре и решихме cлед кaто cе роди бебето дa вземем и Йоркито и дa cи рacтaт зaедно 😍
Aз caмо по корем не cпя вече. Инaче cи cе въртя кaкто ми е удобно. До тоaлетнa през нощтa cтaвaм мaкcимум веднъж и то aко не cъм прекaлилa c водaтa не cтaвaм изобщо.
Нa тези, които ca болнички, пожелaвaм бързо оздрaвявaне и по-леко дa минaвa. Aз нaпример доcтa тежко го изкaрaх моето боледувaне минaлaтa cедмицa и cе нaложи aнтибиотик. Дaно вие дa не cтигaте до тaм. 🤞

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 18:09 от Mariela Savova 707772

# 638
  • София
За фб групата ми изпратете скрийншот на профила ви на лично съобщение.

Слънцезащитата не е ок преди 6м на бебето.

# 639
  • София
За фб групата ми изпратете скрийншот на профила ви на лично съобщение.

Слънцезащитата не е ок преди 6м на бебето.
Aз зa тaзи cлънцезaщитa cе объркaх дa ви кaжa. И aз cи миcлех, че не е ок зa толковa мaлки бебчетa, но еднa приятелкa ми кaзa, че тaзи, която е нa Муcтелa cтaвaлa и зa новородени и cи е мaзaлa бебчето минaлото лято c нея. Не знaм товa до колко е вярно. Aз cе чудя дaли ще ни трябвa изобщо тaзи годинa cлънцезaщитa толковa. По топлото нямa дa ги извеждaме, предполaгaм в нaчaлото преди 11 cутринтa и cлед 16ч. cледобядa ще е нaй-добре зa рaзходки, дa не е по жегите. И то нямa дa ги печем нa cлънце. Тa cе чудя дaли ни е нужнa cлънцезaщитa изобщо.

# 640
Слънцезащита за новородени няма. Имаше на Хип, но го спряха от производство, но и то беше 2+, за по малко бебе не съм виждала.
Бархетните пелени са много удобни, аз съм ги ползвала и за след баня, че по бързо попиват от хавлията. Не ми се вярваше обаче е факт.
Шапка вкъщи не съм ползвала даже и след баня за новородено бебе, имах скандал с двете баби по този въпрос. Шишета ще взема 1 или 2бр на Авент, помпата ми е на Авент и ми трябва шише за нея. Но това ще е доста по-нататък. Предния път си направих списък и бях влязла в 9м като отидох с него в детския магазин и напазарувах буквално за 10 мин тези дреболии и каквото ми трябва за болницата. После минах през аптеката за останалите неща за болницата и готово. Трябва да си взема и поне 2 нощници за кърмене. Бяха ми много удобни, но аз имам само 1 с къс ръкав, а и тя от носене и пране е доста избеляла и раздърпана, за вкъщи става, но за болницата ще ми трябват други, и за там ще стане за резерва ако се наложи, иначе имам 3 с дълъг ръкав ама август месец ще ми е малко топло с тях. Сутиен за кърмене няма и да търся, моя размер няма или ако има е на такава цена, че струва майка си и баща си.

# 641
Една дружка роди преди няма и месец.Била е и в болницата преди да роди и след като е родила с памперс гащи.Каза, че е много доволна, а специалните превръзки й излизали отзад и отпред 😄 Аз не съм виждала и не знам.Вкъщи вече си е била с превръзки.Каза за памучните пелени и тя, че за абсолютно всичко ги ползвала и да си купувам от Пепко, ем евтини, ем универсални.
Нито списък имам, нито имам идея от къде да започнем с покупките.Ще видим в Истанбул като идем, поне основните неща да купим от там.
Спя или на една страна или със свит единия крак.Понякога и по корем се събуждам, но не изпитвам някакъв дискомфорт.Това настрани е много кофти, често ме заболява рамото ако се застоя повече.
Рядко ставам до тоалетна, но пък котката рано ме вдига.В 5ч вече започва да нервничи.
Елънче, кога ще ходите?
Ще се радвам да споделиш магазини и на нас с мъжът ми много ни се ходи ( правихме 2-3г ин витро там). Много ни липсва вечният град.
Само се притеснявам как ще ми подейства пътя Варна-Бургас...че големи дупки и хлътвания.

# 642
  • София
Аз съм купувала слънцезащитния на Юриаж, но синът ми вече беше на 9-10м.

# 643
Момичета на какви шишета сте се спрели? Аз ще съм с Авент,със сина ми ги ползвах и останах доволна. Чудя се само стъклени или пластмасови да са. Със сина ми бяха пластмасови,но сега сякаш ми се иска стъклени🤔

# 644
  • Пловдив
Joy, другата неделя тръгваме, че той има час за зъболекар за понеделник.Аз не съм ходила и ми е много страшно как ще се оправим с пътищата, все пак Истанбул не е Пловдив, но не можах да го накарам да отидем с автобус 🙄.Той обаче има практика с каране из Европа и не се страхува изобщо, но аз се притеснявам от моите реакции 😆
Ще кажа за магазини, стига да имаме възможност да обикаляме, че не знаем клиниката какво ще му каже и предложи, че нещата при него са доста сериозни 😑
За пътя не знам 🤔 На мен никакъв проблем не ми създава пътуването.Като сметнеш, че за градско ползваме Пежо баничарка, а тя друса доста.Даже бяхме сега с нея чак до Търговище и нямаше зор.

Общи условия

Активация на акаунт