АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 418
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Има ли някоя от вас, която си е правила цветна снимка? На една близка и се налага и я е страх.
Аз имам правена с упойка беше. При мен излезе лява тръба запушена,а дясна проходима. Два месеца след снимката забременях от два пъти секс,но бременоста беше неуспешна поради други причини. Няма нищо страшно в снимката даже след нея казват че става по-лесно зачеването,защото се продухват самите тръби и предвижването на оплодената яйцеклетка става по свобободно.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 10:34 от Милото

# 466
  • Велико Търново
Неизвестна , аз правих в Надежда преди около две години, но там е с упойка, после чувството е като болки по време на цикъл, но отминават за ден-два.

# 467
  • София
И аз имам правена цветна снимка. Беше с упойка, понеже в "Надежда" само така ги правят. Не е страшно, може да има лек дискомфорт при преминаването на веществото. След процедурата има кървене няколко дни.

# 468
  • София
Да, тя също е пациент на Надежда, при Стаменов. Благодаря ви, ще се опитам да я успокоя Simple Smile

# 469
  • София
И аз съм на фетална чаак на 28.04. Записах се този път при Чавеева в Щерев, някой ходил ли е там? Бебка продължава да си върви една седмица назад, по цикъл 20.08. По ехограф 26.08., та реших по-късничко да ида на фм.
В края на месеца ми е и първия преглед при Дяволов 💗

# 470
В Надежда ми е правена цветна снимка  с упойка, заради това отидох там , в Щерев не слагали упойка..... Преди години ми правиха и някакъв друг метод, не с цветно вещество, демек нов метод с вода ....... дрън, дрън, тогава ме питаха за упойка, аз отказах, защото казаха, че не е силна болка, е накрая припаднах от болка, за това от тогава всяка процедура, на която може да се слага упойка, се възползвам, няма по хубаво нещо, след цветната снимка си взех обезболяващи и пътувах 250 км, не помня да ме е боляло кой знае колко....

Да, тя също е пациент на Надежда, при Стаменов. Благодаря ви, ще се опитам да я успокоя Simple Smile

# 471
  • София
Естер, Чавеева е светило. Приготви се за чакане, нищо че си с час.

# 472
И аз правих цветна снимка в Надежда. Има избор с или без упойка, разликата в цената не е малка, но аз съм си бъзла и избрах с. Четох тогава много по-темата и пишеше, че ако тръбите са проходими болката и минимална, но ако не са, боли повече, за това и избрах с упойка. Цялата процедура е може би 20 Мин и след това те пускат да си ходиш. Не съм имала болки след това.

# 473
Момичета нещо не хвана плексита. С какво мога да се мажа? Или някакви бабини смеси нещо да го облекча? Уж не съм стояла на течение нещо,но от снощи ме боли и болката отива чак до ключицата отпред.

# 474
  • Пловдив
Правила съм две цветни снимки и двете без упойка.Неприятното беше първия път защото не знаех какво да очаквам.Втория път беше по-добре.Важно изследване е при проблем със забременяването.Ако има леки запушвания в тръбите, налягането на контрастното вещество ги отпушва.Немалко случаи има на забременели след ЦС.А и с нея се вижда дали в тръбите има от онази тосична за ембрионите течност - хидросалпингс.Нямах болки след двете снимки.

# 475
Момичета нещо не хвана плексита. С какво мога да се мажа? Или някакви бабини смеси нещо да го облекча? Уж не съм стояла на течение нещо,но от снощи ме боли и болката отива чак до ключицата отпред.
Страшно неприятно, като си помисля за тази болка и мога да ревна. Нямам идея сега с какво можеш да се мажеш, но знам не масажирай! - Засилва се болката.
Имах много проблеми с плексит, три пъти ме е хващал за половин година, в окръжна във Варна, няма да го забравя никога д-р Василев, беше единствения, който ми биеше инжекции във врата. След 3-4 часа нов човек. Влачила съм се с рев по коридорите, много боли. Поне мен като ме хванеше, нещо страшно.
..

# 476
Благодаря Яна!

Иначе относно екзодерила преди пробвах, но щом е ок за бременни и сега ще пробвам! Благодаря ви!

Здравейте момичета, исках да ви попитам някоя от вас сблъсквала ли се е с гъбички по краката и ноктите докато е бременна и с какво се е лекувала? Четох уж някакви статии из интернет и повечето съветват да ида на дерматолог, което и ще направя, но като лечение все срещам методи от типа на бабините.

Аз като бивша маникюрискта ще ти кажа най-ефективното. Поне при мен помогна, много са упорити гъбичките, аз имах, но само на двата големи нокъта на краката, и бавно си отидоха, беше много зле положението. С кисел обезмаслител се мажех, всяка вечер, или през ден два, той е много силен, а гъбичките не живеят в киселинна среда. Аз от дъжд навятър се сещах и пак изчезнаха, ако си по-постоянна от мен може би още по-бързо ще изчезнат. Само че не знам това прекомерно ползване на обезмаслителя колко е подходящо за бременни.. един два пъти в месеца като си правя маникюра и педикюра с гел лак използвам, както и всички други бременни които са с гел лак и е напълно безопасно. Само не знам за всеки ден как ще се отрази защото си е киселина. Иначе за кожата някакви кремчета, не съм имала по кожата и не мога да ти препоръчам. Но ако още не са изчезнали след като родиш пробвай с киселинен обезмаслител за нокти. От някоя маникюристка можеш да си поръчаш или от интернет.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 13:21 от stf.vasileva

# 477
И аз съм на фетална чаак на 28.04. Записах се този път при Чавеева в Щерев, някой ходил ли е там? Бебка продължава да си върви една седмица назад, по цикъл 20.08. По ехограф 26.08., та реших по-късничко да ида на фм.
В края на месеца ми е и първия преглед при Дяволов 💗
Защо толкова късно на ФМ, тя е от 18 до 23г.с. Аз съм със същия термин 20.08. и се канех да ходя на ФМ седмицата 4.04. -8.04., когато ще съм в 21г.с., досега винаги тогава съм ходила, но няма да съм в града, а следващата седмица вече ми се струва късно.
Можеш да се мажеш с Репарил гел. Първата бременност такова ми бяха изписали 2 пъти на ден. И като кърмех пак такова ми изписаха. И аз редовно имам проблеми с плексит.

# 478
Момичета, на мен днес ми излезнаха резултатите от вагиналния секрет с Candida albicans съм. За първи път имам гъбички през живота си. Трудно ли се лекуват този тип гъбички, ако някоя от вас е имала от този вид?

# 479
Момичета, на мен днес ми излезнаха резултатите от вагиналния секрет с Candida albicans съм. За първи път имам гъбички през живота си. Трудно ли се лекуват този тип гъбички, ако някоя от вас е имала от този вид?

Аз също за първи път имам бактерии, излезе ми Gardnerella. Сега ще я третирам с 2ри АБ.
Пия и пробиотик. Ако някой има идея за добър и ефикасен, моля споделете.

Общи условия

Активация на акаунт