АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 422
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Моята  ФМ 2 е на 24.03, ще бъда 20+2, на мен изрично ми дадоха едноседмичен интервал, в който да се запиша
Значи с теб вървим горе долу на едно. Аз съм на 23.03 и ще съм в 20седм +2 дни. Доста ми е напрегнато дали всичко ще е наред😥
Момичета и аз вървя с вас на 21.03 съм на ФМ-2 и ще съм в 20г.с+3дни
И аз съм с вас на 24ти ми е 2рата ФМ и ще съм 21+2г.с.
Мен пък до сега не са ме мерили колко кг съм. Дори АГ-то не ме е питала...

# 451
Току що и аз най сетне се сетих да си запиша час за ФМ. На 31.03. живот и здраве в 20+5 г.с. ще видим дали всичко е наред. Сигурно ви звуча странно, обаче аз съм дълбоко убедена, че всичко с бебо е наред.
Понякога имам пророчески сънища, който чак после разбирам. Сега пак беше така. Обикновенно сънувам дядо ми, който беше баща на майка ми, сега обаче сънувах другия ми дядо. Беше през ноща когато баща ми е получил масивен инфаркт, но на мен не ми се обадиха. Дядо ми каза "не искам да се плашиш и притесняваш всичко е наред, всичко е добре". Аз тогава чаках Прена теста и според мен много се бавеше и го питам значи са ми добре резултатите. Той ми вика "да, да и там всичко е наред, добре сте" и ми показа разпечатка, точно после каквато ми пратиха и че е момиче. Викам значи е момиче, а оня, "че ти нали знаеш, нали ти казвам, че е добре". Обаче всичко това за бебето с някак отекчен тон сякаш първата част на разговора не се отнася за това и сякаш го карам да повтаря за 100 път нещо дето ми е казал и аз го знам и продължавам да досаждам. Този ми дядо не го познавам починал е няколко дни преди да се родя аз и нямам спомен да съм го сънувала. Събуждам се успокоена, че всичко с бебо е наред. И малко по-късно ми звънна сестра ми да ми каже за баща ни, като почна първо с това, че татко е добре и после ми обясни. Чак тогава си викам той дядо това ме е успокоявал и ми е казвал, а за бебето между другото. Та да не ме помислите за луда, но сега съм напълно убедена, че всичко е наред.

# 452
Bolibon мн хубаво , сякаш си имаш си ангел пазител.Всъщност аз не знам дали вярвам в пророчески сънища(но и не ги отричам и не те мисля за луда),  но дори това да е твоето подсъзнание и фантазия , което ти "шепне" , че всичко е наред , пак е един вид успокоение.
Manoela + 1 за първата част от коментара ти.Какво усещам само аз си знам , и няма как някой да ми каже, че не го усещам.Както ти каза , бебетата са различни - с прости думи - едни са по мудни или мързеливи от други , отделно чувствителността на жената.Днес спрях да разговарям с колежка и се свих за секунда заради един такъв "не ритник" .Естествено не ми се случва редовно. Simple Smile Обикновено движенията са побутващи , подпиращи , изпъващи,издуващи - така бих ги обяснила обичайните И в заключение и аз смятам , че щом виждам къде му е главата върху корема ,е логично да му усещам ръката или крака като прави по - резки движения и да го нарека накратко "ритник", макар да е по - рязко побутване от някой неопределен крайник.
Королева не съм се интересувала дали имат режим , но има дни , в които го усещам по едно и също време - обикновено известно време след храна.
M_lady + 1 и за твоя коментар , бебчовците може би са ви по - малки и понеже са двечки по- нямат място се местят , оттласкват и да ви бутат вероятно.JoyJoy ако до сега си ги усещала и си спряла , нормално да се притесниш , но ако попринцип не ги усещаш , просто са по - спокойни явно .За утрогестана - мисля , че товари черния дроб през устата , но може би е добре да си следиш кръвното ,както някой каза.
Mariela , Yoana789 , бързо оздравяване на вас !
Erinne и сз го имах това пусто главоболие две ,може би 3 седмици , но отшумя за щастие.

# 453
Ех момичета докато ви изчета и забравям какво имам за писане. Нали имах малко зацапване с тъмна кръв на два пъти, та ходих на преглед, бебето е наред, огледа ми шииката, каза че и тя е добре, но нося много ниско бебето, аз и много ниско го усещам имам си и контракции, даже като легнах за прегледа получих една и поне ми потвърди, че си е точно такова. Изписа ми бусколизин 3 пъти по 1 и алеракт 2 по 1. Разбрахме се ако прокървя пак направо излизам болничен, тя и сега искаше да ми даде, но аз на работа реално си почивам повече от колкото в къщи, единствения проблем ми е, че пътувам с автобус всеки ден по 1 час. Пак не може да ми каже със сигурност пола на детето, но е по-вероятно да е пак момче (за жалост ама живо и здраво да е) вече съм 17.2 гс и каза че е 320гр което май си е доста ама може и тя да не е измерила нещо както трябва.
Нещата, които исках да ви кажа докато четях вече ги забравих, така че лека нощ.

# 454
  • София
Ох, аз ще съм от последните ФМ. Първата бременност отидох 20+2 и ми се скара Павлова, че съм по-пълна и трудно става, но го огледа добре. Сега съм записала за 22+2 Grinning чак към края на април… Ужасно много време.
Мен не ме теглят, аз си се тегля и казвам, като питат. Мервт кръвно и корем. Следващия път ще имам и кръв и урина на 31.3.

# 455
  • Асеновград
И мен не ме теглят, само ме питат.😄 Даже май няма кантар в ставята. И моята фм е чак на 28-ми и то в последните препоръчителни седмици. И вече като не ходя на работа много бавно минава времето.. само да се стопли един път че ми писна от тая зима, много ми влияе времето когато е мрачно и студено, имам чувството че от 3 години е зима.😒😒

# 456
  • София
При моята АГ има един допотопен кантар, но си сверявам с този вкъщи. Сигурно се похвалих, ама пак ще го направя, още не съм ки възстановила килограмите от преди да забременея. Радвам си се, защото първият път качих 35кг за 9м и много ме е шубе и този път да не прекаля.

# 457
Здравейте момичета, исках да ви попитам някоя от вас сблъсквала ли се е с гъбички по краката и ноктите докато е бременна и с какво се е лекувала? Четох уж някакви статии из интернет и повечето съветват да ида на дерматолог, което и ще направя, но като лечение все срещам методи от типа на бабините.

# 458
  • Bulgaria
Bolibon  и аз съм на ФМ на 31.03 20+3г.с при Чачева.

# 459
  • Асеновград
Здравейте момичета, исках да ви попитам някоя от вас сблъсквала ли се е с гъбички по краката и ноктите докато е бременна и с какво се е лекувала? Четох уж някакви статии из интернет и повечето съветват да ида на дерматолог, което и ще направя, но като лечение все срещам методи от типа на бабините.

Аз като бивша маникюрискта ще ти кажа най-ефективното. Поне при мен помогна, много са упорити гъбичките, аз имах, но само на двата големи нокъта на краката, и бавно си отидоха, беше много зле положението. С кисел обезмаслител се мажех, всяка вечер, или през ден два, той е много силен, а гъбичките не живеят в киселинна среда. Аз от дъжд навятър се сещах и пак изчезнаха, ако си по-постоянна от мен може би още по-бързо ще изчезнат. Само че не знам това прекомерно ползване на обезмаслителя колко е подходящо за бременни.. един два пъти в месеца като си правя маникюра и педикюра с гел лак използвам, както и всички други бременни които са с гел лак и е напълно безопасно. Само не знам за всеки ден как ще се отрази защото си е киселина. Иначе за кожата някакви кремчета, не съм имала по кожата и не мога да ти препоръчам. Но ако още не са изчезнали след като родиш пробвай с киселинен обезмаслител за нокти. От някоя маникюристка можеш да си поръчаш или от интернет.

# 460
И аз съм на ФМ на 31.03 - 20+4 Wink
при д-р Михова

# 461

Преди години си бях завъдила такива по кожата около пръстите на краката (от уж качествени обувки). Оправих се с мазане на Екзодерил. Миналата седмица пак започнах да ги усещам и взех пак същото мазило. Едва снощи реших да се мажа (беше уж утихнал проблема), прочетох листовката и пише, че няма доказателства за проблем при бременни и деца. Ще иьчакам още малко и ще се мажа май май.

# 462
Аз съм при д-р Цонев във Темелков. При него ходих предния път и сега пак там реших.

# 463
  • София
Има ли някоя от вас, която си е правила цветна снимка? На една близка и се налага и я е страх.

# 464
Цветната снимка не е страшна, чувството е като при цикъл, ама е за няколко секунди, после лежиш да се изтече веществото и си тръгваш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт