Малформация цепка на небцето

• 111 284
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
aanaa, мина доста време от първата ни операция,но си спомням,че мина леко и използвахме шише с накрайник за сок/Нук/,но не съм сигурна - трябва да проверя. Като му изливах от нея,не му давах силно да си пие.

marggoto, доколкото си спомням в ИСУЛ имаше добър специалист.Виж какво ще ти покаже Гугъл като мнения и препоръки.

Peace  bouquet

# 376
а някоя мама да знае дали конюктивита на оченце ще е пречка за операцията.Все пак е инфекция и доцента може да очкаже newsm78

# 377
Не мисля,но може да попиташ допълнително. Успех!

# 378
а какви ще са последствията от късната операция на устаната , вече сме на 5 месеца Embarassed

# 379
  • Анкх-Морпорк
Няма сериозни последствия. Само козметичния проблем, че изглежда различно.
Докторът казваше, че някои хора не са оперирани като деца. А в миналото операциите са се правели на по-голяма възраст на децата.

# 380
Дъщеря ми е с цепнато небце (мекото небце). Не може да суче почти и затова я храня от както сме изписани от родилното със шише/изцедена кърма/. Проблемът е в това, че даже с биберони на NUK (с отвор отгоре) тя не може да суче достатъчно, бързо се уморява и не ядеше достатъчно. Затова сме й разширили дупките на бибероните. Притеснявам се обаче, че това може да доведе до недостатъчно развитие на мускулите й в устата. Притесненията ми основателни ли са?

# 381
  • Анкх-Морпорк
Мускулите ще се развият, не се притеснявай. Синът ми изобщо не можеше да яде от биберон, 9 месеца е бил със сонда, но с хранителна терапия после се навакса.

# 382
Искам да попитам firebird, какво представлява тази хранителна терапия?

# 383
Здравейте! И моят син се роди с цепка на мекото небце, но, слава Богу, проблемът ни с храненето остана в родилния дом, където се мъчех да го храня с биберон и 10гр ни костваха час и половина.
earthnova аз храня сина си с шише с лъжичка на Campol Babies. За съжаление, само тази фирма предлага такива, със силиконова лъжичка и меко шише. Във Варна ги има в един единствен магазин, а в Интернет изобщо не ги намерих. С това шише можеш да контролираш капките и няма опасност от задавяне, а и виждаш накъде отива капката. След два дни ставаме на два месеца, 150гр ги изяжда за 10мин. Купихме и пластмасова лъжичка за шише за водичка, но не е удобна за хранене. Другата я използваме от седмия ден след раждането. Надявам се да съм ти била полезна. Успех!

# 384
  • Анкх-Морпорк
Искам да попитам firebird, какво представлява тази хранителна терапия?
Странично хранене с лъжица, разни хитрини да се учи да дъвче, масажи с ел. четка за зъби - но това се прави от логопед и трябва да ви покаже и да ви научи.

# 385
  • София
mama Anny, прощавай, че се намесвам, но аз имам също такова шишенце, меко е, за да мога да го стисна, и накрая е с лъжичка, така хранех злоядия си син доста време, на Чико е, но лъжичката не е силиконова за жалост, само незнам дали отвора не е голям за съвсем малко бебенце, поствам това като ориентир за фирмата, ако върши все пак работа, лъжичката е пластмасова и е хубава, не наранява нежната устичка.

# 386
Igi_ благодаря за информацията. Ще потърся отнякъде да ги видя, въпреки, че мисля, че съм обиколила вече всички магазини. При пластмасовата ми лъжичка проблема е, че не е еластична, докато силиконовата е малко по-разлята и се огъва във формата на устните на бебчо. А и е със скосен отвор - широк от вътрешната страна и тесен откъм лъжичката.

# 387
Zdr, predi dva meseca praviha operaciq na dasterq mi po zatvarqne na nebceto. Minahme kontrolniq pregled i kazaha, 4e vsi4ko e nared... Tazi ve4er oba4e kato se origna sled mlqkoto /be6e legnala nastrani/ i izleze mlqko ot ednata nozdra... Pritesnih se da ne se otvorila nqkoq dup4ica. Ne mojah da vidq hubavo. Dali e vazmojno da e ot samoto origvane?

# 388
A otnosno 6i6etata na Campol, nie sasto polzvame takiva i gi kupuvame ot supermarket Leksi v Plovdiv / namira se blizo do bolnicata/. Nikade drugade ne mojah da otkriq takiva...

# 389
  • Бургас
titikimon , връщането през носа след операцията е нормално .И при нас беше така.След операцията се случваше доста често да връща през нослето.И аз като теб се притесних да не е станала някаква дупчица , но доц.Анастасов ме успокои,че това е нормално и с течение на времето ще отшуми Минаха три години от нашата операцията и сега понякога като пие сокче от сламка ,или като е болна и повръща ,връща през носа.Изчистя и нослето със Стеримар и всичко е ОК Simple Smile .Да се надяваме Скоро ни предстои консултация с доц.Анастасов и дано всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт