Малформация цепка на небцето

• 111 104
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • Анкх-Морпорк
Давай му картофено пюре и картофки и гледай в памперса или гърнето. Дано всичко е наред!  Hug

# 466
Благодаря,дано ... Hug Ще пиша утре като се приберем...

# 467
Здравейте ! Ние се върнахме и сме на позиция 0 Sad Видяхме се с доц. Анастасов и това от което ме беше страх се случи. Нещото не беше там и доцента няма как да ни помогне в такъв случай.. Говорихме дълго,чудихме се какво да правим,той каза ,че подобен случай досега не е имал (ама аз не се и съмнявам).Ако това беше там,можеше да се опита да го извади,каза,че дупката няма да се разшири повече и  че трябвало хирурга в Пирогов да се постарае да го извади,след като му е било пред очите.. Както и да е ..Взехме решение да отидем в стоматологията и да му направят по-специална снимка на черепа от няколко ъгъла..Съмняваме се обаче ,че пластмасата не е контрастна и няма да се види нищо.. Ако все пак се види че е там някъде доц.Анастасов ще вземе решение как да го махне .Има няколко варианта за аспириране с вакуум или с ново отваряне и затваряне.Всичко това при положение,че се види на снимката..Ако не се види обаче оставаме да чакаме да появи от някъде,я в памперс,я в устата,я през дупката..незнам..Чакането е проклятие.. Това е засега от нас.. И понеже гадорията трябва да е пълна Миро не е акал от 1.5д. Simple Smile Ще ви пиша пак,когато разберем нещо ..

хУБАВО ,ЧЕ ПОЗВОЛЯВА РЕДАКЦИЯ.. нАМЕРИХМЕ ВРАГА В ПАМПЕРСА.. Simple Smile ТОЧНО ОНОВА ПРЕДПОЛАГАЕМОТО БОЛТЧЕ БЕШЕ. СЕГА С МЪЖА МИ ИЗХВЪРЛЯМЕ ВСИЧКО ПЛАСТМАСОВО И МИРО ВЕЧЕ ЩЕ ИГРАЕ САМО С ГУМА И ТОПКИ ( ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ПИРАНКАТА ОТХАПА ПАРЧЕ ОТ ЕДНА ТОПКА ПРЕДИ ВРЕМЕ  #Crazy ) БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ,ЧЕ МЕ ИЗСЛУШАХТЕ И АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО МИ ОЛЕКНА В МОМЕНТА ....  ooooh!

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 15:23 от mama na miro

# 468
  • Анкх-Морпорк
Mama na MiroHug
Добре, че врагът се е намерил в памперса!
Гледай да няма дребни неща в играчките му... какво да го правиш, дете!

# 469
Мама на Миро, изкарали сте една чудесия .... Добре, че врагът е "уловен".
Ние си имаме дупчици по небцето. Бяха 5 или 6. Сега са три - толкова се виждат. Понякога изтича оцветена храна през нослето.

# 470
 Здравейте на всички!
  Моето малко момченце се роди с цепка на устничката, венеца и небцето. Още докато бях бременна разбрахме какво ни очаква и направихме още тогава консултация с доц. Анастасов. Сега са в отпуска и чакам с нетърпение да се върнат, за да обсъдим кога ще започнем с лечението му.
  Искам да ви попитам вашите деца колко се родиха. Синът ми се роди 5160гр. и 56 см. и ми е чудно дали, защото имаме проблем и за това да е такова едро бебче.

# 471
  • Бургас
Здравей
Честито  bouquet .Голям юнак си родила.Дъщеря ми се роди 4,200кг и 56см .Според мен едва ли има връзка едрото бебе с цепката на небцето и другите неща . "Едро бебе , отгледано бебе" .Има си своите предимства .Например : рано се отказват от нощното хране Simple Smile

# 472
Здравей, des 1984 и честито за голямото момче! И аз не мисля, че килограмите имат нещо общо с проблемите ни. Моята дъщеря се роди 2,560 кг и 49 см. ( и то на термин). Пожелавам Ви здраве и горе главата, един много мъдър човек преди време ми каза: НОЖЪТ Е ДЪРВЕН!

# 473
  Мерси за отговорите.
 Сега пак имам питане- днес пробвах да го храня както си лежи в леглото и се справи от първият път без никакви проблеми, даже и не се задави. Храним се с шиши на Пижон. Знаете ли дали е проблем, че го храня легнал, защото ми бяха казали да го храня максимално изправен?

# 474
  • Анкх-Морпорк
Нека да е по-изправен, за не направи възпаление на ушите. Храненето с шише съвсем легнал е рисков фактор за всички бебета, а на него както му е отворено небцето е още по-опасно да не отива мляко към евстахиевата тръба и ушите. И заради задавянето е по-безопасно да е изправен.

# 475
  Той като си е на възглавницата е леко изправен, но щом има такива рискове няма да го храним по този начин.

# 476
  Аз пак имам въпрос Embarassed
 Вашите деца с отверена уста ли спят и могат ли да задържат залъгалки? Ако да- какви, че хем я иска и успява да я задържи, но като започне по- силно да я смуче и му пада от устата.

# 477
Никога не се научи да си задържа залъгалката.. Той спеше по корем с леко извита в страни глава,това ни даваше възможност да закрепяме бибата до възглавница или за самия матрак и така си караше,докато заспи дълбоко и няма нужда от нея.. А отворената ни уста си е нещо нормално,дори след двете операции си е постоянно с отворена уста и денем и нощем.От няколко дни го наблюдавам,че се опитва да диша през носа и се получава силен шум,но щом има желание,няма да го спирам я  Joy
 Аз бих те посъветвала да не обръщаш внимание много много на такива особености.Всяко дете си има особености.. Виж как се чувства най-добре и така,не робувай на нищо.. Децата са страхотни,чакат ви хубави мигове,всичко друго ще се оправи някак   bouquet

# 478
  По често спи с отворена уста, но има случай, в които си му стои затворена и като е буден. На 08.11 ни е първата операция и след като ни оправят устничката ще видим как е. Но това изобщо не ме притеснява как спи детето, важното е, че ядем без никакви проблеми и растем Simple Smile

# 479
Почти на 6 г. сме и си спи с отворена уста.

Информация за малко по-големите ни съкровища, между 4 г. и 10г.
Покана за ортодонтско лечение 15-19.11.2010  - http://ala-bg.org/index.php?option=com_content&task=view& … =92&Itemid=61

Общи условия

Активация на акаунт