Малформация цепка на небцето

• 111 144
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,нашата операция на небце мина в Понеделник.. Бяхме се постарали и още през Март месец отказахме залъгалката.През Май месец сменихме бибероните с накрайници,но беше увенчано с неуспех. Сега след операцията още същия ден ,след като излезе от упойка пи от малка чашка на медела 30 мл вода,след това от меко шише с накрайник лъжичка изяде 110мл адаптирано мляко сгъстено с малко плодово пюре.. Бях изключително доволна от детето.. Сега си хапва по малко от всичко..Няма да лъжа ,от чашката му е неприятно да пие,но не му е невъзможно,ако е жаден няма да му е проблем.. Проблема ни е ,че още изтича кървав секрет от носа и често се запушва,което е проблем и при храненето и при пиенето..Другите деца не бяха така,но както каза доц.Анастасов ,всяко дете е различно..
  Успех на всички и бързо възстановяване!   bouquet

# 451
Мама на Миро,  Hug. Кървава пяна го наричах аз и гледах ужасена. При нас имаше, но се изчисти за няколко дни. Бързо възстановяване!

# 452
Благодаря Калина Simple Smile Секрета се изчисти сега пък има някакви белезникави налепи назад в гърлото и се чудя и се мая от храна ли е или има гнойно налепи... Няма спокойствие нито миг..Върна си и едно нощно хранене... Sad

# 453
При нас нямаше гнойни налепи. Виждаха се пластиките - като сребърни плочици. Доколкото си спомням падаха след като се запълни дупчицата отдолу и много трябваше да ги пазим, да не се изкърти някоя от лапната играчка.

# 454
 От опит знам, че в Пловдив и по-точно екипът на д-р Анастасов е много добър. Този лекар е потомствен доктор, занимаващ се с такива операции. Специализирал е във Франция.

# 455
Момичета искам да ви питам нещо.. Cry Преди малко забелязах една дупчица на небцето точно в средата м/ду мекото и твърдото.. голяма е около 2мм ,може и малко повече да е ,до сутринта я нямаше сега я забелязах и съм много ,ама много притеснена... Нормално ли е това и при вашите деца дали е имало такива дупчици ?! Много ме е страх да не се наложи повторна операция...  Cry

# 456
  • София, в офиса
по някога остава малка дупка, не е опасна, но трябва да питаш доцента кога ще я затвори

# 457
Имали сме да патим ние.. Sad Направо незнам какво да направя вече...  Сутринта преди да нахраня детето му погледнах небцето и какво да видя ?! Вътре се подава нещо синьо пластмасово..   newsm78 Направо изтръпнах.. Огледах го хубаво,взех аз една пинцета легнах в/ху  детето и бръкнах да го вадя..Хванах го ,обаче не помръдва това нещо.. Реших да не насилвам и отидохме в Пирогов.. Там го погледнаха попитаха къде е опериран и като разбраха ,че е в Пловдив направо ни отсвириха ..Потресена съм !  #2gunfire Все пак направи опит този хирург да го извади  и той не успя,пробва леко и той с една пинцета и не успя. Каза ,че не може да ни помогне да си ходим в Пловдив ,оператора да си го оправя..  Shocked Разстроих се аз много изплаших се още повече,но реших да звъня в Пловдив..Обадих се на Теодора ,тя каза ,че ще звънне на доцента и да се чуем по-късно.. През това време аз нахраних детето излязохме на разходка,той си е жизнен,весел.. Точно преди да звънна пак на Теодора поглеждам небцето и това чудо го няма... Хем се зарадвах,хем се изплаших викам си той с храненето го е глътнал и ще чакам да видя дали ще го намерим в памперса.. Звъннах на Теодора и и разказах,тя каза в Понеделник в 10 часа доц.Анастасов ще дойде заради нас в клиниката да ни види...Преди малко това нещо както си го чакахме в памперса пак се подаде през дупчицата на небцето..Направо ще откача,къде се крие това нещо,какво е и какво ще правим нееезнам.. Мисля си ами ако пак се скрие точно когато трябва доцента да го види ?! ..Незнам..Ще пробвам да го снимам все пак....
 И така,оплаках ви се едно хубаво,пък да видим какво ни чака по нататък....

# 458
  • гр.Гоце Делчев
Кураж мило майче не се шашкай ще видиш ,че нещата ще се оправят.Аз много отдавна съм минала по тоя път и знам какво е затова и от време на време поглеждам вашата тема.

# 459
  • Анкх-Морпорк
Чакай малко, какво е това синьото?
Аз помня, че на моя син небцето също имаше сини неща и това бяха конците. Изглеждат като пластмасови, да, и са доста сини.
Те трябва да падат сами.
Там, дето беше шито, имаше едни мънички, сини конци. И понеже и под езика имаше пластика, защото езика му беше много "вързан", и там имаше 5-6 шева, пак сини пак миниатюрни.
Да не би да си видяла падащ конец?
Или детето да си е бъркало в устата и нещо да е прецакало шева?
А за Пирогов не се шашкай, там ако не висят червата на пациента, просто не е спешен и го пускат. Колкото до това - за Пловдив - моето дете точно софийското "светило" му докара един куп усложнения, така че... няма да коментирам.
Операцията ви е била преди месец някъде, така ли?
Нямаше ли и без това да ходите на контролен преглед?

# 460
  • Перник
Ако не е тайна,мила,би ли споделила кое е това софийско "светило",че един такъв ни беше на операцията.
Като ви чета,все повече съжалявам,че не сме отишли в Пловдив,може би нещата щяха да се развият другояче.Но сега мога само да предполагам.

# 461
Здравейте ! Синьото май е част от играчка,защото намерихме вчера на земята вкъщи подобно нещо и ако е това много сме го закъсали..това е едно като болтче мъничко пластмасово което прикрепя колелцата на едно вагонче..Дано не е това щото незнам какво ще правим,но конец не е със сигурност.Нашите конци са само бели,нямахме други... Доктора се казваше Григор ,ама Ненов ли беше Нанев ли,не можах да видя хубаво.Беше един много едър с 3 дневна брада и очила ,но със сигурност беше изключително нелюбезен... Дано всичко се оправи,но лично аз незнам това как ще стане...Дори и доцента да го види,като е сам как ще го махне какво ще правим..Имам му доверие безкрайно,но незнам,нямам добро предчувствое... Ще пиша пак като се върнем..

# 462
  • София, в офиса
Мама на Миро, ако сте се разбрали с доцента - заминавай към Пловдив - играчка, конци - каквото и да е трябва да се види Hug

# 463
  • Анкх-Морпорк
Мама на Миро, децата са палави и си завират всякакви неща в носа и устата, не носехте ли картончета на ръцете?
Пластиката ще се оправи, дори да е развалил нещо, успокой се!
Дребни предмети в носа и устата са опасни, защото може да причинят задушаване, и не само при нашите деца, ами при всички. Минали сте с малката беля.
Щом е жизнен и е добре, всичко друго ще се нареди!

# 464
Носехме картоните 20 дена ,мисля че се постарахме доста.. Днес цял ден не съм виждала това парченце и вече много се притеснявам.Най-вероятно ще правим рентгенова снимка да видим къде е отишло.. Мирко още си е жизнен и весел и няма никакви дихателни смущения или секрети или нещо което да ми подсказва,че нещо не е наред.. Това чакане до утре ще ме убие...Дано всичко свърши с добър кай..

Общи условия

Активация на акаунт