Малформация цепка на небцето

• 111 163
  • 763
  •   2
Отговори
# 435
Честита Баба Марта и от мен  Grinning

Пепи, благодаря за информацията  Hug

# 436
пфу,забравих честита Ви баба Марта,здраве късмет на дечицата Ви
и честито ви зъбче Simple Smile
успехът беше само нея сутрин ама имам надежда все пак

# 437
Дъщеря  ми е с цепка на мекото небце. Имам въпрос към Вас майки на такива деца.  По какъв начин захранихте, кога и с какво.
Пюретата ни влизат в носа,зачервяват ни се очите и кихаме.

# 438
  • Анкх-Морпорк
С какви пюрета започнахте?
Ние опитвахме оризова каша, преди 6 месеца, без успех.
Плодовите пюренца много му дразнеха носа, не само кихаше, а и отказваше.
Картофено пюре прояде, домашно, и чак след 8 месеца имаше заместено ядене с каша и пюре. Давах бананова и ябълкова каша на Хумана, че са по-калорични, имахме проблеми с ниско тегло.
Ядеше основно зеленчукови пюренца, после с месо или сирене и жълтък. Предпочиташе домашните.
Примерно пасирам картоф и морков, слагам сиренце и адаптирано мляко и така го ядеше.

# 439
Мами,бих Ви помолила да дадете координати за болница,където може да направим скенер на глава на детенце,както и за лекар,който бе могъл да разчете данните от скенера.
Благодаря Ви предварително   bouquet

# 440
  • София, в офиса
Здравейте мами, отдавна не съм писала, ама редовно си чета Wink

Намесвам се заради Ана - моля пишете ми на лични, за да не товарим темата

мами, пратете поне по една снимка на децата, че ми домъчня. наско ще тръгне на училище, докато го видя, а Божо и останалите - не ми се мисли Embarassed

на всички  Hug

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 00:24 от nnnnina

# 441
Забравих да ви пиша какво стана.
Писах и-мейл на док за зъбчето на небцето, а той ми отговори, че не трябва да го махаме и при операцията на венеца към 5-6г. възраст те ще го отстранят. Покани ни на преглед, но след като не трябва да го пипаме, решихме да не ходим, тъй като лятото, когато навършим 4 год. и без това ни предстои такъв.

# 442
Здравейте!  Simple Smile
Има ли мами, чийто деца вече са минали операцията на венеца?
На нас ни предстои такава. Сега носим подвижна шина, но е добре преди операцията да се постави друга, постоянна (закрепена на последните зъби), която да задържи положението на челюстта. Въпросът ми е има ли някой, който вече е бил с такава, кой я е правил ...?

# 443
Здравейте!
Имам въпрос относно кога се ходи (сте ходили) на преглед за операцията за затварянето на цепка на мекото небце. При кого сте ходили? Кога се прави самата операция и къде (болница/град) е най-добре да се направи?
Благодаря предварително за отговорите!

# 444
  • Анкх-Морпорк
Здравейте!
Имам въпрос относно кога се ходи (сте ходили) на преглед за операцията за затварянето на цепка на мекото небце. При кого сте ходили? Кога се прави самата операция и къде (болница/град) е най-добре да се направи?
Благодаря предварително за отговорите!
Около годинката се прави операцията.
На моето дете - в Пловдив, доц. Юрий Анастасов, и съм убедена, че там е най-добре да се направи.
Докторът е много способен, прави една операция, вместо 2 (в София правят 2), на операцията присъства УНГ хирург, защото често има и ушни проблеми и ги остранява на момента (и това го няма в София), и не на последно място - отделението е спокойно, добре уредено и персоналът е много любезен.

# 445
Здравейте, момичета. Дойде и моят ред да мисля за операцията на небцето. Имам няколко въпроса, въобще споделете вашия опит ,може да ми бъде от полза. Бяхте ли махнали храненето с биберон преди операцията, нашата операция е на 9 месеца(през септември), така че ще имаме все още хранене с мляко и колко време преди операцията се учихте да пиете от чаша с накрайник. В следоперативния период течностите с лъжица или с обикновена чашка ги давахте или с чаша с накрайник?
Имаме чашка на NUK с TPE, но от нея не изтича нищо. Кажете как се справихте с нея?

# 446
  • Анкх-Морпорк
С лъжица давах всички течности, но той и преди операцията с лъжица ядеше, с биберон му беше много трудно.
С чашка се научи точно след контролният преглед след операцията. Тогава беше на 1 г. и 4 м, но при всяко дете е различно.

# 447
За мекото небце ние при доц. Анастасов правихме операцията. Беше на десет месеца. Имашме шънтове в ушите, които поставиха по време на операцията. Храненето беше голяма мъка. Той и почти не ядеше. Не знаех, че с цепка не може да се храни нормално. Стояхме с шишето с часове, голяма част от млякото изтичаше през нослето. След операцията бяхме само на лъжица - с кафяна лъжичка го хранех. После постепенно и малко трудничко се научи да пие със сламка и от чашка.

# 448
  • София, в офиса
В следопеартивния период при операция на небцето е забранене употребата на биберон, поради забрана за образуване на вакуум в устаната кухина, от който могат да се отворят шевовете ики да се получат други затруднения. По тази причина всяко детет, което влиза за операция трябва да може да се храни с лъжица и да пие на глътки. В следоперативния перод се позволява само лъжица (аз препоръчвам лъжицата на BOON, защото с нея могат да се подават и течности и твърди храни и има контейнер) и изрязана чаша (на Медела или саморъчно направена - отнея не може да се суче). След като мине 1 месец след операцията детето се захранва с чаша с мек накрайник на НУК - ТПЕ или каучук, зависи от детето. Не се връщат нито бибероните, нито залугалките. Добре е да се консултирате и слогопед, за да не губите време  bouquet

# 449
  • Бургас
Преди операцията и след нея храната и течностите само с лъжица.Така и не успя да се научи да пие от чаша с накрайник.Минахме направо на нормална чаша , а в последствие от шишетата  със сламка. Не дават с биберон на операцията.И преди нея също. 

Общи условия

Активация на акаунт