Малформация цепка на небцето

• 111 196
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
само на бързо да попитам , оризовата каша не запича ли ?утре да я взема
целта ни е да качи колкото се може повече кг
на 6 месеца е

# 421
Ох, ами, да, възможно е и да го запече, но ти нали слагаш само една лъжичка, не би трябвало да се отрази толкова драстично, ама знам ли...

# 422
аз бързах и не можах да нашиша че,кашата я слагам половин лъжичка на всяко хранене в млякото по скоро за сгъстяване,пък ако е по калорична добре дошло.ТА за оризовата каша ,питам дали запича,понеже вчера му правих клизмичка,беше се запекло,трети ден не беше акало.Ама днес си ака нормално.То пък може да се е запекло за това че му ебавам мамито на стомахчето с тези зеленчукови пюрета.Офф де да знам,утре мъжо ще отиде да купи каша на Милупа или Хип
лека ви вечер момичета.Сега ще се къпим помощ от свекито имам Simple Smile

# 423
Аз наистина не съм лекар и не мога да кажа какво е най-доброто за бебето, но ако няма някаква специална нужда да яде зеленчуци, просто можеш да опиташ за малко да ги махнеш от менюто му. Ако няма особена разлика, значи неразположението не е от тях, но кой знае... може и да му олекне на бебчо.

# 424
така и ще направя,няма да му давам нищо друго освен мляко сгъстено с каша една седмица поне да пробвам.Аз знам че никой от вас не е лекар но колкото повече мнения,по добре.Е,днес пак повръща на всяко хранене ама ще видим.Много спи това дете ужас,не мога да го събуждам за ядене и в ръцете ми заспива.Сега пък кашля от 2 денаМислех че му е суха устата от климатика,мислех че като спи постоянно си прави устата все едно суче и се дави от лигите си,ама май е понастинал  ooooh! . давам му панадол от днес
имамам чувството че това дете е болно от сънна болест newsm78 бе то не е смешно ама само да ме видите как го събуждам един час буквално
Мисля си даже че аз немога да го храня това дете-(трябва да е изправен),щом за 1 месец не разбра че манджата идва от устата.Аз вече се изкривих в една позиция да стоя близо по 7-8 часа на ден
Ами пак ще пиша да видим дали ще има резултат без никакви други храни освен млякото Аптамил АП и кашата.Отново Ви благодаря за мненията.Вие помагате повече отколкото педитата   bouquet

# 425
  • Анкх-Морпорк
Лекарите казват че няма вкусови рецептори,тъй като е бил със сонда 5 месеца и няма как да ги развие.Но вече стана почти месец си е вкъщи и аз си го храня.Незнам дали вече усеща вкусът на храната
  bouquet
Eй, че глупост! Как така няма вкусови рецептори, всеки има вкусови рецептори!
Вкусът на храната го усеща, но може да му е ново и странно.
Сондата обърква навиците за хранене, умързеливя го и се отучва да суче, ама вкусовите рецептори са си там на езика, те нито изчезват, нито се появяват. Ето как са разположени:

Подкрепям мнението на Ieppe, че по-добре да наблягаш на млякото, с малко каша за калоричност.
Зеленчуците и плодовете не са от крайна нужда в този момент.

Сънната болест не е баш сънна болест. Уморява се милото. И Насе беше така, много спеше и мъчно го будех.
Продължавам да те съветвам, че е по-добре да му сложат сонда през нослето и да го дохранваш през нея, за да не се уморява много.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 19:55 от firebird

# 426
  • варна
 Ана, това което си решила е най-добрия вариант само мляко с малко каша.
 А за кашлянето - може да е от зачестилото повръщане - дразни лигавиците. Дано да отшуми бързо.
  А хемоглобин изследваха ли му, добре ли беше?

# 427
да ,хемоглобина предната седм беше 104,под нормата е,ама нали е слабичко.Давам му малтофер за подсилване за анемията и вит.Д ,а като го искарам на терасата въобще не обича това слънце,киха сърди се не отваря очи даже.То без слънце от светлината се сърди.
Днес мислим и варианти кой да сменя сондата,която искам да му я сложа,поне нощем да му вкарвам малко мляко
поздрави на всички ви

# 428
Моят син първите 2 мес. го хранех 8 пъти по 1 час . Също се бях изкривила в определена поза. Освен това той си има батко и близначка, като втората повръщаше повече от него. Коликите му продължаваха от ранен следобед, до късно вечер. Първото пюре го изкара през носа и аз като ревнах, че детенце няма да може да се храни  Banghead Винаги е бил кльощав, но има най-много апетит от трите ми деца. Главата му беше супер крива, та пак ми се ревеше. А как си мечтаех да спи... Първата операция също ни беше на 5мес. Въобще много не ми се говори, но тези месеци са ми от най-черните. Спането на куп ми е било максимум час, час и половина, та се е случвало да заспя седнала докато се цедя с помпата!!! Но като дойде първата усмивка... Heart Eyes виждаш смисъла.
Да не говорим, че тука има мами, за които нашите кахъри са бели. За това, давай го по-ведро, наричай го с името му (а не "детето", "бебето"), проблеми с храненето имат и здрави деца, спри да го възприемаш като неизлечимо болен от 100 неща, а като вашето малко съкровище, което сега сенуждае от родителска обич и грижа, защото след време, дай Боже живот и здраве, няма да има нужда от вас.
Успех!

# 429
  • варна
 Ана, за сондата, не знам какво да те посъветвам. Аз мойто момче го взех на месец и най-основната ми цел беше да го науча да се храни без сонда. Много плашеща ми е била винаги. И тя си има минуси, не е така лесно, както изглежда, да  му налееш млякото.
  Според мен, го тегли всяка седмица , и ако качва ,дори малко, си давай храната без сонда. Така по-бързо ще свикне.
 И точно като тебе съм стояла в една поза по 7-8 часа да го храня, та и цедях с помпа до 7 мес., за да давам кърма. Трудно е, но като заякне малко, ще стане по-лесно. Hug

# 430
  • Анкх-Морпорк
За бебета долната граница на хемоглобина е 90, надали има анемия.
Да не говорим, че често пъти много им стискат пръстенцата, като вземат кръв и това изкарва повече кръвна плазма и обърква резултатите.
За сондата го казвам, защото не може от раз да се научи да яде без нея.
Омагьосаният кръг е от това, че яденето го уморява, спи от преумора, и после има още по-малко сили.
Според мен е добре да му даваш с лъжица колкото изяде, примерно храниш 10 мин и като видиш, че разрежда гълтането и не лапа активно, спираш и даваш още малко по сондата.

# 431
Това е цитат от Солл,ама нещо не се справих да го публикувам както трябва :
 наричай го с името му (а не "детето", "бебето"), проблеми с храненето имат и здрави деца, спри да го възприемаш като неизлечимо болен от 100 неща, а като вашето малко съкровище, което сега сенуждае от родителска обич и грижа, защото след време, дай Боже живот и здраве, няма да има нужда от вас.
Успех!

Тук си права май нито един път не го нарекох по име Embarassed
Хубави съвети като че ли ми дадохте в последните постове.Сега нямам търпение да се похваля.Реших тази сутрин да не го будя(обикновенно започвам от 6 без 15 ),да видя кога ще се пробуди.Когато звънна тел на мъжо за работа в 7,нашия оппа , Цецко си гледаше ръцете-сигорно си вика брей какви мусколи съм направил Simple Smile ,даже не заплаква или нещо подобно.
направих млякото и О, БОЖЕ ЧУДО,не засякох но някъде за 20 мин излапа 120 мл,чак треперех като му давах последните мл мляко и даже не е повърнал.  bowuu
Може това да е еденичен случай,но ми дава надежда че той вече осъзнава какво трябва да прави с устата си.Оххх дано да потръгне,ще видим няколко дена как ще се представи и може да отложим сондата.Сега спи заслужено,много работа свърши
Тръпна да дойде време за следващо хранене,да видя какво ще направи.Мисля да му приготвям по 120,пък колкото хапне
чао ВИ засега  Hug

# 432
Eee, това е добра новина, стискам палци все така да е Hug Рано или късно нещата ще си дойдат на място.

Ще споделя новия ни проблем - имаме зъбче горе в средата на небцето. Пречи му да казва мекото "Л". Във вторник имаме уговорка да се обадим в Пловдив  разберем с док какво ще правим. По принцип е млечен зъб, така че и да се извади, сигурно няма да се отвори дупка, но може би ще трябва снимка да се види има ли зародиш на постоянен зъб под него. Разсъжденията са ми абсолютно лаични, та се извинявам ако говоря глупости Laughing

# 433
  • варна
 Много се радвам, Ана, Hug Със сигурност няма да е единичен случай.
  Сол, дано да намерят леснината на това зъбче, без големи проблеми.

# 434
  • гр.Гоце Делчев
Ана радвам се за вас ,дано Цецко продължава все така да те радва.Сол моята голяма дъщеря  и тя имаше същия проблем на няколко пъти и изкарваха зъбчета ,които излизаха в средата на небцето,което е нормално за тяхния дефект,но мога да те успокоя донякъде,че дупки не оставаха на мястото.Тези зъби ги изкарват понеже нямат корени.ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ И МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ДЕЧИЦАТА ВИ И НА ВАС.[/color]

Общи условия

Активация на акаунт