Малформация цепка на небцето

• 111 231
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Ана не се тревожи. Нашата глава беше като на круша по скоро, защото малката до 6 месе само лежеше и то все на една страна /нямаше как да лежи по гръб/,., но малко по-малко се пооправи, като започна да сяда и лази,.Спокойно това да е проблема. Както казваше нашия неврохирург за формата на главата немога да помогна, но има каски които са за тази цел продават се в Щатите  Mr. Green. Извинявай но мисля че да подпоираш така детето е грешно, по добре го подпирай от едната страна и го дебни да не се обърне. Представи си недай си боже се задави, няма да може да се обърне. Аз също като теб я подпирах, но само от едната страна. Успех

# 406
  • Анкх-Морпорк
За подпирането пропуснах да кажа - не се подпира от двете страни, както вече ти е казала предната мама, защото ако повърне и лежи по гръб, ще се задави.
Слагай го по-често по корем, това е полезно хем за мускулите, хем за главата.
И ако повърне, когато е по корем, няма опасност да се задави.

# 407
вчера бях при педито за консултация ,тя за пръв път го вижда де,и каза че мисли че тази форма не е от лежането а по скоро е такава му е главичката и че няма смисъл да го подпирам от двете страни.Килограмите ги е задържал за 2 седмици откакто сме си в къщи,но продължава да повръща,рядко има хранене без да повърне,стига че се отклонихме доста от заглавието на темата,прегръдки на всички Ви

# 408
  • варна
 Ана ти с какво го храниш и колко общо храна му даваш за 24ч?Даваш ли вода?
  За 4кг дете около 500- 550 мл храна е добре за денонощие. Примерно 6 пъти по около 90-100мл. Или на 2 часа ако храниш - 8 пъти  по 60-70мл . Опитай така за 1-2 дни.
  Той може  на 2 часа да не огладнява. Не го храни насила, че ще стане още по-трудно, ако придобие лошо отношение. По-добре да изяде по-малко, а да не повърне.
 И е добре храната да не е рядка, за да не повръща - примерно мляко с 2 лъж.каша вътре ,ако е захранен, или мляко Фризовом или АПтамир АР, които са по-гъсти.
 Дръж го изправен поне 15мин след хранене, да се уригне хубаво, матракът повдигни на 30г, с нещо под него - сгънато одеало примерно.
 Педито какво те посъветва за храненето и повръщането?
  Hug

# 409
за едно денонощие му давам средно по 550 мл храна,като в млякото-фризовом му слагам една лъжичка каша слънчо - круша за да стане като боза , на обяд 3 лъжички зеленчуково пъре пак разредено с мляко като консистенция като бозичка.За едно хранене,правя 120 мл ,като смятам ако повърне -изкарва 10-20 мл и да му останат поне 100 мл в стомахчето
опитвам се на 2 часа да го храня,но самото хранене при него е не по малко от 1 час,а ако спи събуждането е нещо много дълъг процес.
Ако го оставя да спи ще спи мин 3 часа .
Явно се изморява много и по често спи.По време на храненето правя поне 4 почивки да оригне,винаги е изправен,но явно поради тези каскадни черва които има,храната трудно преминава и му е по лесно да повърне.За повръщането бяхме в болница със съмнение за рефлукс-но казаха че има такива каскадни черва
винаги е на висока възглавница.Сутрин започвам от 5 и 30 часа да го събуждам че белкем в 6 часа да започнем че еле в 7 да свърша с яденето,отделно че спи като заклан...
А педито като цяло нищо не каза за повръщането-само това което е ясно-по на високо и Аптамил АР-.Ще го сменя с фризовома,че нещо се запече и то доста.Днес се изака най накрая
стана дълго сори

# 410
  • варна
  Ами значи храната е добре като вид, количеството е добре за денонощие, но за едно хранене е доста 120 и то през 2 часа.
  Може да го разпределиш примерно в
 7, 10, 13, 16, 19, 22ч- това са 6 хранения по 90 мл ако даваш, няма да се мъчите толкова дълго да ядете и по-вероятно да не повърне.
 Пробвай с по-малки порции през 3 часа. А ако повръща само по 10-20 мл, това не е притеснително повръщане.
 Търпение трябва да имаш, ще мине всичко това ,ще порастне миличкия, но ще стане малко по-бавно, както и при нас беше.
  Hug

# 411
може би си права  newsm78 но нека поясня малко,ако започна през 3 часа да го храня ще стане така :
 примерно започваме в
7 сутринта , до 8 - 8:15 ще се нахрани ,
следващото хранене трябва да започвам в 11,до 12 - 12:15 ще се нахрани
следващото хранене трябва да започвам в 15,до 16 - 16:15 ще се нахрани
следващото хранене трябва да започвам в 19,до 18 - 19:15 ще се нахрани
следващото хранене трябва да започвам в 22,до 23 - 23:15 ще се нахрани ,
така стават 5 хранения по 100 мл = 500 мл за деноношие но пък е много късно и изморително за него да го храня до 11 вечерта, 6 хранения е абсурд да направя ,а ако
започна в 6 сутринта ,трябва да  да го будя от 5:30,и като започна да го храня заспива в мен на втората мин.
Той повръща след втората половина на млякото,т.е. първите 50 мл ги изяжда почиваме 5 мин и от там започва по бавно да се храни и почти към края повръща.Това си мисля че ако му идва много от предното хранене,то би повърнал още в началото  newsm78.Нека няой ако мисли по друго да се включи
Веднъж бях се пооспала от умора и се събудих в 9 сутринта и се стреснах веднага че съм изпуснала вече хранене,а нашия спи и пушек се вдига.Не се сеща да реве че е гладен,хем цяла нощ е спал и не съм го хранила през ноща
Не писах на лични ,че може и др мами да се вкл да изкажат мнение.Знам че аз трябва да си намеря подходящото време и милилитри но и за това ще ми трябва време,но все пак утре ще пробвам по помалко да му давам
пак стана дълго

# 412
Ох, аз малко набързо прочетох и не съм сигурна, че ще дам адекватен съвет, но нека някой ме поправи, ако пиша глупости. Embarassed

Доколкото аз зная, да се храни бебето през 3 часа ще рече да са минали 3 часа от започването на храненето. И понеже вашето хранене продължава по-дългичко, може ако започваш да храниш в 7, следващото хранене да е към 10.30, да речем. Така ще ти се разпределят малко по-добре във времето порциите...
Аз си мислех, обаче, дали тази крушова каша е ок за бебето, след като стомахчето му е чувствително... Има най-прости оризови каши, без нищо друго в тях, без мляко и без глутен - няма ли да са по-подходящи като добавка към млякото... Освен ако няма някаква друга причина да е именно с круша кашата...

# 413
ами кашата е оризова с круша без глутен,и аз слагам половин мерителна лъжичка - уж да е малко по калорично
забравих да спомена че се храни с лъжичка , затова и поглъща много въздух и почиваме поне 4 пъти за да оригне , но с оригването връща.
Преди малко пак повърна но този път всичко.Сега ще го оставя малко и ако не заспи ще му направя само мляко
Вода едва успявам да му дам няколко лъжички за деня.Той вече знае като го хвана в мен полуседнал ,значи ще има ядене и започва да се кисне и т.н. То яденето е мъка та камо ли вода.Лека ви вечер

# 414
  • варна
 Иепе,тя ако чака 3 часа от предното ядене ,най-много 4 пъти ще успее да го храни. Като ядат бавно много се измества времето. Confused
 Ана това че изяжда 50 лесно, после бавно и накрая повръща, точно за мен значи че му издва множко, опитай 2 дни с малко по-малки порции. Вие се бавите най-много с последните грамове.
  С уригването е нормално да връща. Вода и да не пие много няма проблем.
 Аз не мисля че в кашата е причината, аз също сгъстявам с каши Слънчо и няма проблеми с тях, даже крушената е добре ,защото няма да запича.  Чистия ориз запича и после повръща още повече.
 Като позаякне малко ,ще почне и да будува повече, просто време трябва.
  А ти го взимай в себе си и без да го храниш, просто да си го полюлееш, да го разходиш, да не те свързва само с храненето.
  Като се събуди, не почвай веднага да го храниш, моя син например веднага след събуждане, не искаше изобщо да яде, по-лесно ядеше след 15-20мин
 Надявам се че ще ти е от полза това което написах,  и аз много се бях измъчила с яденето. Знам, че искаш бързо да качи кг.
  Нещата ще станат все по-лесни с времето, но трябва да се отнасяш с разбиране към малкия, на него му е трудно както и на теб. Hug

# 415
orhid, аз имам предвид, че тя самата брои 3 часа между храненията от завършването му. Т.е. написала е, че започва в 7, но свършват към 8 и след това брои, че храненето трябва да започне 3 часа по-късно (т.е. 8+3= 11), в 11 часа. А от моя опит с бавно хранещи се бебета, които не са яли чак по час, но по 40-45 минути, следващото хранене си започва по план 3 часа след началото на предходното (т.е. 7+3=10). Не знам дали успях да го напиша ясно... Също така с опита на слабички бебета, които винаги са наддавали не особено добре, мога да кажа, че тези порци храна са препоръчителни, но някак си ми се струва нереалистично да очакваме, че всички бебета ще ядат еднакво количество. Особено пък в случай като този. Сигурно е важно да наддаде скоро повечко, но ми се струва, че като му се задат цифри на човек и всичко се обърква. Ако бебчо приема спокойно по-малките порции мляко, може да се опита да го храни с тях и да види как ще е за 1-2 седмици. Знам ли и аз... Понеже знам какво е да се броят грамове и как може да се побърка от това човек, мисля си, че по-важното е да са спокойни и двамата, за да не се нагнети с неприятни емоции времето около храненето... Милите...
А за кашата го казах, защото плодовете малко или много дразнят храносмилателната система и може и това да е някаква причина за дискомфорт. Аз прочетох какво съдържа Слънчо-вата каша с круша и освен че има пълномаслено сухо мляко, има и царевично нишесте (което също може много да дразни),и суроватка на прах, и изобщо - все неща, които ми се струват дразнещи за толкова малко бебе.  Има на HIPP оризова каша, която е без мляко и без разни други добавки - може да опитат как ще е с нея.Simple Smile
Поздрави!

# 416
благодаря за препорълите,
храняго  на 2 часа-по 120 мл,и да повърне връща 20 ,като броя края на последното хранене,
а това се събират около 3 часа
В последните няколко дена започна да повръща на всяко хранене
Купила съм бананова каша на Хумана (по препоръка на педито че е по калорична )
ще видим какво ще стане
днес за обяд му дадох 3 лъжички пюре от моркови и тиква + мляко общо 60 мл - повърна да речем 10 мл и сега спи
Лекарите казват че няма вкусови рецептори,тъй като е бил със сонда 5 месеца и няма как да ги развие.Но вече стана почти месец си е вкъщи и аз си го храня.Незнам дали вече усеща вкусът на храната
  bouquet

# 417
Здравей отново!:)
А какво значение има колко е калорична кашата - нали я прибавяш към млякото, за да се сгъсти консистенцията му, не за калории... Много е важно какво си хапва бебчо, особено като има такива храносмилателни проблеми. Аз не можах да открия нищо за каскадни черва, само за каскаден стомах има инфо в нета. Пише, че причинява болка и се препоръчва често хранене с по-малки количества храна. Трябва да се избягват дразнещите храни, което във вашия случай може би означава плодовете и зеленчуците да се въведат малко по-късно... Не че съм сигурна, но така си го тълкувам. Дано се включи и някой друг със съвет...

# 418
  • варна
 Ана, ти не бързай със всички видове зеленчуци и плодове, сега може да даваш това ,което си дала до сега, да посвикне малко. Тиквата специално, на мен ми бяха казали да не давам ,че е трудносмилаема.
 Имай предвид, че в момента предимно млякото усвоява, другите неща минават и заминават през корема му. Така че те трябва да са в много по-малко количество, като почне да яде по-лесно, ще ги въведеш, не бързай.
 На Хумана са добри продуктите, и на Милупа кашите са с АМ.
 Ами щом броиш от края на яденето 2 часа, значи е добре така. Но повечето бебета ядат и вечер ,дори нощем и от това по-лесно качват.Но ти ще се съобразяваш с това което може при вас, дано да почне по-бързо да яде. Hug

# 419
аанаа, съвременните препоръки са за изключително кърмене или хранене с адаптирано мляко до 6-ия месец, а след това с много внимателно и постепенно включване на твърдите храни. Това ще рече, че се започва с едно нещо (например някаква каша или зеленчук), като от една лъжичка за няколко дни може да се стигне до малко по-голямо количество и известно време си карате само с това едно единствено нещо, докато опитате следващото. С него пак се процедира така. И така бавно и славно, бебето постепенно до годинката си ще е опитало повечето позволени за възрастта си неща. И целта на захранването до една година не е да се заместват храни, а да свиква човечето с различните вкусове. Не зная във вашия конкретен случай каква е целта - дали трябва по-скоро бебето да яде по-калорична храна или какво... Извинявам се, ако си писала и не съм го прочела...
Аз съвсем лаишки разсъждавам, разбира се, но пък понякога и педиатрите не са достатъчно добре запознати със съвременните препоръки за захранването и малко през просото го дават. Но моите разсъждения водят до това - че може би е добре да се отложи захранването с плодове и зеленчуци, а за каша да му предлагаш само чиста пълнозърнеста каша, каквито са на Хип оризовата и елдата, например. Пък ако видиш, че не се променя особено положението, тогава пак ще го помислим...

Общи условия

Активация на акаунт