Малформация цепка на небцето

• 111 055
  • 763
  •   2
Отговори
# 630
  • Варна
Здравейте! Нашата операция вече мина. Горе долу след колко време ще паднат конците?

# 631
за някъде около месец. зависи какви храни ядете. нашите паднаха към края на втория месец но ядем кашави храни, а детенцето с което заедно ни оперираха паднаха още на първия месец, но то ядеше бисквити и  солети.

# 632
  • Варна
usmihnelka, благодаря ти за отговора! След операцията пасирам всичко, но пък все си мислех, че ще паднат по-бързичко....

# 633
ох и аз пасирам, парчета хич не иска. или ги посмуче малко и ги плювне или така се дави че е страшно.
и това ако въобще успееш да ги пъхнеш в устата. стиска страшна работа. а сме вече на година и половина.
ти как приготвяш месото за да се пасира? моето все става на конци или топчета. само с пилишкото се справям и пуешкото

# 634
   При малкия паднаха поне след около месец. Според мен не зависи от това дали е пасирана храната. Аз му давах само кашави храни и може би след около 2м. след операцията по- твърди храни.

# 635
  • Варна
usmihnelka, аз не приготвям месо вкъщи, иначе преди съм вземала от тези готовите пюренца чисто месо на Хип /имат пилешко, пуешко и телешко/, които се смесват с някакво зеленчуково. Моята госпожица си яде манджичките от кухнята, които не са гладко пасирани и имат разни малки парценца. Операцията ни беше миналата седмица и й давах готови пюренца 4+ месеца, които са напълно гладки, и разни каши. Днес взех от кухнята и пасирах, стана номерът. Обаче забелязвам, че гладко пасираната храна хич не й се нрави. Трябва ли да чакам да паднат шевовете, за да й давам по-твърда храна, като имам предвид примерно любимият й кус кус и непасирани манджи от кухнята?

# 636
на нас анастасов ни бе казал, че може парченца но да са меки, а бисквити солети чак след 20 дори 30 дни.

# 637
И при нас паднаха след около месец. Те постепенно падат, не всички изведнъж. И зависи от организма на детето повече от храната.
Твърдите храни не се препоръчват, за да не се скъса пластиката без време. А в началото децата ги боли все още и им е по лесно с по-течни храни.
Аз помня че до 20-ия ден му давах по течна храна, като дори добавях вода в пюретата, които бяха много гъсти. След това полека лека запонах с по едро пасирана храна.

# 638
Здравейте.И нашата операция мина преди седмица.Детето си хапва добре .Искам да попитам -имаме решение на ТЕЛК,със срок 3 години.Решението от социалните също е за 3 години.Сега при това положение,трябва ли да информирам някоя от тези инститиуции,или да изчакам да мине тригодишния срок и после да се явим пак пред комисията на ТЕЛК?

# 639
По принцип решението на ТЕЛК важи до корекцията на небцето. След операцията подлежите на преоценка и вероятно ще ви свалят процента.
Това е ако решиш да ги уведомиш. Те няма как да направят връзка, че е извършена корекция.

# 640
Stun,благодаря за информацията.

# 641
  • Sofia
Привет на всички,
Моят син е с цепка на устна и венец и ни предстои операция в Пловдив.
Някак ....търся подкрепа, затова се включвам. Много четох за всичко, подготвена съм за предстоящото, но си се притеснявам.

# 642
Имате ли вече дата за операцията, или сте още малки?
Каквото и да ти кажем едва ли ще спреш да се притесняваш, но както се казва и това ще мине... Simple Smile

# 643
  • Sofia
Имаме дата, средата на март....
На два месеца ще е тогава момчето ми.
Кажете ми как понасят дечицата операцията? Дават ли им някакви обезболяващи?  Как ще го кърмя?

# 644
  • Варна
Аз да се похваля, че на малката конците вече паднаха и небцето изглежда чудесно dance

cappuccino_love, когато ние бяхме в болницата за корекция на небце, с нас в стаята имаше един юнак на 1м, на когото оперираха устничката. По мои наблюдения доста добре понесе операцията и нямаше проблеми с кърменето, т.е. като излезе от упойката започна лека полека да си папка. Мисля, че само за залъгалката споменаха да не се ползва първите дни, за да не се разрани нещо newsm78 Обезболяващи има в системата, която им пускат след операцията, а после слагат свещички Ефералган на всеки 6 часа.

Общи условия

Активация на акаунт