Отговори
  • София
Здравейте !
Моля препоръчайте ми счетоводител ,който може да поеме    фирма ЕООД стартираща в онлайн търговията .

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 09:34 от carlinka05

# 1
  • София
Всеки реален счетоводител би трябвало да ви свърши работа. Говоря за счетоводител, а не тетрадковод.

# 2
Всеки реален счетоводител би трябвало да ви свърши работа. Говоря за счетоводител, а не тетрадковод.

Вече се натъкнах на двама специалисти в тази област с различни мнения по въпроса. Така ,че и аз спешно търся грамотен счетоводител , който ясно да каже кое приложение са попълва в декларацията по чл. 50 - №2 или №3 , ако човекът е физическо лице  /не е ЕТ/ или пък е по код 307 . И още , ако е регистриран по класификатора за свободни професии - пак кое приложение. Онлайн търговията е посочена като свободна професия.

# 3
  • София
Вече се натъкнах на двама специалисти в тази област с различни мнения по въпроса. Така ,че и аз спешно търся грамотен счетоводител , който ясно да каже кое приложение са попълва в декларацията по чл. 50 - №2 или №3 , ако човекът е физическо лице  /не е ЕТ/ или пък е по код 307 . И още , ако е регистриран по класификатора за свободни професии - пак кое приложение. Онлайн търговията е посочена като свободна професия.
Уточнете се все пак да какво питате - за фирма или за физическо лице. Защото в питането говорите за фирма, а тук намесвате декларация по чл. 50 на ЗДДФЛ и физическо лице. Код 307 служи на платците на доход и при вас вероятно няма да ви трябва.

# 4
  • София
Темата е за ЕООД .

# 5
  • София

Вече се натъкнах на двама специалисти в тази област с различни мнения по въпроса. Така ,че и аз спешно търся грамотен счетоводител , който ясно да каже кое приложение са попълва в декларацията по чл. 50 - №2 или №3 , ако човекът е физическо лице  /не е ЕТ/ или пък е по код 307 . И още , ако е регистриран по класификатора за свободни професии - пак кое приложение. Онлайн търговията е посочена като свободна професия.

307 е за граждански договори в Приложение 3.
За свободни професии е приложение 3 или приложение 7 - за патент (напр. фризьори, козметици са на патент).
Вече има значение какви неща продавате - дали Вие сте ги изработили или купувате нещо и го препродавате.
и т.н.
Пиша Ви само хипотетично, трябва още информация за конкретния случай.

Титания - пита за физическо лице и се попълва Декларацията по чл.50 от ЗДДФЛ. (трябва и годишна декларация за осигуровките - това е отделна декларация)
carlinka05 - пита за фирма - ЕООД. Много е важно дали ще имате контрагенти от Европейския съюз и от 3-ти страни. Не само клиенти/продажби, а и доставчици/покупки. Реклама във Фейсбук се води покупка от Европейския съюз и се намесва една регистрация по ЗДДС.

P.S. Счетоводител съм.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 11:38 от bialata3

# 6
Моля, ако има от тук отговарящите специалист- счетоводител да ми пише на лични, ако желае, разбира се Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт