Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 545
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Електрическо ренде, уред за настъргване и нарязване е.
Аз това го разбрах ,  на каква марка е ако може да споделиш😁
Аз стържа на обикновено, а мъжът ми на Вьорнер тк.  е по опасно все се наранявам.
Такъв десерт не съм яла заквасена сметана с кисело мляко и вишни. / явно сушени имаш/
Вишните Имат нисък  гликемичен индекс (20) и нисък гликемичен лоудинг (4).
Плодовете с  нисък гликемичен индекс стават с един повече-  ягоди , малини, боровинки, касис, ягоди, вишна и  киви.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 08:15 от Bria

# 316
https://youtu.be/anNVD9q7I3c
Лидълско е, на Silvercrest. Моето е по-стар модел, има леки разлики по дизайна и е оранжево. 🙂
Вишните ми са замразени- пак от Лидъл. 2,99 лв за пакет от 450 гр. Слагам по малко. 🙂

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 08:26 от dolce miele

# 317
Ураганче, и аз вчера изхвърлих с кеф 3 летни панталона. Май и четвъртият ще замине. Продължавам с роклите, че аз лятото така ходя.

# 318
Аз ядох веднъж от горските плодове замразените от лидл с 100 гр кисело мляко. Няма такъв киселяк, като тези плодове. Има някакви червени боровинки, ужасни..

# 319
Каква марка  и масленност ползваш заквасена сметана и кис мляко?
Още в събота ще си направя такъв десерт 😂
Купих аз горски плодове от Лидъл замразени не ми харесаха и ще ги хвърлям всяка седмица купувам пресни ягоди, боровинки ако има и касис. Цената 🪓🪓🪓е брадва ..,
Какво правите момичета за високия холестор май май трябва да почна да пия нещо знам ли 😑

# 320
И аз съм с електрическо ренде. Тип Кухненски робот е нашето, с няколко функции, имаше приставка за смути, но се счупи отдавна.

Брия, аз много ядях овесени ядки за закуска преди да започна режима. Но за нас не са добре, то си е чист въглехидрат.

Е, мерси за идеята за вишните, аз ги търсих вчера във Фантастико, че реших да се метна на кето бонбоните (кокосови стърготини, масло и сметана + по 1 вишничка, много ги обичам), но във Фантастико нямаше и се чудех от къде ли съм ги купувала, че се подвизаваха по едно време във фризера, правех на децата млечните шейкове с тях. Явно е било от Лидъл.

А, Брия, щях да ти пиша. Холестеролите ми за 1 месец на режима драстично се смъкнаха /тези, които трябваше да се смъкват/, а тези, които бяха ниски - се качиха. От всичкото четено разбрах, че холестероли се чистят с мноооооого фибри. Зеленчуци, плодове /ако ти понасят и които ти понасят/. И махни млечни - гледам доста кисело мляко и сирена хапваш, те не са ОК. Ще видиш за няколко месеца подобрение.

Не се вманиачавам аз по горските плодове, за съжаление са изключително скъпи наистина. Ям грейпфрут, защото много много го обичам и когато ми се прияде нещо сладко - 1/2 че и цял банан, също зелена ябълка /за нея четох, че става за нас/. Иначе киви горе долу обичам, ще взема да си купя. Но плод на цена 20 или 30 лв. на кг. - ц, няма да стане, всичко си има някакви граници. Лятото, като са в сезон и от пазара.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 08:35 от Минерва

# 321
Аз ядох веднъж от горските плодове замразените от лидл с 100 гр кисело мляко. Няма такъв киселяк, като тези плодове. Има някакви червени боровинки, ужасни..
Да, ужасни са. Подмятам 1 пакет във фризера повече от 1 година. А за овесените ядки, аз също ги обичам, но единствено в солена форма - на питка с яйце и сирене или сварени със сирене и шарена сол. Но и на мен ми вдигат кз.

# 322
Аз харесвам замразените горски плодове от Лидъл, обаче не ги ям само с кисело мляко- слагам и закв. сметана.😝 От Метро също имаме горски плодове- пакет от 1 кг.
Закв. сметана- пак от Лидъл, 20%.
Минерва, в Т-маркет също има вишни, обаче пакетът е 400 гр, цената- около 3,50- 4 лв...

# 323
От време на време мисля и за клиниката на доктор Емилова - 15 дена на зеленчук и плод но нямам такава воля 😑
Тялото ми има нужда от сериозен детокс.
Два Ковида един след друг с много хапчета и инжекции ми разказаха играта.
Хапчетата не водят до нищо добро!

# 324
На мен киселото мляко ми е на олимпус 3.6 % мисля, че бяха.
Но много рядко консумирам. Последните даже ги изхвърлях, че живея сама и ако аз не изям нещо отива в боклука..
Лятото с тараторите е друго 🤣

# 325
  • Пловдив
Здравейте!

Идвам с молба да погледнете тези изследвания:
Скрит текст:

На сина ми са, 18г. Утре сме при ЛЛ, но се притеснявам много. Изобщо не съм наясно.
А какви още изследвания е добре да направим?

Виждам, че тук си говорите повече за хранене, но не видях друга тема, където да попитам.

Благодаря!

# 326
  • София
Hurricane, браво на теб! Много съм впечатлена!
Аз да се отчета : Днес съм 4-ти ден, чувствам се добре, не съм гладна, по-скоро съм жадна, което си е хубаво. Тази работа с 1500 калории не ми се получава - ям около 1300. Кафето си го пия с мляко, което не знам дали е ок. Свалила съм около 1,5 кг , вода предполагам. Аз до миналият месец бях с ТСХ 8,7, което ми е причило на кг, вече пия еутирокс и съм го свалила за 45 дни до 2,8 и предполагам, че и още ще падне. Ендокриноложката ще каже в понеделник, дали не трябва да намаля дозата.
Отчетох се , желая Ви прекрасен ден , с много усмивки!

# 327
Добре, че се спомена кортизола, че бях забравила да се обадя в лабораторията да проверя дали ми е излязъл моя. При референтни  177 до 578 моят е 600. Сега ще търся инфо какво трябва да предприема.

Кивито на мен яко ми вдига захарта

Бенджи, за първи път виждам такъв инсулин на гладно. Хич не е добре. Да не е изял нещо сладко преди да стигне до лабораторията?

Защо няма инсулин на 60 и 120 минута?

Има лаборатории, които пазят пробите. Дали не е възможно за се пусне и инсулина?

# 328
Идвам аз като блудния син да си посипя главата с пепел, макар че осъзнавам, че явно всеки трябва да мине през период проба/грешка. Септември, октомври, ноември миналата година всичко беше точно, след това изпаднах в дупка и нещата ескалираха и всичко свалено беше върнато, та днес идвам при вас с надеждата да сте ми коректив и да има кой да ме държи отговорна освен самата аз. Хипогликемиите нарастнаха неимоверно много, но се надявам да оправя и това с времето.

# 329
  • Пловдив
Не е изял нищо, ходихме заедно. Това е след 13часова пауза от храна и напитки, пил е само вода.
Не знам, само това явно е пуснала ЛЛ. Той беше сам при нея, но и аз да бях, като не знам какво да искам да пусне.
Сега ако отида до лабораторията и да поискам да изследват инсулин на 60 и 120мин дали ще е възможно?
Уффф...

Общи условия

Активация на акаунт